Friday, July 17, 2009

~Masak-memasak di hujung minggu~



Salam...

Da lama kot entry neh hold dalam draft. Sampai Wane pon da bising2 kenapa aku tak update entry HAHAHA~ Aku bz dowh. Big boss nak aku siapkan kerja tuh, complete sume. Hujung bulan dia nak report semua. Arghhh matilar. Separuh nyawa gak la nak buat kan. Tapi takpa, kata pekerja berdedikasi, harusss bersemangat waja siapkan kerja kan? Hiks Poyo betul ilyanie neh.

O.k. Hujung minggu beberapa minggu yang lalu, seperti yg telah di janjikan, saya nak update pasal Nasi Ayam 3 Dara Pingitan. Hiks tapi hari neh baru berkesemaptan. Bizi amat la kononnya.
Maka hari ini, dengan rasa bermurah hatinya, saya pon mengarang entry yang tidak seberapa ini.
Baiklah. Bersedia semua. Tadaaaaaaaaa....

Nasi Ayam 3 Dara Pingitan.

Ini nasi nya yang telah di masak oleyh rummate saya, Idayu. Panggilan mesra, Dayu.


Rasanya sangat hebat dan sangat superb sekali. Makan sekali, rasa nak tambah lagi. Jadi, saya pun tambah la nasi 2 kali. HAHAHA~

Next,
Mempersembahkan... Jeng jeng jeng. Menu utama, yang semestinya bukan di masak oleyh saya.
Rummate saya yang masak. Nama dia Wane. Dia pandai buat ayam goreng berempah. Yummmy~

Owh, nak bgtau jugak bahawa saya lah yang menghias salad and tomato itu ea. HAHAHA~ Sambil di kacau oleyh Dayu.


Rasanya sedap hingga menjilat jari. Even ayam neh banyak ketul tapi rasa macam tak cukup. Next time, kita goreng banyak2 eyh Wane.

Next, sup ayam yang di masak oleyh saya.


Sup neh banyak. Banyak amat. Tak sempat nak hirup sup sebab da kekenyangan. HIHIHI~


Ini sos untuk ayam. Not bad. Sedap jugak. =)

Ockey. Sedia untuk di hidangkan. Sesuai untuk hidangan 5 orang.

Rumah bujang. Siap masak, bentang paper, panggil akak2 makan. Dengan lafaz bismillah, makanlah anak dara 5 orang tuh dengan nikmatnya.

Ockey. Next.

Gambar lauk di bawah adalah pada weekend yang seterusnya. Da tak ingat bila.


Ayam goreng kunyit. Sedap sekali.


Lauk ayam goreng kunyit, enak di makan bersama sayur campur dan serunding.

O.k. Next weekend kami pun memasak sayur campur dan udang sambal. Pedas giler. Memang terangkat lar.



Owh bila tgk gambar ni balik, rasa mengidam yang amat. Saya nak sambal udang lagi plzzzzzzzz :( Sambal udang yang terbaek dari Dayu.



O.k. Bukan entri nak menunjuk makanan ke ape. Cuma sengaja nak di abadikan dalam entry. Lepas tuh, saje jek nak bagi korang terliur. Kejam tak? HAHAHA~


Ni view dari rumah kam. Pantai Hillpark Phase 5i. Perlu ke bagitahu? Hiks Sunflower neh da mati dah. T__________T

Tamat.

12 comments:

hananiEy said...

woot wooot ;)

at lasttttt ;)

nk ase nasik ayam you mc long!!~

s.y.a.r.q said...

huahhhhhhhhhh....

mantap2.. hebat kowang memamasak..

:)

Amazing AJ said...

Eh tak nampak pon rumah aku? lalala

bile nak masak utk aku lak? ngidam dh air tgn ko ni. ahah

lily lotus said...

yummy!

Nem0 o0h Nem0 said...

waaa sedapnyerr! aku dtg umah ko nk mkn leh tak? =p

nieja said...

nasi ayammmmmmmmm
sedapnyaaa..
lame x buattt..
u buat x bg i pon..
iskk

~ilyanie_usyuk~ said...

Hananiey
/n

Nanti ada masa free, kita buat jamuan lar. Nak tak>?

~ilyanie_usyuk~ said...

Syarq
/n

Kan?
Mesti kami neh cma boleyh da di buat wife neh
hahaha~

~ilyanie_usyuk~ said...

AJ
/n

Ko bagi la bahan weyh
nanti aku masakkan lar.
nak tak
Hiks

~ilyanie_usyuk~ said...

Lily
/n

walalala~

~ilyanie_usyuk~ said...

nemo
/n

Cannot mar.
Ko kan tgh diet
Alasan terbaik aku sebab malas nak masak HAHAHA~

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja
/n

Ai nak bg u camne.
u kan jauhhh yang
=)