Saturday, October 10, 2009

Rumah Terbuka Meru

Salam...

Lama kan tak update? Saya bz la yang. Bz. Macam best pulak cakap bz. Tapi betullah saya bz sekarang. Minggu ni, bz siapkan report LI. Latihan Industri da tamat. Sukeeeeeeeeee~ Lepas tuh, tiba2 kena pergi kerja.


Alhamdullilah. Saya da dapat kerja. Company itu adalah dekat Menara Citibank, Ampang Park. Pergi kerja naik LRT, turun Stesen LRT Ampang Park. Memulakan hari pertama bekerja pada hari Selasa yang lalu. Menghadapi real work environment. Tapi ofis tuh best. Sebab pantry dia best. HAHAHA~ Pasal makan, aku memang no 1. Cuma meet with new people. So , I have to adapt with the environment.

Perkara tak best, cuma kena lunch sorang2 lar. Tapi takpe. Da biasa. Hidup harus diteruskan. Kalau tak nanti, hutang pengajian dengan UM, sape nak bayar? Kesian emak. Kesian abah.

Lagi 1 benda tak best, da kerja neh, tak bley mintak duit ngan mak ngan abah da. Memang lar dorang tak kesah. Tapi malu seh. Maluuuuuuuuuuu~ HAHAHA~ Takpe. Belajar2 lah simpan duit. Belajar how to manage your money.


Ockey, tengahhari ni akan ke Meru Klang with Lov. Ehehehe Pepagi minah ni da hantar msg. Nak hidang meggi bagai lar. Cakap tgh singsing lengan, jamuan Meggi Curry pukul 12. HAHAHA~ Minah ni memang tau. Sukeee jek over Hiks =) Takpe. Takpe. Tak sabar nak terjah bilik dia yang maha besttt itu. Lepas tuh, nak carik seluruh pelusuk bilik, kat mana dia nyuruk usyuk itu. Rasa nya dalam lemari lar kot kan. Wahahahahha~

Ockey. Skang kat ofis Cheras. Nak sign offer letter. Jap lagi, nak mintak permission nak balik. Wehuuuuuuuuuuuuuu~

Jangan rindukan saya. Anda update la cerita2 anda ea. Insyaallah, ada free time, saya qada' bace entry anda ea. Don't worry. Nanti da berjaya beli broadband, everyday saya akan update. tapi bila tuh, tak tahu lagi lar hehehe~

Ockey, tgulah sehingga entry seterusnya.

Sekian. Tamat.


Saturday, September 19, 2009

Salam Aidilfitri

Salam...


Di kesempatan ini, ingin saya ucapkan


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR DAN BATIN

kepada semua readers ilyanie86.blogspot.com. Eceyhhh bajet ramai readers lah neh. AHAHAHA~


Mintak maaf ockey. 0-0 eyh? Maafkan segala salah silap saya. Semoga di ampunkan. Jika ada terkasar bahasa dan tersilap kata, mohon di ampunkan segalanya. Maaf di pinta dari hujung rambut sampai hujung kaki.

Selamat pulang ke kampung.

BERHATI-HATI DI JALAN RAYA. INGATLAH ORANG TERSAYANG

p/s: Doakan perjalanan saya pulang ke kampung halaman dengan selamat. Aminnn =)

And macam biasa, if saya balik kampung, maka blog pun bercutilah. Eheeeeee.

Daa~

Friday, September 18, 2009

Kepulangan di hari raya ini

Salam...

Tak sabar nak balik kampung malam neh. Hati da takda kat sini. Hati ku sudah di Kota Bharu. Family ku, nantikan kepulangan ku. Eceyhhh~

This year, even tak balik Sabah, hopefully raya kat Kelantan tetap maintain besttt. Sebab abang sulungku ada di rumah untuk beraya bersama. Wehiiiiiiii~ Cukup 3 beradik. Suke sebab dapat mintak tadah tangan duit raya dengan dia.

Sangat tak sabar. Sabar tak sangat. Sabar sangat tak. Sudah-sudahlah merepek.

Kalau jalan jam, kena redha.
Kalau ada hal, kena sabar.
Kalau penat, berenti minum Nescafe dekat Stesen Petronas.
Kalau mengantuk, tidur sekejapan.

Semoga perjalanan malam ini selamat.

Aminnnnnnn...


Hapy Hari Raya guyssss. Teruskan memblog. Membanyakkan entry. Nanti naek raya, saya qada' semua entry keyh?

With love,
ilyanie

=)

Hanis Zalikha dan biskut raya

Salam...

Last Sunday, pergi rumah Hanis Zalikha. Ockey, kalau sape yang tak kenal dia nih, sila klik link yang tersebut. Dia famous kot, takkan la tak kenal. Belog dia best. Macam bila korang tension kan, korang g baca blog dia kan, mesti tergelak terbahak-bahak. Chumel sungguh.Hihihi~

Mula2 macam tkada harapan nak merasa biskut mama Hanis. Tapi Monday before tuh, Auntie Nani call, dia kata ada biskut lebih. Memang buat extra. Sukeeeeeee sgt. Terus tanya kawan2 yang laen, nak order jugak tak. Lepas tuh, deal ngan auntie lar nak brape jenis semua. Of course la I pilih yang Hanis suggest kat blog dia. HIHIHI~

Biskut yang tersebut:


Biskut pertama, Peanut Butter Sandwich



Biskut ke dua, Chocolate crumpy

Owh ya. Gambar kredit to Blog Hanis Zalikha and Auntie Nani.

Hanis ni macam pemalu. tapi chumel. Kalau korang tengok depan-depan kan, siyes Hanis ni cantekkkkkkk giler. Memang layak lah jadi model. Hanis, I tgh puji u neh. Hihihi~

O.k. Letak sebijik gambar ngan dia. Kawan-kawan semua macam pemalu jugak. So that, I sorang jek la bergambar ngan dia HEHEHE~


Hanis chumel giler time nak amek gambar neh. Dia cakap, jom amek gambar kat luar lar. Lighting kat luar lagi best. Lepas tuh, nak angle belah kiri. Kelakar tau Hanis ni. Sebab I lagi tinggi dari dia kan, Hanis pun cakap, "Eyh ni sape yang model ni. U lagi tinggi lar pulak." Wehihihiiii~

Thanx Auntie Nani, Thanx Hanis. Biskut auntie akan saya hidangkan di hari raya nanti. Kawan-kawan semua puji. Espc cokolat crumpy tuh, sangat sedap best amat. =) Memang tak sia-sia lar mencarik jalan ke rumah auntie tuh. Berbaloi-baloi.

Owh ya. Pada sape2 yang nak rasa biskut neh, jemput lah datang ke rumah. Eceyhhh padahal dalam hati nak telan biskut neh sorang2. Muahahahaaha

O.k. Itu saja cerita biskut raya dan Hanis Zalikha.

Tamat.

=)

Thursday, September 17, 2009

Cerita Minggu ini

Salam...

Rendu tak? Rendu? Tak? Owh kecik hati ah camneh. T____________T Wehiiiiii~

Macam da lama tak update belog. Da 3 days pergi site, follow Juden. Dan 3 days itu jugak lah ada kawan yang memberitahu berita yang tidak enak di dengar di telingaku. Owh tidak mengapa. Ko berkata tidak elok di bulan puasa ini, kau dapat dosa. Dan kadang2 kita kena sentiasa ingat, tak semua orang sukeeee kita. Kan?

Abaikan. Tiada kena-mengena dengan yang hidup mahupun yang dah meninggal dunia. Tapi kan, dalam bulan Ramadhan neh, macam banyak orang meninggal. Sedih. Sebab aku kenal orang yg tersebut. Al-fatihah untuk arwah =(

Diari pergi site.

Monday

Pergi site dekat Ampang n TTDI. Dekat TTDI lar buat kerja paling lama. Tapi takpe. Sebab company tuh arkitek punya, so macam syokkk cuci mata. HAHAHA~ Tak sempat balik rumah, berbuka dekat IKEA. Kitorang terjah jek IKEA tuh. Bapak ramai orang tapi selamat sempat que n amek makanan. Buffet kat IKEA dalam RM15++ kan? Makanan tuh ala-ala jek la. Kira kalau korang lepas makan, akan cakap camneh, "Owhhh harga bayaran setanding dengan makanannya. No wonder lar." Nak kata sedap tuh, takda lah sedap sangat. Biasa2 jek.

Tapi kalau nak try berbuka dekat IKEA, apalah salahnya. Best ada banyak makanan. Nasi, Mee goreng, kari kambing, ayam masak rendang, ayam masak kari, ikan tongkol, kerabu sotong, kuih kasui, kuih tepung talam, keropok, air soya bandung and tebu, pisang, aiskrim cokolat and stoberi.

