Friday, August 21, 2009

~Salam Ramadhan buat semua~

Salam...

Ramadhan kembali lagi. Menjelang waktu maghrib nanti, pasti semua syaitan akan di ikat selama sebulan. Tak sabar menunggu saat itu. Jangan la kita pulak nak jadi syaitan kan. :)

Dengan itu, saya ingin memohon ampun dan maaf sepanjang persahabatan ini jika ada tersalah kata dan terkasar bahasa. Ampunkan saya selama kita bersahabat ini ea. Eceyhhh. Ayat semua nak power. Semua tanak kalah. Eyh, mestilah.

Ockey, dengan ini, saya dengan hati yang tulus lagi mulus sucinya ingin meng-wish kepada anda semua:


Pic credit to iluvislam.com

Happy Ramadhan uolss. Puasa jangan tak puasa.

Bengang jugak la dengan Isma sebab dia dapat puasa dekat rumah. Takpe u, takpe. Next week ai alek Keybee, ai nak pow u cukup2 hahaha~ Puasa dekat rumah adalah sangat nikmat kan? Sahur nanti, tak tahulah nak makan apa. Makan koko crunch pon careeee jugak kn?

Jumaat. Hari ini lar.

Ockey, fine. Saya nak bgtau yang hari ini saya telah makan dengan banyaknya. Banyak yang tak terkira.

Pagi: Breakfast roti canai dan milo ais yang superb
Tengahhari: Nasi putih + telur masin + ayam kampung
Petang: Nasi lemak sambal kerang
Petang sikit: Roti sandwich + sausage

Banyak tak? banyak tak? Ni dalam kepala tgh fikir jap lagi kat pasar malam nak beli apa. Sebab nak simpan lauk untuk sahur. weyh weyh doakan ai kurus boleyh tak? Apesal makan hari ni macam makan untuk sebulan ea? Kenapa? Kenapa? Kenapa?

Arghhhhhhhhh sendiri mkn banyak, lepas tuh nak mengamuk dekat orang.

Ockey. Selamat bertarawikh semua. Rendu nak tarawikh dekat Kolej 8, UM. Sebab surau dekat dengan bilik. Lepas tuh, boleyh skodeng2 imam da sampai ke belum. :) Owh sangat miss saat itu. Dekat Hillpark, tak sure sangat surau masjid semua dekat mana. Ada jugak aku pergi menapak jalan kaki ke Desa Aman 2 gak kang. Kan Aj kan? Kekekekekeke Lagi jauh tapak kaki menapak ke masjid, lagi banyak dapat pahala kan? :)

Ockey, uolss. Selamat berpuasa dan selamat bertarawikh. Semoga puasa kali ini membawa seribu makna yang lebih mendalam dan bererti buat kita semua. Aminnn

p/s: Selamat bertarawikh semua~

4 comments:

leafareesya said...

mclong!!! selamat puasa!!
i miss you so much ok!
sangat2.

auxios said...

ahaha mc long selamat berpuasa and zero / zero.

takpe makan untuk hidup, orang yang makan itu sihat orang yang tidak makan itu tidak sihat jadi dia makan ubat haha

lily lotus said...

salam ramadhan dear ;)

s.y.a.r.q said...

maaf kan kesalahan ku juga kalau ade... :D