Monday, August 10, 2009

Konvokesyen UM bermula hari ini

Salam...

Hari minggu yang sangat produktif. Seharian keluar rumah. Pergi rumah Intan, ada akikah anak buah dia. Lepas tuh, pergi Jusco AEON 2, sebab saja nak jalan-jalan. Plus Intan nak beli pencuci muka dia. Then, balik petang tuh, singgah Mid Valley kejap. Qilah nak beli compact powder ZA. Yeahhh! Kami sekarang adalah pengguna ZA. =)

Pagi tadi, naik bus MidValley. Bus Mid masuk UM dulu.

Hati terasa sangat sayu. Sayu melihat suasana konvo. Tahun lepas, dapat ber-huha-huha pergi sana pergi sini dengan mereka. Makan-makan cari barang. Sangat best weyh kalau ada Pesta Konvo. Macam-macam benda kau nak, kau boleyh dapat.

Lepas tuh, dapat makan macam-macam. Banyak gerai dorang bukak. Nak carik Nasi Kerabu, pergi la dekat gerai Persatuan Mahasiswa kelantan. Nak carik nasi dagang, pergilah dekat gerai Persatuan Mahasiswa Terengganu, nak makan laksa sedap, pergi lah dekat gerai Persatuan Mahasiswa Kedah. Arghh semuanya melazatkan lar. Malas cerita panjang, kau pergilah sendiri.


Sebenarnya, hati sangat sayu. Sebab ter-tgk DTC. Eceyh, ayat takley blah cakap ter-tgk tuh. Sayu sebab terfikir, bila lah my turn nak sampai. Nak naek stage tuh jugak. Nak amek scroll jugak =( Takpe. Takpe. Sabar.

Dah lar. Lupakan peristiwa sedih itu.

Rakan-rakan. Mari kita bergumbira pada hari Jumaat nanti. Hananiey, Aqilah, saya akan menyambut ke-keluaran anda dari DTC itu.HAHAHA~ Saya cuma harap satu jek. Saya tidak menanges pada hari tersebut. Cengeng la ko, ilyanie. Iye, sangat berharap tiada titisan air mata pun :(


Hari ini, graduan-graduan PhD punya turn. Then, dak Master plak. Sangat tak sabar tunggu hari Jumaat weyh. Jumaat, budak FSKTM, APM, ngan Law. Yuhuuu~ Marilah kita bergumbira. Tapi nak bergumbira bila? Siang keja, malam? Malam oh malam. Tgk lar.

O.k. Tamat.

p/s: Kenapa rajin update blog? Sebab da tak bz sangat. So relaxxx. Hiks

8 comments:

wawa pucca said...

pastikan datang jua waktu
yang kau tggu2.

ada hikmah ok babe.

jgn risau.

kita tak tahu mana Tuhan nak kasi kita rezeki.
percaya ok

~ilyanie_usyuk~ said...

Wawa
/n

Thanx Wawa.
Kan?
Semua ini ada hikmahnya
Mungkin rezeki aku da di tmpat laen.
Ecewah
nak feeling emo lak tetibe
=)

hananiEy said...

btul tu mc long ;)


no more tears ok!~

wah mcm iklan jonhson n johnson lak ;)

~ilyanie_usyuk~ said...

Hananiey
/n

HAHAHA~ Sejak bila u jadik duta Johnson n johnson ni eyh?
HAHAHA~

Dorang bayar u brape?

No more tears, i hope so :(

s.y.a.r.q said...

no komen... uhukhukhuk

Amazing AJ said...

ceh dtg jumpe naniey je? aku?

Amazing AJ said...

ceh dtg jumpe naniey je? aku?

Amazing AJ said...

ceh dtg jumpe naniey je? aku?