Thursday, March 5, 2009

~ Strawberry Field lagi dan lagi~

Strawberry Field again and again. Sangat heaven kalo dapat pergi Strawberry Field ni. Lagi heaven kalau tak dapat parking. Rasa nak menangis dalam kereta dan mintak take away saja. Lagi rasa heaven kalau da sampai sana, tempat penuh dan waiter asek tanya2 bila nak order.HAHA~ Metafora ea. Harap maklum.


Pergi sini last week, after class Distributed System habis. Sebab da lama mengidam, terjah jugak la reramai. Pergi pulak time orang office lunch hour, memang waktu yang sesuai lar kan.



Erm Budak 2 orang ni, konon-konon dan perasan kembar. HAHA~ Boley plak pakai baju kaler sama. Sebenarnya, aku ada instinct jugak nk pakai baju kaler ni. See, BFF! konon lar. ahaks


Nampak jek Madey keluarkan handset berkameranya yg ber 3.2 MegaPixel, apalagi, Gedixxx lar. Otomatik aku pose. Padahal dalam perut dan dalam hati da lapar gila namampos.


Pengumuman tergempar! Gadis bertudung biru turquoise tuh sangat banyak skandal. Sila berhati2 bagi sesiapa yg ada bf okey. Lelaki di atas ni,salah seorang skandal dia. Oppssss! Sorry nyah, mak x sengaja. Wahahahhaa


Menu sangat banyak. Pikir2, apa nk makan. Tengok makanan, tgk air. Tengok makanan lagi. Weuhuuu..

Akhirnya, dapat membuat keputusan. Dan order2, dan sekejapan jek, makanan da smpai.


Black Paper Seafood and Chicken Rice. Syarq yang order.


Ada skill la Madey amek gambar. Canteeekkk view dari sini =)


Minuman kami. Sangat citrawarna Malaysia.


Watermelon juice, Lime Juice. Tu jek ingat. Yang laen , da terlupa. HEHE~

Strawberry Shake. Sue yang order. Rasanya amat sedap lazat sangat nyaman sekali.


Thai Pineapple Fried Rice. Me and Sue yg order.

Memula time dia anta kat meja,tengok macam sikit jek. Rasa macam x kenyang jek makan. Nafsu shitoo betol la kan. Bila da makan, Fullamakkk! Sedap namampos. huhu Ada ayam, udang, sotong. Kenyang yg amat.

Spaghetti Carbonara Marinara. Intan yang order.


Spaghetti ni kena makan cepat2 sebab time suapan pertama, sedap giler. Di ikuti dengan suapan ke-2 dan seterusnya. Bila smpai suapan ke-11, da start rasa muak da. Nama pon Italiano food kan. Tapi di jamin sedappppppp! Sempat lagi Intan tapaukan untuk skandal dia lagi satu kat Fac tuh HAHA~


Jasmine Green tea. Madey yang order. Air kesihatan eyh?


Dia kata sedap. Sedap la kot. Sila cuba.

Butter Cream Rice Seafood. Yat yang order.


Rasanya pon not bad jugak. Sedapp! Aku siap2 gigit cili api yg ada kat tepi2 tuh sebab nak kan kepedasan dalam nasi.


Sharing is caring. Aku cedok sane. ko cedok yang situ, yang ko plak amek yang aku, yang orang sane plak amek yang ko. Yess! Memang begini la kami. Apa2 pon nk sharing. Esok2 nanti mesti rindu kan? Hiks... A moment to remember la my dear. =(

Thai Green Curry Noodle. Madey punya. Apasal ntah Madey nak order yang ada perkataan Green jek time tuh. Tadi Jasmine Green Tea. Da penat asek blue jek kot. Muahahahaa!


Try jugak rasa dia. Memang sedap meletop22 n pedas yang amat.Me loikeeee...Tapi pelik kan, nama curry tapi warna x macam curry. Berpeluh Madey makan. Dia kata sedap and syahdu. Katanya lar kan.


See. gadis yang sebelah kanan sekali tuh. Still dengan senyuman yang sama. Wakakakkaaa...
From left: Madey, Intan dan Yat.

Sibuk betol jari-jemari yang nak berpeace2 bagai tuh.hiks
From left: Me, Syarq, Sue.

Muka da kekenyangan. Time ni,semua orang macam da balik office da. Tinggal berapa kerat jek meja yang ada orang. Alang2 da susah nak dapat parking,kitorang dok jek lepak2 situ nk dekat 2 jam kot. Nak dekat pukul 3 baru balik kolej.

p/s: Esok mau ke Kenny ROgers. 1 Day to go. Yuhuuuuu! =)


8 comments:

lina said...

ilyanie, kat mane ey strawberry field nih?

~ilyanie_usyuk~ said...

Erm strawberry Field ni, dekat PJ State.
Sila terjah ea.
Memang sedap!

Cafe dia area belakang Public Bank/Overseas Bank.
Betol2 dekat PJ state.

=)

madey said...

eh ade bank ke kat situ? wkakaa xtau lgsung

~ilyanie_usyuk~ said...

Madey
Ada Bank la sayang oi.
Sebelah kanan before ko parking kat depan cafe tuh.
hiks

Tape,nanti kita g makan ctu lagi ea

=)

HEHE~

mira zin said...

ya wadduh...laapppaarr...dahla jam 1.19 pagi nih..mana mau cari makanan...

nieja said...

i xpnah g sna lagi :(
spghti die nmpak cm
sedap gile huwaaa..
nak nkkk

~ilyanie_usyuk~ said...

Mira Zin

SOry yang.
x sengaja.
Mamak ada kan?
hihi

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja

Ohho..
sila terjah yang.
Ajak Mr.Bf sekalik.
dijamin sedap.
nak nak tomyam dia

=)