Tuesday, August 4, 2009

KTM sangat chumel pada pagi ini :(

Salam...

Oleyh kerana hari ini saya berpuasa sunat, maka saya akan berkata yang baek-baek sahaja. Kalau tiba2 ada terkasar bahasa, maafkan lah saya. Al-maklumlah, da lama tak update blog, maka macam terlupa sedikit macam mana nak mengarang ayat.

Pagi ini, bangun sahur pukul 5. Makan roti, air horlicks. Solat subuh, lena sekejap. Mandi-manda, tunggu bus Rapid pkul 6.50 A.M. Hari ini berazam nak datang awal. Naek bus g Stesen U pukul 7.20 A.M. Naek bus pergi Mid Valley pukul 7.40 A.M. Sampai Mid, ke empat2 vending machine tiket KTM out of service. ^%*&%*&%@&!!! O.k. Beratur. Panjang. Sampai turn, dengar train ke Seremban da sampai. Lari2 arnab turun tangga, melompat masuk train.

Peristiwa chumel terjadi

Train bergerak dengan pantasnya menuju ke Stesen Seputeh. Selamat. Next station, Salak Selatan. Selamat. Train gerak lagi. Eyh eyh tibe-tibe train berhenti dan mengundur dengan bestnya. Reverse lagi. Lagi. Dan lagi. Dan stop kat tengah2 jalan. Tak Selamat!


Pakcik driver buat annoucement, "Train ini akan berhenti seketika untuk memberi laluan kepada 2 buah train yang menuju ke Rawang. Hal ini kerana, laluan rel dari Serdang ke Salak Selatan, hanya 1 rel saja boleh digunakan". Yeahhhhhhhhh! Train stop tengah jalan, gembira bukan kepalang. Dalam hati tgh istigfar sebab taknak maki2. Dosa.

Dia kata, 2 train kan kena tunggu? Tapi pada hakikatnya, 3 train ockey! Nak tau tunggu dalam brape lama? Tunggu almost 1 hour ockey! Sabar. Sabar. Tgk first train laluan ke Rawang lalu, ockey lagi. Then, tgk train yg next lalu, takpe lagi. Bila da tgk train yang third lalu, saya pun da hilang sabar. Bila nak gerak neh? Apesal side belah Seremban ni plak yang kena tgu? Gilir2 ah weyh.

Tapi hari ni bernasib baek sebab tumpang Nisa. Ofismate yang baek hati lagi cantek sekali. Tumpang dia pergi kerja. Sebab Juden kata, dia tak pergi ofis. Terus g site.

Kenapa entah KTM ni macam tak serasi jek dengan saya. Bila saya lambat, KTM lagi lambat. Bila saya cepat, KTM delay lar,stuck tgh jalan lar, apa lar.

Saya pun tak tahu lar ape kena dengan KTM sejak akhir-akhir ini. Bukan sejak akhir2 neh, dari dulu lagi kot. Perkhidmatan semakin tidak memuaskan. :(

Ikhlas luahan dari pengguna yang kecewa.

p/s: Owh ya. Kalau nak berbuat baik, tak payah la mengharap balasan. Dan tak payah la merungut di kemudian hari. Ockey?

10 comments:

mascin said...

weh...chumel gile KTM tu..
aku rase mmg btul la ko dah smp seru bli kete sebijik ni..bas ke..xpun ko bli trus ktm tu..

hehehehe
sbr itu separuh dr iman.. =)

Amazing AJ said...

Sungguh comel KTM terbabit. Sunggu aku tak tipu. Hahhahahaha

spt status aku, "Enchanting & Unexpected"


lantas kau kata, "SANGAT"


hahahhahahhaha

lily lotus said...

uish jenuh nunggu sampai sejam..sabau yer

yOnnA said...

gile btul ah! sampai sejam! pukul brape u sampai ofis ni?? haihh. ktm mmg sangat bad and lambat! i sgt x suka!! setengah jam skali dtg. stesen lak jauh2.huh

hananiEy said...

errr, hiiih KTM itu x cumel langsung!!~

tp u .. u..u yg sangt cumel!!~ ;) ihihiih

~ilyanie_usyuk~ said...

Mascin
/n

Aku da penuh bersabar da ni weyh
:(
Aku tak dapt lepas geram kat memana, terpaksa lepas geram kat blog.


Solat itu tiang agama
Eceyhh!

~ilyanie_usyuk~ said...

AJ
/n

HAHAHA~ kan?
aku memang setuju ngan ko weyh.
SANGAT!!

~ilyanie_usyuk~ said...

Lily
/n

Dah sabar ni kak.
If tak, da g bakar KTM nyer main neh
Hiks

~ilyanie_usyuk~ said...

Yonna
/n

Kan?
Ramai jek kot yang membenci KTM
HAHAHA~
Tapi terpaksa menggunakan perkhidmatan beliau
:(
Oh, my~

~ilyanie_usyuk~ said...

Hananiey
/n

Ai memang alwiz chumel Hanan HAHAHA~
Pengakuan berani mati neh
Hiks