Saturday, March 21, 2009

~Dinner MAK ke-24 ( Part 2 ) ~

Salam...

Sambungan kepada entry yang lepas. Kali ni Part 2 pulak. x sabar nak habiskan semua part. Hihi~

Masuk2 jek Grand Ballroom tuh, memang kagum dan cantik. Sambil-sambil tunggu tuh, tengok la orang2 di sebelah kiri kanan atas dan bawah. Nampak lampu ni. Dalam hati berkata, berapa juta la harga lampu ni eyh? cantek gila.


Dan untuk menghilangkan rasa lapar, maka kami berfoto-fotoan. Time ni x ramai orang lagi. Nampak ballroom tuh sangat kosong. Mungkin sebab ada budak yang boikot taknak pergi, sebab ada isu halal haram lar kan. Oppsss saya xnak masuk campur. Saya taknak syubhah. Kalau anda taknak pergi, tak payah kecoh-kecoh. Duduk senyap-senyap sudah. Sebab kami nak makan kenyang-kenyang.


Sebab perut lapar, amek-amek gambar dulu. Tengah nak amek gambar tuh, waiter tuh offer nak tolong amekkan. Erk! terkejut jek tiba-tiba. Bagi jek la kamera kat dia. Punya la lama dia nak amek gambar. Tekan button tuh sudah lar kan. Ni da naek lenguh pipi dok senyum, tapi x sudah2 jugak. Amek gambar ke buat gambar Encik? Kalau x reti, tayah la nak offer diri kan. Eyh x baik kutuk orang yang dah tolong kita. Maafkan sayaEncik. Dan terima kasih once again. Anda sememangnya baik hati. Semoga sentiasa dirahmati Tuhan. = )



Meja kami. 19. Air apa ntah. Sirap campur oren kot? Entah. Tak tahu. Yang tahu,bila lapar jek minum. Bila minum jek lapar. Minum lapar jek bila. Bila jek minum lapar. Nampak sangat tengah lapar. Kepala pon weng weng da.


Bukti meja kami bernombor 19. Sekali lagi, meja tak bertuah. HAHA~


Ini senarai menu. Da namanya Chinese Set Menu, memang banyak gila lar makanan kan. Tambah-tambah perut tengah lapar. Memang semua muka da x sabar da. Kejap-kejap tengok jam. Aduih,lama lagi ke?

Perasmi dinner tersebut adalah YBhg. Tan Sri Dato' Seri Norma Yaakob, Pro-Canselor Universiti Malaya. Sepatutnya Naib Canselor, tapi NC demam dan terpaksa digantikan dengan beliau lar. Apabila beliau masuk jek, semua hadirin di minta berdiri. Eyh, tiba-tiba ayat macam skema. Ah, redahhh jek.

Then, nyanyi lagu UM yang sedap itu. Nyanyi dengan penuh semangat. Sebab tak tahu bila lagi akan nyanyi lagu UM ni. Last sekali, mungkin time konvo nanti la kot? HEHE~

Tan Sri Dato' ni memang sangat sporting sebab pakai baju mengikut tema, Black & Red. Selepas Presiden Kolej berucap, Pengetua pulak berucap. Then, perasmi YBhg. Tan Sri Dato' Seri pulak berucap merasmikan majlis. Siap pukul gendang lagi. Dong Dong Dong!

Dan tiba lah saat yang di tunggu-tunggu oleh para hadirin. Makan time!! Dum dum dum dum Food Presentation. Yuhuuuuuuuuuuuu!

Sporting gila pihak hotel ni sebab sume waiter yang masuk untuk Food Presentation semuanya pakai masquerade. Cayalahhhh!

Okey. Jom cerita pasal makanan plak. Mempersembahkan, Hidangan pertama:


Sunway Lagoon Chinese Hot and Cold Combination.

Komen: Semua sedappppp. Da kata perut tengah lapar kan, harussss semua sedap.

Hidangan ke-2:


Scallop Soup with Crabmeat and Golden Mushroom.


Komen: Pon sedap. Aku siap tambah dua kali. HAHA~ memang sedap lar, cukup rasa. Rasa nak tambah kali ke-tiga tapi nanti perut kenyang awal2, rugi lar kan. Ada banyak makanan lagi lepas ni.

Hidangan ke-3:


Oven Baked Indonesian Style Chicken with Prawn Cracker.