Tu semua menu time aku pergi hari Isnin tuh lar. Hari laen, tak tahu lar.


Tuesday

Pergi site dekat Mines Waterfront Business Park dan Sri Kembangan. Owh melayan customer yang dekat Mines ini, sangat lah sabar. Tapi takpe. Kita simpan dalam hati. Jangan cerita dekat orang. Tapi bestttt sebab balik tuh dapat singgah The Mines kejap. Window shopping HAHAHA~

Juden siap tolong belikan abang dia CROCS. Eyh CROCS dekat The Mines kan, murah giler weyh. Sila terjah.

Wednesday

Pergi area Jalan Pudu, and TTDI again. Siapkan kerja yang belum siap. Lepas tuh, sambil buat kerja, sambil borak dengan pakcik2 and abang2 dekat situ. Arkitek mostly lelaki kat level tuh. Pompuan yang ada pun, account department. Balik petang tuh, hujan lebat gilerrr. Lencun kot. Juden drop kan dekat Mid Valley. Hujan memang lebat giler ah. hahaha~ Lepas tuh, pergi Bazar Ramadhan dekat Kerinchi, beli roti john yang sedap itu. Sampi rumah, terus makan. Wehihiiiiiiiiiii~

Ockey. Enrty tamat

Wednesday, September 9, 2009

09-09-09

Salam...


09-09-09 at 09:09 PM

Saje nak buat entry tarikh hari nih sebab tarikh hari neh cantek kan? So, macam semua orang pun buat entry pasal tarikh neh, aku pun nak menyibuk jugak la. Hiks

Duit raya.

Yeayyyyyyy. Hari ni bos panggil masuk bilik dia. Dia cakap,you nak good news ke, nak ai marah you? Tercengang la aku. Bila masa lak aku buat salah kan? Dia senyum jek. Gurau rupanya. Actually, nak bagi duit raya. Wehuuuuuuu~ Suke ah bos neh, siap bagi duit raya. Sukeee sangat!

=)

Thanx boss.


Takziah

Salam takziah di ucapkan buat Nadiah serta keluarga di atas pemergian ayahanda yang tercinta. Sesungguhnya, Allah lebih menyayangi arwah. Semoga beliau di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman. Al-fatihah~


Setiap kali teringat dia, mesti aku sedih. Sebab aku tahu, dia tengah sedih. Macam tak dapat teman dia. Dari kejauhan, aku berdoa semoga dia tabah sentiasa.
Terkejut dengar berita kematian tersebut. Sebab arwah tak sakit. Heart attack mungkin. Semoga kau tabah mengharungi dugaanNya. If you need me, just let me know k dear?


Latihan Industri

Praktikal da nak habes. Tapi report pun belum siap. Lecturer da nak datang next week. Wish me luck k? Thanx.

Kerja? Kerja? Kerja. Datanglah kepada saya. HAHAHA~
Semoga dipermudahkan segala urusan. Aminnn

Itu jek. Kalau ada masa, ai update lagi keyh. Ai kan bz kalah CEO. Muahahahaha~

Tamat.

Tuesday, September 1, 2009

Cuti dah tamat :(

Salam...

O.k. Update secara pendek. Sebab kejap lagi nak balik.

Pagi tadi, terpisat2 bangun pukul 4.50 A.M. Anak bertuah ni tak tolong mak dia sediakan sahur langsung. Well, saya kan anak mak. HAHAHA~ Bangun2 jek, basuh muka, terus ngadap meja makan. Makan lauk sahur yang mak masak adalah nikmat. Sangat nikmat lah tak terkira. Lepas tuh, mandi2. Mandi selepas makan akan menyebabkan perut buncit. Betol ke weyh? T_______T Abes la boncit perot I.

Since rumah adalah hanya 5 minit ke Airport, maka 5.45 da gerak dari rumah, check-in, n solat subuh. Flight terbang di angkasaraya, dan selamat mendarat di KLIA tepat jam 7.45 A.M

Naek ERL transit pukul 8.22 gerak, n turun dekat Bandar Tasik Selatan. Hujan dengan rakusnya. Amek cab, sampai ofis pukul 9.05 A.M. Fuh, sampai sama ngan bos besar. Big boss itu tolong bukkan pintu. Lepas say thanx, terus pergi punch card. Theheheehehhee

Weyh kalau macam neh, nak ulang-alek dari KB ke KL hari-hari boleyh tak agak-agak? HAHAHA~

Omaigod, saya masih rendu rumah. Macam mane neh? Cuti 3 hari masih belum memadai. =(

Nanti la. Esok kalau free, saya update lagi k?

Madey: Sila tuntut barang anda hari ni ea

=)

p/s: Selamat hari lahir Kolej kediaman Kinabalu (8th College) , UM on 1st September 2009

Friday, August 28, 2009

~Tonite balik KB~

Salam...

Saya akan pulang ke Kota Bharu pada malam ini. Flight pukul 7.20 PM. Masuk waktu berbuka adalah pada 7.23 PM. Nampaknya berbuka dalam flight lah saya. Dah la makanan dalam tuh mahal, tapi takkan nak biarkan perut lapar? HAHAHA~ Giler bernafsu weyh. Bertahan sejam jek kot. Lepas tuh, melantak la secara mega sale dekat rumah =) Wehiiiiiiiiiiiiii

Apakah perasaan anda?

Perasaan saya sangat excited weyh. Almost 3 months da kot tak balik. Lepas tuh, semalam packing barang macam tak tahu nak packing apa. Mueeeheeee~ Macam da lama jek tak balik. So, macam agak blur di situ. Lepas tuh, da blur, pergi jek tidur. Malas pikir.

Apakah yang ingin anda lakukan di rumah?

Macam-macam weyh. Nak makan macam-macam. Nak g jumpa orang tuh, nak g jumpa orang neh. Nak tengok TV, nak layan Astro. nak tido atas katill. Nak kemas rumah. Fuyooo rajen siot.
dan macam-camam lagi lah.

Apakah harapan anda?

Supaya flight Wanie delay. HAHAHA~ Kecoh seyh minah tuh. Mentang2 lar flight dia pukul 6.20, so that dia sampai Kay Bee dulu, dan mentang2 la aku flight 7.20 PM, daku sampai lambat lar kan for sure. sob sob sob T_________T . Tapi petang2 camneh,cuaca tak berapa elok. So, kemungkinan delay tu ada lar kan. Ekekekekek gelak jahat lagi.

Sahur.

Bangun koi 4 pagi. Lepas tuh, kau suruh aku, aku suruh kau, kau suruh dia, dia suruh aku balik. Last2, aku yang kena. HAHAHA~ Call McD, order 2 Set Spicy Ciken McDeluxe, 1 McChicken, and 1 Quarter Pounder. Lepas tuh, dapat free 20 ketul nugget. Ini semua untuk 4 orang makan ea.

Makan secara lazat sambil tgk cerita Diari Ramadhan Rafiq ek? Entah. Tak ingat tajuk. Sedar2 jek, waktu imsak da nak habes. Makan secara pantas. Lepas tuh, packing. Bersiap nak ke ofis.

Pagi tadik kan hujan dengan lebatnya. Lepas tuh, rasa sejukkkkkkkkk sangat. Lepas tuh rasa nak tido balik jek. Kan korang kan?

O.k. Blog akan berehat selama beberapa hari. Maka, bersabarlah menantikan update terbaru dari saya. Eceyhh, padahal blog ni selalu jek berehat selama seminggu pun takda heran kan?

Korang, please please please, kamu jgn nakal. Ah, taip2 panjang neh, buat start merepek da la neh.

Ockey lar. Nak stop da.


To Madey: Ko nk kirim ape dah? Aku tak tahu la. HEHE~

Hanan: With love from Kota Bharu to Meru

Tamat.

p/s: Selamat berbuka dan bersahur =)

Friday, August 21, 2009

~Salam Ramadhan buat semua~

Salam...

Ramadhan kembali lagi. Menjelang waktu maghrib nanti, pasti semua syaitan akan di ikat selama sebulan. Tak sabar menunggu saat itu. Jangan la kita pulak nak jadi syaitan kan. :)

Dengan itu, saya ingin memohon ampun dan maaf sepanjang persahabatan ini jika ada tersalah kata dan terkasar bahasa. Ampunkan saya selama kita bersahabat ini ea. Eceyhhh. Ayat semua nak power. Semua tanak kalah. Eyh, mestilah.

Ockey, dengan ini, saya dengan hati yang tulus lagi mulus sucinya ingin meng-wish kepada anda semua:


Pic credit to iluvislam.com

Happy Ramadhan uolss. Puasa jangan tak puasa.

