Thursday, July 23, 2009

Hai anda =)

Salam...

Rendu betol dekat blog neh. Bukan tanak update. Tapi masa membataskan segalanya. Rasanya banyak sangat cerita nak cerita. Tapi tak berkesempatan. Sorry guys. Hananiey sila jangan berjangkit dengan saya ea. :)

Entah lar. Sebenarnya, saya sangat kecewa dengan perkhidmatan awam sejak akhir2 ini. Amat sangat tersangatlah kecewanya. Tak dapat di ungkap dengan kata-kata. Masuk da pagi neh, tak tahu brapa kali da saya kena tengok jek bus tu lalu depan mata, tapi takley naek.

Apa kejadahnya kalau saya rush turun bukit Hillpark tuh, tunggu bus pukul 7.15 A.M, akan tetapi hanya dapat menaiki bus pada pukul 8.00 A.M??? Apakah rasionalnya di sini. Cuba pihak yang berkenaan tlg fikir. Susah2 saya bangun pagi, nak kejar bus, last2 tak dapat naik pun bus tuh sebab penuh. Berita terbaru, tambang bus dan taxi pun akan naik kan? Kalau tambang naik, perkhidmatan semakin memuaskan , takpe jugak. Ni kalau tambang naik, tapi servis still camtuh jugak? Apakah erti semua ini? Echeewahhh~

Anda mungkin cakap saya ni poyo la, apa lar kan. Anda tidak berada di tempat saya. Kalau nak rasa macam mana peritnya perasaan, jom teman saya hari2 tunggu bus. Jom lar~

Masuk hari ni, da tak tahu berapa kali saya tgk bus tuh berlalu pergi begitu sahaja. Eyh apasal ayat skema-rama neh. Hadeyh~ Geram kau tau tak. Geram. Sakit hati neh. Menyampah pun ada. Benda macam ni lah buat saya terfikir nak kerja rajin2, lepas tuh beli kereta. Senang nak gerak g mane2. Tak payah tunggu bus da. Mengecewakan betul. Muka saya pun cepat tua la kalu camneh. Kang da start berkedut2 kang, sape nak jawab? Eyh tetiba~

Tension weyh. Da lar saya ni tumpang orang kan? Tumpang Juden. Rasa bersalah lah weyh dia plak kena tunggu kita kan. Dia tunggu dekat Stesen Bandar Tasik Selatan. Kalau saya lambat, kesian lar kan dia kena tunggu. Lepas tuh, hari2 dapat message, "Ko kat mane? Anda berada dimana? Tak sampai lagi ke? ". Tension dowh. Kalau lah saya boleyh terbang. Sekejapan saja bley sampai kat Cheras tuh ha. Muahahahha~ Owh hanyalah angan2 kan. Hiks

Weyh Gossip Girl dekat 8tv da nak start da next week. Hari Selasa kan? Tak sabar weyh. Saya teruja gila da nak tgk cerita neh. Even orang laen da download bagai, da tgk kan? Ada aku kesah? Hiks

O.k lar. Nak g lunch da neh. Kelaparan amat dari tadi lagi weyh. Breakfast makan biskut Hup Seng jek :( Lunch neh, makan nasi lemak jek lar.

Till then, Bye~


p/s: Izinkan selamanya namamu di hati~ =)

14 comments:

hananiEy said...

harap kn paga, paga mkn pady,
saya

karam singh walia melaporkan ;)

psst : dgn gaye tgn ok!

Dieyla said...

i rase banyak ayat2 dlm enty ni skema namampos!
hahaahahahaha~

i ade satu idea.
ape kate u turun umah kol8 je.
so takyah sakit2 ati tgk bus tapi tanak amek u.
ngeeeeeeeee~

bernas kan idea i.
sekian time kaseh.
:P

lily lotus said...

siannya dia..sabar yer

s.y.a.r.q said...

sian sian ...

tuh mksudnye kamu kene pindah umahhhhhh... :p

Liz said...

kenape i rase mcm penah baca entry ni? dejavu kah?

I_Hate_Lolipop said...

ko hillpark mana babe?aku kondom.eh kondo rakyat tepi ni je haa...

mascin said...

weh..kau nk tau x pe hikmahnye kejadian ni..
aku rase ko kne kumpul duit bli ferari sebijik..mecedes ke..

tunjuk ckt kt driver2 bas tu
hahahaha

~ilyanie_usyuk~ said...

Hananiey
/n

HAHAHA~
Lepas ai buat entry neh kan, perkhidmatan bus neh macam semakin memuaskan lar sikit.
Even buat kaki ai lenguh menunggu :(

~ilyanie_usyuk~ said...

Dieyla
/n


Sangat bernas ockey idea u
HAHAHA~
Tapi bus neh kadag2 dia sengal jugak
Kdg2 tibe2 jek bus kosong la , apa lar
Sume tak dapat di jangka

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Lily
/n

sabar itu separuh daripada iman kan kak?
Hiks

~ilyanie_usyuk~ said...

Syarq
/n

Saya harus pindah ke mana awak?
Saya tidak ketahuan~

~ilyanie_usyuk~ said...

Liz
/n

U penah bace entry neh?
Maybe cara ai lepaskan geram neh sama kot dengan entry sebelum nih
Hiks

~ilyanie_usyuk~ said...

Syatul
/n

Aku Hillpark Phase 5 dowh.
Meh ah datang umah

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Mascin
/n

HAHAHA~
Siot ko dowh.
Aku belom mampu lagi
Uhuks

=(
ko nk sponsor eyh?