Komen: Time amek gambar ni, ayam da tinggal separuh sebab macam lupa nak amek gambar. Punya la khusyuk makan. Da separuh jalan, baru teringat nak amek gambar. Snap la satu. Hihi Saya makan ayam ni banyak gila I tell u. Sebab semua macam x berminat dengan ayam ni. Da la banyak gila, saya pon makan dan tambah lagi dan lagi. Sedap dowh, apasal x makan? Then, ada lebey la ayam ni. Time waiter tuh angkat,ayam yang x habis tuh dia letak atas pinggan kecik, dan letak alek kat meja kitorang. Oh, sangat bagus. Macam memahami jek.

Hidangan ke-4:



Fried Sea Bass With Pattaya Sauce.

Komen: Ikan dia biasa saja. Boley lar makan. Nasib baik x hanyir. Sedap la jugak. Makan sikit jek ikan ni sebab perut da mula terasa kenyang. Lagipon nafsu makan tengah taksub dekat ayam. Dia hidang ikan ni, lepas ayam. Mata saya memang nampak ayam jek la kan.

Hidangan ke-5:


Stewed Bean Root with Mushrooms and Vegetables.

Komen: Brokoli dengan mushroom tuh sedap giler. Tapi kalau makan banyak2 pon muak jugak. Orang semua macam da x larat nak makan, tapi saya still laju makan. Sayur maa. Berebut-rebut nak amek brokoli. Sedapppp!

Hidangan ke-6:

Deep Fried Live Tiger Prawn with King of Soy Sauce.

Komen: Hidangan yang paling di tunggu2 sampai lupa nak snap gambar. Gambar ini dicilok dari blog Mila yang menang banyak anugerah tuh. HEHE~ TQ Mila. Ai cilok gambar dari ur blog eyh?

Udang dia weyh, memang sedap gila namati jugak. Aku tatau dia masak macam mane, tapi udang dia besar gila. Kak Yana x makan udang sebab takut naik jerawat banyak. Jadi, sapa jek lagi mampu nak habiskan udang tuh? HAHA~ Paham-paham sudey. Tu pon udang tu ada lebey lagi. Sayang gila tapi nak buat macam mane, perut da kenyang.

Hidangan ke- 7:


Fried Rice "Yong Zhou" Style with Silver Anchovies.

Komen: Sedap jugak. Tapi sebab perut da kenyang, saya makan sikit saja. Hanya satu mangkuk. Makan la jugak. Nasi goreng yang terasa ada jagung dan anchovies.

Hidangan ke-8:


Chiled Sea Coconut in Syrup with Longan.

Komen: Semua orang lupa nak amek gambar sebab da kekenyangan. Kitorang da bersandar kat kerusi da sebab kenyang sangat. X larat. Makan dessert ni pon sikit jek. Nasib baik sedap.

Hidangan ke-9:

Chinese Tea.

Komen: Awal2 lagi da serve Chinese Tea ni kan. Rasa Chinese Tea lar. Takda beza pon. Bau dia wangi. Bagus untuk kesihatan lepas melantak dengan banyaknya.



Semua muka-muka kekenyangan. Muka nak muntah pon ada. Tengok nasi goreng tuh, x luak mana pon. Lebihan ayam dan udang still ada kat atas meja tuh.

Lepas tuh, VVIP pon berangkat pulang. Time nyanyi lagu kolej dan lagu UM tuh, rasa nak muntah jek sebab kenyang gila.

Owh, lupa. Artis jemputan pada malam tersebut adalah Bunkface!! excited? x pon HAHA~ Sebab aku tau lagu dia sebijik jek, iaitu Situasi. Okey la show dia. Not bad!


Edited!! Saya rasa tetiba saya minat Bunkface! Tatau kenapa. Setelah membaca komen dari seseorang, jadik saya tukar pendirian saya bahawa saya minat gila namapos kat Bunkface!
HAHAHA~ Harap gf dia x serang saya.

Okey, tuh jek tok part 2 ni.

=)

Till then, Daa~

p/s: Next entry lagi banyak gambar. Muntah ijo la korang tengok! HAHA~

22 comments:

s.y.a.r.q said...

testing testing... try comment kat cni..de error ke x..ilyanie yg suh.. :p

Dieyla said...

wah3~
kire ok la tu u rajen gak nak amek gambar makanan.
i ni mmg takde masa dah nak amek gambar makanan.
makan lagi bagos.
AGAGAGAGA~


wei.
u tak minat bunkface??
aiseyman.
takleh geng ngan kekasih la cani.
dia suka bunkface.
(habisla pasni ilyanie tukar statement minat bunkface lak.wakakakaka~)

Dieyla said...

tapi..

asal sume chinese food eyh???

boring ah caniiiI!!

nak westernn!!!!