Bengang jugak la dengan Isma sebab dia dapat puasa dekat rumah. Takpe u, takpe. Next week ai alek Keybee, ai nak pow u cukup2 hahaha~ Puasa dekat rumah adalah sangat nikmat kan? Sahur nanti, tak tahulah nak makan apa. Makan koko crunch pon careeee jugak kn?

Jumaat. Hari ini lar.

Ockey, fine. Saya nak bgtau yang hari ini saya telah makan dengan banyaknya. Banyak yang tak terkira.

Pagi: Breakfast roti canai dan milo ais yang superb
Tengahhari: Nasi putih + telur masin + ayam kampung
Petang: Nasi lemak sambal kerang
Petang sikit: Roti sandwich + sausage

Banyak tak? banyak tak? Ni dalam kepala tgh fikir jap lagi kat pasar malam nak beli apa. Sebab nak simpan lauk untuk sahur. weyh weyh doakan ai kurus boleyh tak? Apesal makan hari ni macam makan untuk sebulan ea? Kenapa? Kenapa? Kenapa?

Arghhhhhhhhh sendiri mkn banyak, lepas tuh nak mengamuk dekat orang.

Ockey. Selamat bertarawikh semua. Rendu nak tarawikh dekat Kolej 8, UM. Sebab surau dekat dengan bilik. Lepas tuh, boleyh skodeng2 imam da sampai ke belum. :) Owh sangat miss saat itu. Dekat Hillpark, tak sure sangat surau masjid semua dekat mana. Ada jugak aku pergi menapak jalan kaki ke Desa Aman 2 gak kang. Kan Aj kan? Kekekekekeke Lagi jauh tapak kaki menapak ke masjid, lagi banyak dapat pahala kan? :)

Ockey, uolss. Selamat berpuasa dan selamat bertarawikh. Semoga puasa kali ini membawa seribu makna yang lebih mendalam dan bererti buat kita semua. Aminnn

p/s: Selamat bertarawikh semua~

Thursday, August 13, 2009

Rakan FSKTM, Jumpa kamu esok

Salam...

Entry khas. Buat mereka yang terpenting dalam hati.



Di bawah satu bumbung, kita bertemu. Di bawah satu nama, kita berjuang. Kini , tiba masanya meraih kejayaan.

Universiti Malaya,
Kebanggaan kita semua,
Bertambah para ilmuan,
di pelbagai lapangan

Esok, bakal bertambah graduan dalam lapangan Sarjana Muda Sains Komputer. Seramai 77 orang eyh? Kat mana entah aku baca fakta tuh. HAHA~ Da lupa.

Tadi da calling2 Cda, berjanji mahu ketemu esok. Sudah berchatting bersama Intan, mahu berjumpaan esok juga. Linda datang sesubuh esok. Semangat dowh budak skema pipi labuh tuh. HAHA~ Linda, kita rendu awak. Korang, kita breakfast sesame eyh?

Tak sabar weyh. Sangat tak sabar. Even bukan my big day pun, but i want to enjoy with them. Yeaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh~

Tengok betapa excitednya aku. Kalah budak Meru yang serba purple tuh. Hihiks

DTC jadi saksi. Kami melepaskan tensi. Yang tak puas-puas beraksi.

Again, jangan emo esok. Buat-buat cool. Seperti tiada apa yang berlaku. Eceyhhh~

Wanna say congrates in advance to all of u:

Qilah, Hananiey, Yat, Wan Rai, Alisa, Cma, Ainul, Tiger, Shee, ChePa, Farah, AJ, Zarin, Alwani, FunnaDGreat dan mereka yang tidak dapat di sebut secara satu persatu.

Congratulationsss!! Congrates beb. Setelah berpenat lelah, hasilnya akan di raih esok. Naik stage elok-elok, senyum, pastikan gambar yang terbaek. Arghhh, apesal aku pulak yang nervous neh. HAHAHA~ Menggelabah kalah Hananiey ockey. Opssss~ Ampunkan mak noksss...

Kepada budak-budak batch junior, next year, our turn pulak. Sabar. Sabar.

Mari bersakan bergediks bergambar meh. HAHAHA~ Menangis dalam hati. T____T

Sebab lepas tuh, kena masuk ofis balik. Cisssss!

p/s: See uolss tomorrow :)

Pergi tak kembali~

Salam...

Satu lagi kehilangan dalam industri hiburan Malaysia.



Berita di petik dari Berita harian Online.

Ketua kumpulan nasyid Rabbani, Asri Ibrahim, 40, meninggal dunia di Hospital Pantai, di sini, kira-kira jam 11 pagi tadi kerana sakit jantung.

Allahyarham yang juga penyanyi utama kumpulan itu dilaporkan pengsan ketika mengendalikan program Syahadah musim kelima di Angkasapuri, sebelum dikejarkan ke hospital berkenaan.

Berita lebih lanjut, please click here.

Al-fatihah. Semoga roh-Nya sentiasa di cucuri rahmat. Aminnnn

p/s: Pergi tak kembali :(

Tuesday, August 11, 2009

Half Day cukup ke?

Salam...

Nak meluahkan rasa ketidakpuas hatian. Mintak cuti dengan bos. Kitorang mintak 1 hari lar kan. Sebab nak join tengok rakan-rakan ku konvo. Friday neh lar, turn budak FSKTM. Sekali boss bagi setengah hari jek ? Wadehell :(

Bos: U nak mintak cuti kenapa?
Us: UM convocation day

Bos: Aik? Sape konvo? Bukan uolss kan? (Sengal ko bos. Buat aku sentap jek ockey)
Us: Kawan kitorang. Kitorang nak pergi UM lar.

Bos: Eyh tak boleyh cuti. Uoll got job mar. Mana boleyh cuti? (Sebab ada job la nak cuti. )
Us: Ala boleyh lar. Boleh lah.

Bos: Ockey. Sesi pagi ke ptg? I bagi half day jek. Lepas amek gambar, gelak2, masuk la ofis balik.
Us: Sesi pagi. Half day jek? 1 hari tak boleyh?

Bos: Tak boleyh. Half day jek. Tukar kat form tuh half day jek ockey (Keciwa ahh :( )
Us: Ockey lar. Half day pon, half day lar. Sob sob sob

Bos: Lepas lunch, masuk ofis balik tau.
Us: Lepas lunch tuh, pukul 2 eyh? HAHAHA~

Gelak jek la. Padahal dalam hati, Tuhan jek yang tahu.

Kan? Bos sangat dengki woo. Padahal kat ofis neh, tak terjejas pon kot kalau saya cuti. Bukan nya banyak kerja sangat pun. Bagi jek la cuti sehari.

Bukan apa. Ofis bukan dekat ockey. Ofis jauhhhhh. Kat Cheras nun. Nanti nak balik ofis,makan masa sume. Ada gak nak wat kerja jahat kang. Tanak ah masuk ofis. Mampos la apa nak jadi, jadik lar. Tapi kena jaga nama baik UM. huhuhu~

Arghh tension, kecewa. Patah hati. Nanti dapat berjimba kejap jek. Lepas tuh, kena balik ofis. Haruss saya masuk ofis dalam 3 lebeyh2 hahahaha~ Sape suh tanak bagi cuti. Kan da kena.

Hari ini, tak berapa nak sihat sangat. Melepek jek dekat ofis. Kepala pusing2. Badan seram sejuk. Demam ke ape neh? :(

K la, entry tamat.

Daa~

Monday, August 10, 2009

Konvokesyen UM bermula hari ini

Salam...

Hari minggu yang sangat produktif. Seharian keluar rumah. Pergi rumah Intan, ada akikah anak buah dia. Lepas tuh, pergi Jusco AEON 2, sebab saja nak jalan-jalan. Plus Intan nak beli pencuci muka dia. Then, balik petang tuh, singgah Mid Valley kejap. Qilah nak beli compact powder ZA. Yeahhh! Kami sekarang adalah pengguna ZA. =)

Pagi tadi, naik bus MidValley. Bus Mid masuk UM dulu.

Hati terasa sangat sayu. Sayu melihat suasana konvo. Tahun lepas, dapat ber-huha-huha pergi sana pergi sini dengan mereka. Makan-makan cari barang. Sangat best weyh kalau ada Pesta Konvo. Macam-macam benda kau nak, kau boleyh dapat.

Lepas tuh, dapat makan macam-macam. Banyak gerai dorang bukak. Nak carik Nasi Kerabu, pergi la dekat gerai Persatuan Mahasiswa kelantan. Nak carik nasi dagang, pergilah dekat gerai Persatuan Mahasiswa Terengganu, nak makan laksa sedap, pergi lah dekat gerai Persatuan Mahasiswa Kedah. Arghh semuanya melazatkan lar. Malas cerita panjang, kau pergilah sendiri.


Sebenarnya, hati sangat sayu. Sebab ter-tgk DTC. Eceyh, ayat takley blah cakap ter-tgk tuh. Sayu sebab terfikir, bila lah my turn nak sampai. Nak naek stage tuh jugak. Nak amek scroll jugak =( Takpe. Takpe. Sabar.

Dah lar. Lupakan peristiwa sedih itu.

Rakan-rakan. Mari kita bergumbira pada hari Jumaat nanti. Hananiey, Aqilah, saya akan menyambut ke-keluaran anda dari DTC itu.HAHAHA~ Saya cuma harap satu jek. Saya tidak menanges pada hari tersebut. Cengeng la ko, ilyanie. Iye, sangat berharap tiada titisan air mata pun :(


Hari ini, graduan-graduan PhD punya turn. Then, dak Master plak. Sangat tak sabar tunggu hari Jumaat weyh. Jumaat, budak FSKTM, APM, ngan Law. Yuhuuu~ Marilah kita bergumbira. Tapi nak bergumbira bila? Siang keja, malam? Malam oh malam. Tgk lar.

O.k. Tamat.

p/s: Kenapa rajin update blog? Sebab da tak bz sangat. So relaxxx. Hiks

Saturday, August 8, 2009

Petang Sabtu~

Salam...

Live dari OTWC, Bangsar South.

Now, saya di Old Town White Coffee. Dekat Bangsar South. Takda buat apa. Sekadar melepak dan membuang masa. Saya bersama rummate saya HAHAHA~

Meh nak sidai muka kejap dekat sini.


Abaikan muka tak siap saya ea Hihik Muka tension weyh. Tension bekerja. Hari Sabtu pun kerja. Sape tak tension. Orang laen sedap2 jek tidur kat rumah :(

Erm tension giler duduk dekat ofis rini. Kalau kerja dengan Ca Ya Nun Alif, memang camni lar. Terpaksa dan memaksa. Kerja dia, nk suruh saya buat lar kan.

Pernah last week, kalau tak silap, da penat-penat saya kira ada brape case, n kira total kat semua negeri sume, saya forward la graf tuh ke semua lar kan. Forward ke management atasan. Last2, dia plak g forward lagi skali. Lepas tuh,sesedap rasa jek letak nama dia. Sakit hatiii !! Dia plak yang dapat name. Gila cinabeng lar. Sakit hati dowh.


Pagi tadi pulak, dia ada suruh buat kerja laen lagi. Takpe. Takpe. Hari Isnin nanti, tahu lah saya nak kenakan dia macam mane. Kau tgu,kau tgu. Kau ingat aku takda akal nak kenakan kau balik? HAHAHA~ Gelak jahat penuh makna ockey.

Ockey lar. Malas nak merepek meraban da. Nak pergi beli bahan-bahan nak wat Spaghetti plak. Ngidam dowh. Rummate saya nak masak. Tak sabar nak makan malam kang.

Akhir kata, hidup mesti enjoy. Jangan buat orang menyampah dekat kita. Kelak diri merana.

p/s: 1 Malaysia. HAHAHA~ Tetibe~

Friday, August 7, 2009

12:34:56 07/08/09 =)

Salam...

Perkara yang menakjubkan baru berlaku sebentar tadi. Wah, ayat sume nak skema jek. HAHAHA~ Padahal orang laen da bz buat malam tadik. Malam tadik saya tgh tido yang pukul 12:34:56 A.M kan? Kira ockey la saya sempat capture untuk 12:34:56 PM


ON 07/08/09

Sempat print screen jam neh time tuh tengah baca blog ceeramoon. Kak, pinjam jam jap eyh HEHEHE~ Chumel kan? Cuba korang pikir.

12:34:56 07/08/09

Wah gtu! Class kan? Entah bila nombor ni akan kembali lagi. Apetah saya merepek.

Saje jek nak berkongsi perkara menakjubkan. Walla~

p/s: Mau pergi lunch. Daa~

Thursday, August 6, 2009

Sahabat Bintang Sejatiku~

Salam...

Tiada kata yang dapat di ucap melainkan rasa syukur kepadaNya.

We used to share most of our secret stories before. Now, we share the hot story together again. Even dulu saya hilang seorang kawan baik, tapi kini kawan baik yang laen pula datang. Allah itu Maha Adil. Bila dia tarik yang itu, pasti dia akan anugerahkan yang laen pula.

Alhamdullilah. Syukur kepada Yang Maha Esa. Kini, kami berbaik semula. Komunikasi yang betul itu adalah perlu. Kalau bermasam muka tanpa sebab, tiada faedahnya.

Sebenarnya, tidak ada sebab yang pasti kenapa kami semakin menjauhhhh dulu. Iye. Saya dan dia tidak pasti kenapa kami renggang. Sehingga lah terjadi satu peristiwa pada petang yang damai itu, lebih kurang 4 hari yang lalu. Kami meluah perasaan setelah 5 tahun mendiam diri. Suatu ketika dulu, hanya ber-message pada hari penting sahaja seperti hari lahir atau hari raya.

Petang itu, jari mungil menaip keyboard seraya air mata mengalir kerana kami saling meminta maaf, memohon keampunan. Kesilapan yang tiada hujung pangkalnya. Tidak tahu kenapa. Mungkin Allah s.w.t telah membuka pintu hati kami.

But now, i want to tell the whole world that she is my best friend forever. Yeahhh! Maybe you tak tahu apa yang saya rasa. Memendam rasa selama 5 tahun bukan satu masa yang sekejap. Ia terlalu lama. Terlalu lama sehingga kan hati ini bagai di siat-siat rendu yang tidak tertahan lagi. Macam biasa. Ayat tetap tanak kalah. :)

Kerana dia deskmate saya sejak Form 2 sampai Form 5.
Kerana kami berkongsi segala cerita.
Kerana dia pendorong semangat saya untuk terus berjaya.
Kerana dia seorang sahabat yang sangat baek.

Dia adalah orang yang saya paling percaya. Tidak pernah membocorkan segala rahsia saya. Dia cakap, saya masih seperti dulu. Tidak pernah berubah. Sebab saya kata semalam saya makan banyak. HAHAHAHA~ Dia tahu segala perangai baik buruk saya. Perangai saya yang kuat melantak.

Dia kata, teringin nak tgk saya kurus. I will, my dear. I will. 1 day. U will see the very kurus of me. Eceyhh. Entah bila tak tahu. Tapi kan da kata I will. Maksudnya, S.A.B.A.R! Sabar~ Pray for my ke-kurus-an ockey~ Aminnn.

Buat dia,
Thanx kerana kita kembali seperti dulu.
Thanx kerana memaafi diri ini.
Thanx kerana kamu masih sayang saya.

Kini saya ada sahabat yang saya dapat luahkan segalanya.
Kamu sentiasa sahabat terbaik dalam hati saya.
Tidak pernah ruang hati saya di isi oleh org laen.
Kerana kamu tiada pengganti.

Alhamdullilah

Terima kasih Tuhan =)

This time, kita raya sama-sama tau. Kita pergi kutip duit raya eyh? HEHEHE~
Tak mau nanges2 da. Long sayang Tie.

p/s: Sayangilah mereka selagi ada. Tidak susah untuk mengucap kata maaf. Ucaplah dari dalam hati~

Tuesday, August 4, 2009

KTM sangat chumel pada pagi ini :(

Salam...

Oleyh kerana hari ini saya berpuasa sunat, maka saya akan berkata yang baek-baek sahaja. Kalau tiba2 ada terkasar bahasa, maafkan lah saya. Al-maklumlah, da lama tak update blog, maka macam terlupa sedikit macam mana nak mengarang ayat.

Pagi ini, bangun sahur pukul 5. Makan roti, air horlicks. Solat subuh, lena sekejap. Mandi-manda, tunggu bus Rapid pkul 6.50 A.M. Hari ini berazam nak datang awal. Naek bus g Stesen U pukul 7.20 A.M. Naek bus pergi Mid Valley pukul 7.40 A.M. Sampai Mid, ke empat2 vending machine tiket KTM out of service. ^%*&%*&%@&!!! O.k. Beratur. Panjang. Sampai turn, dengar train ke Seremban da sampai. Lari2 arnab turun tangga, melompat masuk train.

Peristiwa chumel terjadi

Train bergerak dengan pantasnya menuju ke Stesen Seputeh. Selamat. Next station, Salak Selatan. Selamat. Train gerak lagi. Eyh eyh tibe-tibe train berhenti dan mengundur dengan bestnya. Reverse lagi. Lagi. Dan lagi. Dan stop kat tengah2 jalan. Tak Selamat!