HAHAHAHA~

tetibe pulak.

Liz said...

waaa..bunkface!!
kalo i..melompat2 kegumbiraan...

~ilyanie_usyuk~ said...

syarq

Tq syarq.
Siap testing bagai
HEHE~

Da o.k da sekarang.
Tadik pakcik google weng weng cikit

=)

Tq again, yang!

~ilyanie_usyuk~ said...

Dieyla

HEHE~
tengah makan mulut kunyah-kunyah pon semangat nak mek gambar.
Nak kasik orang laen kempunan.
HAHA~


kekasih minat Bunkface ke?
Yeke?
Aiseyh..
nak wat entry laen lar, xpon edit entry cakap minat giler kat Bunkface.
HAHA~

Nantikan!

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Dieyla

Erm Chinese Food la best.
Baru la kenyang n berbaloi makan.
kalo western setakat 2 3 kerat jek,da abes.

Belum VVIP alek jek, semua makanan da habes di hidang. da xdak menu da.
Sebab western set kan biasa sikit jek.
HAHA~

Sebab tuh la chinese fud is da besh!!

~ilyanie_usyuk~ said...

Liz

Wuwuwuuww da agak da.
Mesti ramai giler peminat Bunkface kat sini.
HAHA~


Nak wat camne, mood nak minat artis da xdak sekarang.
rasa macam nak minat kat Tomok jek tau.
HAHAHHAHAAH~

madey said...

bunkface? aku agak kalo diorg masuk ajl next year, sure diorg juara..haha..

eh pasal chinese food diorg best giler???!!!!!! biase chinese food bosan jek

patutnye ko bwak bekas laa, yg x abis tue boleh tapau

Liz said...

tomok? okey..rase nak bunuh diri skang..kekekekekeke

~ilyanie_usyuk~ said...

Madey

Erk! ko minat Bunkface jugak eyh.
Boley lar. Juara?
Nak lawan MUH eyh?
Hiks

Chinese fud dorang memang superb dowh.
sedap gila namapos.

Ala aku memang nak bawak polisterin, tapi tertinggal.
HAHAHA~
Hoi, jangan wat perangai x senonoh kat tempat orang.

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Liz

Weyh Tomok not bad tau suara dia sekarang. Sedapppp

Jangan bunuh diri.
Saya x puas kawan dengan kamu lagi.HAHAHA~

Pergi main jauh2. Karang pukul 2 datang komen lagi tau.
Hiks

=)

Dieyla said...

weiii!!!!!!!!!
ilyanie gileeeee!!!!!!!!!!!!!
HAHAHAHAHA~
tu je nak cakap.
bye!

~ilyanie_usyuk~ said...

Dieyla

Wakakakkakakaaa
Gelak guling-guling.
Gelak sampai pecah perottt.

Kalo kekaseh baca ni, mampos ai malu nak bertentang mata dengan dia.
Ecewahhhh

Bye!

=)

Liz said...

blom pkol 2 lagi..tp nak datang jugak..
alaa tomok harapkan masok one in million nyanyi lagu lalala kerja..nampak rock..tp disebaliknya..ternampak bayang2 sejarah mungkin berulang..ahahahahha

yOnnA said...

the food mcm heaven gila!! mai cni sikittt

lina said...

oho.. dinner mkn chinese food. yum yum. sedaaaapnye ;p

~ilyanie_usyuk~ said...

Liz

HAHA~ datang setiap saat, setiap minit pon tape.
Saya izinkan, sayang.
Asalkan klik iklan nuffnang saya.
Dan2 tuh sayang.

Tomok dalam OIAM macam besh jek.
Nanti nak tgk lar.
tapi kesengauan dalam sejarah mgkin berulang tuh da xdak.
ke hanya tgal sejarah ha?

~ilyanie_usyuk~ said...

Yonna

HAHAHA~
Memang heaven gila namampos beb.
Sedappp..
thumbs up tok chef tersebut.
Erk! da abes la yang.
Sory
hehehe~

~ilyanie_usyuk~ said...

Lina

yeahhhh!

Chinese Food sedappp.
kekenyangan sampai tersandar kat kusi

Hiks

=)

caNNyGurl said...

ok aku jd LAPARA GABAN TGK SUME FOOD TERBABIT!!!!

maka sile bertanggungjawab!

hee..banje makan la tu

~ilyanie_usyuk~ said...

Canny Gurl

HAHA~
Aku tengok pon jadik lapar jugak beb.
huhu

sape yang kena bertanggungjawab?
sape?
mane?
mane?
Waakakkakakaka~