Pakcik driver buat annoucement, "Train ini akan berhenti seketika untuk memberi laluan kepada 2 buah train yang menuju ke Rawang. Hal ini kerana, laluan rel dari Serdang ke Salak Selatan, hanya 1 rel saja boleh digunakan". Yeahhhhhhhhh! Train stop tengah jalan, gembira bukan kepalang. Dalam hati tgh istigfar sebab taknak maki2. Dosa.

Dia kata, 2 train kan kena tunggu? Tapi pada hakikatnya, 3 train ockey! Nak tau tunggu dalam brape lama? Tunggu almost 1 hour ockey! Sabar. Sabar. Tgk first train laluan ke Rawang lalu, ockey lagi. Then, tgk train yg next lalu, takpe lagi. Bila da tgk train yang third lalu, saya pun da hilang sabar. Bila nak gerak neh? Apesal side belah Seremban ni plak yang kena tgu? Gilir2 ah weyh.

Tapi hari ni bernasib baek sebab tumpang Nisa. Ofismate yang baek hati lagi cantek sekali. Tumpang dia pergi kerja. Sebab Juden kata, dia tak pergi ofis. Terus g site.

Kenapa entah KTM ni macam tak serasi jek dengan saya. Bila saya lambat, KTM lagi lambat. Bila saya cepat, KTM delay lar,stuck tgh jalan lar, apa lar.

Saya pun tak tahu lar ape kena dengan KTM sejak akhir-akhir ini. Bukan sejak akhir2 neh, dari dulu lagi kot. Perkhidmatan semakin tidak memuaskan. :(

Ikhlas luahan dari pengguna yang kecewa.

p/s: Owh ya. Kalau nak berbuat baik, tak payah la mengharap balasan. Dan tak payah la merungut di kemudian hari. Ockey?

Thursday, July 23, 2009

Hai anda =)

Salam...

Rendu betol dekat blog neh. Bukan tanak update. Tapi masa membataskan segalanya. Rasanya banyak sangat cerita nak cerita. Tapi tak berkesempatan. Sorry guys. Hananiey sila jangan berjangkit dengan saya ea. :)

Entah lar. Sebenarnya, saya sangat kecewa dengan perkhidmatan awam sejak akhir2 ini. Amat sangat tersangatlah kecewanya. Tak dapat di ungkap dengan kata-kata. Masuk da pagi neh, tak tahu brapa kali da saya kena tengok jek bus tu lalu depan mata, tapi takley naek.

Apa kejadahnya kalau saya rush turun bukit Hillpark tuh, tunggu bus pukul 7.15 A.M, akan tetapi hanya dapat menaiki bus pada pukul 8.00 A.M??? Apakah rasionalnya di sini. Cuba pihak yang berkenaan tlg fikir. Susah2 saya bangun pagi, nak kejar bus, last2 tak dapat naik pun bus tuh sebab penuh. Berita terbaru, tambang bus dan taxi pun akan naik kan? Kalau tambang naik, perkhidmatan semakin memuaskan , takpe jugak. Ni kalau tambang naik, tapi servis still camtuh jugak? Apakah erti semua ini? Echeewahhh~

Anda mungkin cakap saya ni poyo la, apa lar kan. Anda tidak berada di tempat saya. Kalau nak rasa macam mana peritnya perasaan, jom teman saya hari2 tunggu bus. Jom lar~

Masuk hari ni, da tak tahu berapa kali saya tgk bus tuh berlalu pergi begitu sahaja. Eyh apasal ayat skema-rama neh. Hadeyh~ Geram kau tau tak. Geram. Sakit hati neh. Menyampah pun ada. Benda macam ni lah buat saya terfikir nak kerja rajin2, lepas tuh beli kereta. Senang nak gerak g mane2. Tak payah tunggu bus da. Mengecewakan betul. Muka saya pun cepat tua la kalu camneh. Kang da start berkedut2 kang, sape nak jawab? Eyh tetiba~

Tension weyh. Da lar saya ni tumpang orang kan? Tumpang Juden. Rasa bersalah lah weyh dia plak kena tunggu kita kan. Dia tunggu dekat Stesen Bandar Tasik Selatan. Kalau saya lambat, kesian lar kan dia kena tunggu. Lepas tuh, hari2 dapat message, "Ko kat mane? Anda berada dimana? Tak sampai lagi ke? ". Tension dowh. Kalau lah saya boleyh terbang. Sekejapan saja bley sampai kat Cheras tuh ha. Muahahahha~ Owh hanyalah angan2 kan. Hiks

Weyh Gossip Girl dekat 8tv da nak start da next week. Hari Selasa kan? Tak sabar weyh. Saya teruja gila da nak tgk cerita neh. Even orang laen da download bagai, da tgk kan? Ada aku kesah? Hiks

O.k lar. Nak g lunch da neh. Kelaparan amat dari tadi lagi weyh. Breakfast makan biskut Hup Seng jek :( Lunch neh, makan nasi lemak jek lar.

Till then, Bye~


p/s: Izinkan selamanya namamu di hati~ =)

Friday, July 17, 2009

~Masak-memasak di hujung minggu~



Salam...

Da lama kot entry neh hold dalam draft. Sampai Wane pon da bising2 kenapa aku tak update entry HAHAHA~ Aku bz dowh. Big boss nak aku siapkan kerja tuh, complete sume. Hujung bulan dia nak report semua. Arghhh matilar. Separuh nyawa gak la nak buat kan. Tapi takpa, kata pekerja berdedikasi, harusss bersemangat waja siapkan kerja kan? Hiks Poyo betul ilyanie neh.

O.k. Hujung minggu beberapa minggu yang lalu, seperti yg telah di janjikan, saya nak update pasal Nasi Ayam 3 Dara Pingitan. Hiks tapi hari neh baru berkesemaptan. Bizi amat la kononnya.
Maka hari ini, dengan rasa bermurah hatinya, saya pon mengarang entry yang tidak seberapa ini.
Baiklah. Bersedia semua. Tadaaaaaaaaa....

Nasi Ayam 3 Dara Pingitan.

Ini nasi nya yang telah di masak oleyh rummate saya, Idayu. Panggilan mesra, Dayu.


Rasanya sangat hebat dan sangat superb sekali. Makan sekali, rasa nak tambah lagi. Jadi, saya pun tambah la nasi 2 kali. HAHAHA~

Next,
Mempersembahkan... Jeng jeng jeng. Menu utama, yang semestinya bukan di masak oleyh saya.
Rummate saya yang masak. Nama dia Wane. Dia pandai buat ayam goreng berempah. Yummmy~

Owh, nak bgtau jugak bahawa saya lah yang menghias salad and tomato itu ea. HAHAHA~ Sambil di kacau oleyh Dayu.


Rasanya sedap hingga menjilat jari. Even ayam neh banyak ketul tapi rasa macam tak cukup. Next time, kita goreng banyak2 eyh Wane.

Next, sup ayam yang di masak oleyh saya.


Sup neh banyak. Banyak amat. Tak sempat nak hirup sup sebab da kekenyangan. HIHIHI~


Ini sos untuk ayam. Not bad. Sedap jugak. =)

Ockey. Sedia untuk di hidangkan. Sesuai untuk hidangan 5 orang.

Rumah bujang. Siap masak, bentang paper, panggil akak2 makan. Dengan lafaz bismillah, makanlah anak dara 5 orang tuh dengan nikmatnya.

Ockey. Next.

Gambar lauk di bawah adalah pada weekend yang seterusnya. Da tak ingat bila.


Ayam goreng kunyit. Sedap sekali.


Lauk ayam goreng kunyit, enak di makan bersama sayur campur dan serunding.

O.k. Next weekend kami pun memasak sayur campur dan udang sambal. Pedas giler. Memang terangkat lar.



Owh bila tgk gambar ni balik, rasa mengidam yang amat. Saya nak sambal udang lagi plzzzzzzzz :( Sambal udang yang terbaek dari Dayu.



O.k. Bukan entri nak menunjuk makanan ke ape. Cuma sengaja nak di abadikan dalam entry. Lepas tuh, saje jek nak bagi korang terliur. Kejam tak? HAHAHA~


Ni view dari rumah kam. Pantai Hillpark Phase 5i. Perlu ke bagitahu? Hiks Sunflower neh da mati dah. T__________T

Tamat.

Friday, July 10, 2009

Congrates Hananiey~

Salam...

Entry ini di tujukan khas buat gadis A Place Called Here, yang kini berada di Meru, Klang.

Hari ini, kerja tak banyak sangat. Kerja sampingan ada, tapi jap lagi la buat. HAHAHA~ Rasa tibe2 jek nak update blog. Angau kat blog neh.

Tadik tengah burim2, YM-ing makcik neh. Makcik cekeding neh. Hihi~ Then, tibe2 rasa nak meng-entry-kan perasaan yang berlaku pada petang ini. Sebab bukan setiap petang dapat perasaan ini ockey. Harus lah peristiwa perasaan ini di abadikan dalam entry Gadis Nalza a.k.a Kak Lageee kan? =)

First of all,
Congratulation Hananiey. U did it Girl. Just go with the flow. Gadis ini sangat banyak cabaran dan sangat banyak usaha untuk berjuang sebab nak konvo pada tahun ini jugak. I am happy for you dear. Permata ayah bonda.

Ha, minah neh sukeee tau cakap, Just Go with the flow. Just go. Go! Yeahhh! Hope that the flow is always smooth like smoothie.

Hananiey pernah buat hati saya tenang setenangnya di saat saya menangis kerana subject killer itu. Pada sape yg tahu, tahu lah. Yang tak tahu, sila diam. Menangis 12 hari kot, tapi alhamdullilah. Segalanya berjalan lancar. Suwitt ockey minah neh, datang bilik ai bawak Big Apple. Nak calm kan ai. Apa lagi, melantak lar sambil dilimpahi air mata. Hanan, u ingat tak? Ingat? HEHE~

Paling tersentuh hati, entri ini. Sila klik. Sila baca. Ini arahan. Aku paksa neh. HAHAHA~

Memetik ayat dari blog beliau,

saye akan terus berjuang dan berjuang, meredah onak dan duri, menongkah arus,
menyimpan harapan yg bukan sedikit ..

for this two important person in my life ;)

i keep on praying, n i tell to myself. "its" not 4 me, but "its" 4 them...

Baca entry ni jek, siyes menitik air mata aku. Sebab aku dapat rasa apa yang dia rasa. Hanan, u buat ai touching ockey. Sila bayar air mata ai yang menitik tik tik neh. Hihihi~

Erm sebenarnya tengah terfikir nak pergi tengok dorang konvo ke tak. Pergi? Taknak pergi? Pergi? Taknak pergi? Pergi? Hadeyh! Tapi dah janji dengan Qilah, harusslah datang. Kalau tak nanti, Qilah terkilan lagi. Hiks Ockey. Ockey. Jika usia di beri panjang, jika kesihatan di beri wonderfull, maka saya akan hadiri konvo rakan-rakan. Yuhuuuuuuuuu! Tarikh Konvo Graduan FSKTM, UM adalah pada hari Jumaat, 14hb Ogos 2009. Sila datang memeriahkan majlis. Sila. Sila. HEHEHE~

Aku bukan apa, kalau korang kenal aku ni macam mane, aku ni cepat touching orang kata, mudah tersentuh hati. Even badan saya bersize besar tapi hati sangattt kecik. HAHAHA~ Ockey, ayat tanak kalah kan. Even last year, Cda and Linda konvo pun, memula aku taknak la nangis kan. Tapi bila tengok Alisa nangis, semua orang pun macam sebak. Sebak ockey. Sebak yang sampai kuar air mata bebanyak. Nanges jugak akhirnya. Air mata kegembiraan untuk teman yang meraikan hari kebesaran mereka.
=)

Buat rakan-rakan yang lain, akan tiba saat dan ketika itu untuk kita.

Again, A BIG CONGRATES TO U HANAN!!!!!!!!!!

p/s: Saat menaip entry neh, aku tengah menahan sebak sebenarnya. Haishh apesal aku ni emo sangat entah :(

Thursday, July 9, 2009

Pengalaman menaiki bus di pagi hari

Salam...


Lately, mood happy banyak da pergi merantau ke negara lain. Honeymoon mungkin. Sekarang, mood masyam jek yang ada. Rasa nak belasah-belasah and tendang orang jek. Padahal orang tak salah pun. Nak tendang bus pun ada, nak terajang train pun ada. Haisssh, bunyi macam ganas kan, tapi saya ni baekkk, sopan santun, berbudi-bahasa. HAHAHAHAHA~ Takkan mungkin la aku akan berbuat demikian kan.

Dalam minggu ni, da masuk hari ke-3 di tinggalkan bus yang penuh sarat-marat itu. O.k. For your information, rumah aku area Hillpark. So, dari puncak bukit tuh, menapak la ke bawah sampai lah ke bus stop yang depan Restoran Riang-riang tuh kan. Setiap hari, begitulah aktiviti aku. Aku akan tunggu bus Rapid KL 632 Bukit Angkasa-UM.

Hari Isnin yang lalu, aku kuar umah dalam 7.10 gtu lar. First bus yang sampai depan mata aku, penuh. Pakcik bus tuh angkat tangan jek lar. O.k, fine. Then,15 minit kemudian, second bus lalu, penuh jugak!! Takpe lagi. 15 minit lagi, penuh jugak??!! What the F lar kan. Da 3 bus penuh. Baek aku tunggu bus pukul 8. Takyah aku terkocoh-kacah bangun awal sebab nak kejar bus kan. Sape tak sakit hati dowh. Ko tunggu bus dari 7.10, tapi pkul 8 belum tentu lagi bus tuh akan berhenti nak amek ko. Time tengah taip entry ni pon aku sakit hati lagi. Rasa bengkak jek dada aku menahan geram neh tau. Korang mungkin tak rasa apa yang aku rasa. Nak rasa? Jom join aku tunggu bus esok. Baru lah ko tahu betapa peritnya melihat bus berlalu depan mata.

Yang minggu2 lepas, takda ah jadik benda camnih kan. Cuma sejak UM da bukak semester neh, maybe ramai la budak UM yang naek bus Rapid KL ni kan. Penuh dia, bukan penuh yang maen2. Penuh yang sarat-marat sampai ko kena ciyum pintu gtu. Echewah. Eyh aku cakap betul ni weyh. Berhimpit-himpit sampai tersentuh bukan muhrim bagai da lar. Risiko naek bus.

Sape yang tak sakit hati beb. Sampai 3 bus penuh kan. Kalau aku kederat sikit, nak jek aku jalan kaki dari Hillpark ke Stesen U. Kang sampai ofis, da berpeluh2 masam. Tak selesa la plak aku nak kerja kan. Dalam beberapa hari neh, aku asek fikir strategi yang terbaek. Camne nak sampai ofis tepat pada waktunya. Bukan hari Isnin saja, hari selasa pun camtuh, hari ini pon camtuh. Arghhh! Tak tahan la aku. Tekanan perasaan la camnih. :( Asek-asek kena tinggal bus jek tau. Geram betul.

Apa harus aku buat sekarang?? Mood aku hari nih swing lar. Kejap O.k. Kejap tak.

Bila aku sampai Stesen U lambat, maka akan lambat lar aku sampai Mid Valley. Bila aku sampai Mid valley lambat, maka akan lambat lah jugak aku naek Komuter kat Mid tuh. Cerita pasal Komuter takyah cakap ah. Lagi hebat. Bila da sampai kat Bandar Tasik Selatan lambat, maka kami bertiga tak sempat breakfast. Rasa bersalah lar kat Juden kan, sebab dia kena g site. Kalo tak breakfast pagi, memang flat ah kan. Sory juden, my bad. Again, sory :( Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Sory lah kalau Rapid KL nak terasa ke ape. tapi ni luahan hati aku lar kan. Tolong lah tingkatkan mutu perkhidmatan anda. Kalau setiap hari macam ni, saya pun tak tahan. Bukan saya sahaja, malah berduyun-duyun pengguna laen yang nak naek bus anda terpaksa senyum kecewa kelat saat pakcik bus bagi lampu tinggi. Maknanya, sila tunggu bus yang seterusnya.
Oh, alangkah indahnya kalau ada LRT kat Hillpark. Takyah nak berebut bus bagai da. =)

p/s: Esok macam malas nak pergi kerja. Sebab malas nak tunggu bus. Macam orang bodoh tunggu bus penuh lalu depan mata.

Monday, July 6, 2009

~Happy Birthday Chenta Hati =)~

Salam...


Ockey. Bersedia untuk entry tak ley blah berciri kasih sayang yang tidak berbelah bahagi dari ilyanie buat insan yang tersayang. Bila lama tak update, tetiba update entry kasih sayang secara manis berciri lori gula terbalik.

Ehemsss ehemsss


Sayang,

Untuk mencicip kemanisan, perlu bermula dengan mengupas kepahitan.




6 July 1986 yang lalu, lahirlah seorang putera ke-2 dalam keluarganya. Sedari kecil, sudah chumel dan petah berkata-kata, malah sudah bijak pandai tak terkira. Eyh, tetiba plak. HEHEHE~


Hari ini sayang, genaplah umur dikau 23 tahun. Setelah banyak onak dan duri engkau redahi. Dah besar panjang da anak mak ayah neh. Da boley kahwen da neh. Jom kahwennnnn~ Muehhehehehehe


Hadeyh, apesal gambar you kat bawah neh chumel sangat neh. Geram . Geram. Rasa nak geget-geget jek.



HAPPY BIRTHDAY TO YOU SAYANG


MOHAMAD AZLAN BIN ABAS


SEMOGA PANJANG UMUR DAN MURAH REZEKI


SWEET-23


Semoga Allah mempermudahkan segala urusanmu sayang

Hidup ini sememangnya penuh onak dan duri

Semoga dikau tabah mengharungi segalanya



Sayang,

Cintaku takkan berakhir di sini, selamanya kau tetap di hati. *Wink~




Owh, abaikan perempuan cute yang dekat sebelah Azlan neh. Sape ntah. Dia memang sukee jek nak bergediks. Sukee jek nyebok2. Eyh, kata tuan punya blog, harussslah ada gambar saya ockey. HAHAHA~


Sayang,


For all those times you stood by me

For all the truth that you made me see

For all the joy you brought to my life

For all the wrong that you made right

For every dream you made come true

For all the love I found in you

I'll be forever thankful baby

You're the one who held me up

Never let me fall

You're the one who saw me through

through it all



You were my strength when I was weak

You were my voice when I couldn't speak

You were my eyes when I couldn't see

You saw the best there was in me

Lifted me up when I couldn't reach

You gave me faith 'coz you believed

I'm everything I am Because you loved me



You gave me wings and made me fly

You touched my hand I could touch the

sky

I lost my faith, you gave it back to me

You said no star was out of reach

You stood by me and I stood tall

I had your love I had it all

I'm grateful for each day you gave me

Maybe I don't know that much

But I know this much is true

I was blessed because I was loved by

you


Thank you sayang.
For everything.

Again, Happy Birthday to u sayang.
This week dating eyh? HEHE~

Rendu u la sayang =)

MMuuahhhhhhhhhhhhhhhhhh~


*************************************************************************************
Next...

Happy Birthday to Atirah bt. Salim

Sweet-23 beb


Semoga mung berjaya dalam hidup dan sentiasa di berkati olehNya. Aminnn

Kini, beliau seorang pengusaha Cupcakes yang terhebat sampai tak menang tangan. Whoaaa~ Congrates beb. Sesiapa yang dok area Terengganu, boleyhlar order cupcakes ngan dia. Gerenti sedap weyh!! =)

A, aku promote doh neh, komisen takdop ke? HEHEHE~

Entry tamat.

p/s: Minggu ke-6 berlatihan industri.

Thursday, July 2, 2009

~Ilyanie masih wujud~

Salam...

HAHAHAHAHAAHA~ Ockey. Stop gelak. Ilyanie masih wujud. Iye, masih hidup. Cuma kadang-kadang terlupa yang dia ada blog. Hadeyh. Banyak betol komitmen sampai terlupa ada blog. Bukan. Bukan maksud saya begitu. Tapi kan sekarang tengah praktikal. So, time ada idea nak update blog tuh, taip la sikit2 kan. Then, kerja pun datang bertimbun-timbun. Tak menang tangan nak buat semua kerja. Echewah! Ayat tetap tanak kalah. Kalah CEO punya busy la pendek kata.

Ockey. Stop merepek lar. Pagi ini, hujan turun terus membasahi bumi, tetap ku redah demi kerja yang terchenta dan ibu pertiwi. Status tak ley blah kat facebook. HIHIHI~ Biasalah. Executive kena la poyo-poyo sikit dekat facebook kan.

Sedar tak sedar, da sebulan saya dan rakan-rakan menjalani Latihan Industri dekat Cheras ni. Macam mana perasaan? Biasalah, kalau kerja ockey, rasa seronok jek lar. Cuba kalau kerja bertimbun2, lepas tuh lari sana, lari sini, rasa stress pun ada. Tapi bila pikir alek, inilah hidup yang perlu dijalani. Sebab masing-masing da matang. Da boleyh berfikir secara lebih jauh dan produktif. Lepas ni, da kena pikir tentang masa depan.

Ah, dah lar. Tak perlu merepek dekat sini. Sebab saya pun tak tahu apa yang akan saya merepak nanti. Nampak sangat otak tak centre lagi neh. Sebab pergi kerja pagi-pagi, dalam keadaan mengantuk, lepas tuh tiba-tiba hujan. Dalam kepala otak, pikir katil tilam bantal empuk jek neh. Wakakkakaakaka~

O.k. Saya janji, jika ada masa terluang, saya akan update la cerita-cerita basi yang saya pun da terlupa bila kah perkara itu terjadi. Entah kenapa sekarang asek short term memory jek. Hadeyh =( Mungkin suke makan meggi kot. Eyh, ada kaitan ke?

Saya janji kepada orang Meru, Klang untuk update blog. Janji saya kepada gadis itu telah di tunaikan hari ini. Cuma tunggu la ea. Ada masa free, saya akan update beround-round. HAHAHA~ Budak tuh suke jek men-capub dekat chatbox. Asek nama dia jek penuh. Tapi takpe. Saya sukeeeee. Sebab dia suke memeriahkan hidup saya. Muehehehheee.

Hidup anda macam mana sekarang? Da nak bukak sem baru kan? Da prepare semuanya kah? Sabun basuh da beli? Makanan ringan? Buku-buku?

Eyh dah lar. Nak bergediks kat fesbuk jap.

2 July 2009.

Happy birthday Noor Matin B. Ramli, Sweet-23. Semoga panjang umur dan murah rezeki. Semoga di permudahkan segalanya. Aminnn.

p/s: Owh, apesal mengantuk sangat neh~



Saturday, June 20, 2009

Hari sabtu saya berada di ofis

Salam...

Sabtu.

Hari ini adalah hari Sabtu. Maka dengan rasminya, saya menyatakan bahawa saya berada di ofis :( Macam pekerja contoh betul kan? Hari ini kerja half day. Orang laen terbongkang tidur, kita sorang sibuk-sibuk bersiap pergi kerja. Rasa nak pijak2 jek Wane ngan Dayu sebab tidur dengan nyenyaknya. HAHAHA~ Mati lar Lion cute pijak hamster ngan lizard. Lion: Aku. Hamster: Wane. Lizard: Dayu.

Bersiap-siap diri. Pergi kerja dengan tabah hati. Berjalan kaki. Menaiki bus rapid menuju ke Stesen Lrt Universiti. Kemudian, ke Mid Valley. Seterusnya, Komuter BTS, dan menaiki taxi. Sampai ofis, makan megi. HAHAHA~ Sebab bos tengah breakfast kat gerai tuh, takkan nak pergi duduk sebelah dia. Kantoi la datang lewat kan.

Sedang menyiapkan entry. Mata asek melirik ke kanan dan ke kiri. Resah di hati. Kerana perut meronta-ronta minta di isi. Arghhh laparnya. Lalan. Kita lapar. Eyh terpanggil dia plak. HEHEHE~


Masak.

Hari ini akan memasak Nasi Ayam bersama housemate terchenta, Wane dan Dayu. Yeahhh! Nama Nasi Ayam tuh, Nasi Ayam 3 Dara Pingitan. Sebab nak kalahkan Nasi Ayam Cap Dieyla.KAHKAHKAH~ Wane da pergi beli ayam dan bahan-bahan. Nanti hari Isnin, aku update masakan kami yek. Siap da plan nak letak gambar. Sebab da berapa entry da takda gambar kan. Dayu masak nasi, Wane masak ayam, aku masak sup! Muahahhaa giler senang kekentangan.

Tak sabarnya nak balik rumah. :(


Rakan-rakan matriks.

Plan nak jumpa rakan-rakan matriks pada hari Ahad ini. Bermaksud esok harilah. Yuhuuuuuuu! Atirah dan Aisyatul yang ada kat Terengganu tuh, sila jangan jeleshh. Muahahhahaa Da lama kot tak jumpa dorang. Nanti nak bergediks-gediks la ngan dorang.

Ala jumpa biasa-biasa jek. Sekadar melepaskan rendu di hati dan sambut birthday Lin. Lin, nak hadiah. Idah, nak hadiah. Muka tak malu mintak hadiah dengan dorang. =)

Tapi takley meroggeng lama sangat. Sebab Isnin kerja. Uhh, bila pikir kerja jek, mesti pikir lamanya. Penatnya. Penat bukan penat apa. tapi penat tunggu KTM ngan bus rapid KL. Banyak membuang masa menuggu jek. Kan best kalau dapat pergi Cheras naek flight jek. Fuyooo, angan-angan mesti kena lebey! Haisshhh:(


Selamat berhujung minggu rakan-rakan. Hayati hujung minggu anda dengan sepenuhnya. Kerana tidak semestinya kita akan hidup dan dapat menikmati udara segar lagi pada hujung minggu seterusnya. Wallahualam~

p/s: Tidak sabar mahu ketemu rakan-rakan. =)

Friday, June 19, 2009

Salam...

Sorry guys. Lama kan tak update? HEHEHE~ Bukan apa. Gambar macam tak banyak sangat. Lepas tuh, macam tak tahu nak cerita apa. Hari-hari pergi kerja, balik kerja. Lepas tuh, esok ulang rutin yang sama jugak. Patut lah orang kata, bila da kerja ni, macam takda life sangat. Stresss wooo :(

Tapi inilah lumrah alam kan? Cda kata, kalau tak kerja, takkan nak makan pasir kan? HAHAHA~ Harusss la kerja. Kalau dulu, terbangun lambat ke, sakit perut ke, malas nak jalan g class ke, boley lah ponteng class kan? Tapi sekarang? Nak tak nak, memang kena pergi kerja jugak. Sebab bos kata, kalau sehari you missing in action, boleh di maafkan. Tapi masuk hari ke-2, get lost! Hamek ko. Baru ingat nak ponteng bagai kan. Hiks

Setakat ni praktikal o.k jek lar. Takda apa yang menarik pon. Tapi duit banyak habis sebab minggu ni Juden outstation. So, kena pergi sendiri naik taxi dari Stesen Komuter Bandar Tasik Selatan. Train ni kadang-kadang awal, kadang-kadang lambat. Boleh tak dia konsisten macam LRT. Senang sikit. Ceyh! yang penting, diri sendiri senang kan. Selfish betul.

Pagi tadi.

Pagi tadi naik taxi uncle India. Naek2 jek, cakap nak g mane, lepas tuh, terus dia suruh pakai seat belt. HAHAHAHA~ Terpinga-pinga aku dengan Sue. Lepas tuh, dia ulang lagi sekali suruh pakai. Dengan skema-ramanya, kami pun pakai sambil tersenyum2 tahan gelak. First time kot naik taxi Uncle suruh pakai belt. Pengajaran: Sentiasa berhati-hati di jalan raya di mana jua tempat duduk anda berada. =)

Eyh baru aku perasan, blog aku takda function Follower lagi kan? Nanti jap g aku letak eyh? Nanti korang jadi follower aku tau. Baru lar rasa cam glamss sikit. Aku paksa ni tau. Kalau tak, kena pok kang. Nak kena babab? Muahahahaa Bak kata AJ, "Kalau ramai follower, rasa macam best sikit. Macam jek lar. Hik3 =)"

O.k. Nak sambung buat kerja neh. Hari ni kerja bertambah lar. Nex week, lagi mati. Kak Ayu nak cuti. Mati lar aku kena angkat call semua. Buat-buat tabah jek lar. Padahal dalam hati, Tuhan jek la yang tahu. HUHUHU~ Doakan saya yek kawan-kawan. Ceyhh time ni barulah nak ngaku kawan kan.

Kawan tuh bukan macam PELANGI, Hari cerah takde..hujan gerimis baru muncul..

p/s: Next week, elaun masuk kot? Hiks

Thursday, June 11, 2009

Happy Birthday Emak =)

Salam...

Happy Birthday buat Emak yang tersayang, Raimah bt. Omar.

Happy Birthday to you
Happy Birthday to you
Happy Birthday to Emak
Happy Birthday to you


Terima kasih kerana melahirkan anak yg chumel ini.
Terima kasih kerana tidak pernah membiarkan saya kelaparan
Terima kasih kerana sering melayan karenah mengada-ngada saya
Terima kasih kerana sentiasa melindungi dan menjaga saya di saat susah senang saya.
(owh tetibe jek sebak =(... )

Emak,

Semoga panjang umur dan sentiasa di murahkan rezeki.
Semoga sihat dan ceria sentiasa
Kite janji kita akan balas jasa emak suatu hari nanti.

I luv u so much Emak.! Mmuuahhhh

Saya sayang emak sangat2.
Emak yang bertakhta di hati saya.
Sampai bila-bila.

Pagi tadi, emak reply messsage saya. Emak cakap, I Love u too. Ahaks

Aidina Kahwen.

Owh, ya. Selamat Pengantin Baru untuk Aidinal Faezin. Classmate time skolah dulu. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat. Lepas ni, setialah kepada suami yang satu ea. Cepat-cepat buat anak. HAHAHA~

Sory Dyna, Mc Long tak dapat datang. Mc Long keje yang. Sory eyh?

=)

p/s: Ofis hour da habes. Nak balik da ni. Daa~

Wednesday, June 10, 2009

Kerja hari Ini

Salam...

Hari ini, kerja. Hari ini rasa tension. Hari ini part banyak problem. Even bukan aku punya problem pun, tapi aku kena call engineer and kena call dealer. Call engineer takpe lagi. Kalau call dealer, mati lar kena marah-marah. Dorang bukan boley. Nak engineer sampai cepat jek. kalau nak cepat, betulkan la sendiri. Senang. HAHAHA~

Alhamdullilah. Before call, bace ayat-ayat bagai, ayat kursi sikit, lepas tuh baru call. Dealer pon takda la marah ke ape. Tapi... Jap lagi hantar email complain yg engineer tak datang lagi. Haisshhh nak suruh dtg ngan flight kot?

Patut lar orang-orang muda sekarang cepat nampak kedut di muka. Cepat nampak tua. Sekarang aku da paham. HAHAHA~ Bila kena marah ke ape ke, kita kena senyum jek. Baru la nampak muda sentiasa. Ehemss senyum!

Eyh minggu ni nak kena pergi fac,nak kena update pasal LI. Agak2 Miss low kesayangan Juden tuh bagi tak? wakakakakaka lepas tuh nak pergi CITRA la bagai. Hari apa eyh yang sesuai? HUHUHU~ Rindu sangat dengan masakan melayu. Rindu makanan dekat 12th. Uwaaaaaaaaa

p/s: Banyak entry ada dalam draft, tapi mood nak bercerita tiada. Sory =(

Monday, June 8, 2009

Ceq Sue and her baby


Salam...
Owh ya. Since petang ni tak banyak sangat kerja, maka kerja tambahan adalah update belog. Hanya Tuhan saja tahu betapa aku rendu gilerrr dekat belog ni. Sekarang baru ada masa nak update Hiks =)


O.k. Sepanjang balik rumah kat KB ritu, banyak sangat tempat aku pergi. Takda lar pergi mana pon. tapi arrange reunion yang tetibe itu. HAHAHA~ Tapi sempat pergi rumah Ceq Sue yang baru sahaja melahirkan anaknya yang pada waktu itu baru jek 8 hari weyh. Pergi majlis cukur jambul anak dia. Ceq Sue tuh siapa? Gambar di atas la orangnya =)


Memula aku cam takot2 nak pegang baby tuh weyh. Aku mana biasa pegang baby. Da la baby tuh lembik lagi kan. Buatnya terpatah leher ke ape kan, Haisshhh.. Tapi bila lagi nak merasa pegang baby kan? Owh sila abaikan muka aku yang tak berapa nak siap tuh. Kena bangun pagi weyh. Lepas tuh, pakai shawl merempit ke rumah Mc Ja.

Call Dealer jap.

Hold On kejap. Tangan aku gigil2 ni. Sebab aku salah order part, lepas tuh kena inform dealer. Sesetengah dealer ni, baik dan dia boleh terima alasan kita. Sesetengah dealer lagi, belum aku sempat nak bagi alasan, da bising-bising. Macam tuh lar adat resam di dunia kan. O.k. Da tak gigil da. Sebelum call dealer tuh tadik, bace Ya latif. ya latif. Fuh, alhamdullilah.

Sambung cerita.

Ehemss ada gaya seorang ibu tak? Walau nampak agak kekok sikit, tapi maintain beb. Maintain. Ceq Sue cerita la pengalaman dia beranakkan baby ni. Sangat senang. Kira sekali teran jek, da keluar. Anak yang baik betul tau baby ni. Aku tak ingat nama penuh. Yang aku ingat, nama last baby ni Amjad. Amjad sangat chumel giler amat.


Rasa nak geget jek pipi budak ni tau. Kulit baby kan, sangat lembuttttttttt. Tapi Amjad ni suke tidur. Auntie Yanie datang 2 kali da, asek tidur jek tau. Last2, aku korek2 mata baby ni, dia bangun jugak. Takde la korek bebetol weyh. Cuba goyangkan dia, dodoi sikit. Hiks


Last pose from the mother and Auntie Na. Auntie Na koya. HAHAHA~

Na and Ja, aku rendu kamu. rendu nak hang out same2. Cepat2 lar alek KL weyh. =( Kata nak join aku and wanie swimming kat Hilpark ni? Hiks

Sekian.

p/s: Dugaan kerja ada bermacam-macam.