Thursday, August 6, 2009

Sahabat Bintang Sejatiku~

Salam...

Tiada kata yang dapat di ucap melainkan rasa syukur kepadaNya.

We used to share most of our secret stories before. Now, we share the hot story together again. Even dulu saya hilang seorang kawan baik, tapi kini kawan baik yang laen pula datang. Allah itu Maha Adil. Bila dia tarik yang itu, pasti dia akan anugerahkan yang laen pula.

Alhamdullilah. Syukur kepada Yang Maha Esa. Kini, kami berbaik semula. Komunikasi yang betul itu adalah perlu. Kalau bermasam muka tanpa sebab, tiada faedahnya.

Sebenarnya, tidak ada sebab yang pasti kenapa kami semakin menjauhhhh dulu. Iye. Saya dan dia tidak pasti kenapa kami renggang. Sehingga lah terjadi satu peristiwa pada petang yang damai itu, lebih kurang 4 hari yang lalu. Kami meluah perasaan setelah 5 tahun mendiam diri. Suatu ketika dulu, hanya ber-message pada hari penting sahaja seperti hari lahir atau hari raya.

Petang itu, jari mungil menaip keyboard seraya air mata mengalir kerana kami saling meminta maaf, memohon keampunan. Kesilapan yang tiada hujung pangkalnya. Tidak tahu kenapa. Mungkin Allah s.w.t telah membuka pintu hati kami.

But now, i want to tell the whole world that she is my best friend forever. Yeahhh! Maybe you tak tahu apa yang saya rasa. Memendam rasa selama 5 tahun bukan satu masa yang sekejap. Ia terlalu lama. Terlalu lama sehingga kan hati ini bagai di siat-siat rendu yang tidak tertahan lagi. Macam biasa. Ayat tetap tanak kalah. :)

Kerana dia deskmate saya sejak Form 2 sampai Form 5.
Kerana kami berkongsi segala cerita.
Kerana dia pendorong semangat saya untuk terus berjaya.
Kerana dia seorang sahabat yang sangat baek.

Dia adalah orang yang saya paling percaya. Tidak pernah membocorkan segala rahsia saya. Dia cakap, saya masih seperti dulu. Tidak pernah berubah. Sebab saya kata semalam saya makan banyak. HAHAHAHA~ Dia tahu segala perangai baik buruk saya. Perangai saya yang kuat melantak.

Dia kata, teringin nak tgk saya kurus. I will, my dear. I will. 1 day. U will see the very kurus of me. Eceyhh. Entah bila tak tahu. Tapi kan da kata I will. Maksudnya, S.A.B.A.R! Sabar~ Pray for my ke-kurus-an ockey~ Aminnn.

Buat dia,
Thanx kerana kita kembali seperti dulu.
Thanx kerana memaafi diri ini.
Thanx kerana kamu masih sayang saya.

Kini saya ada sahabat yang saya dapat luahkan segalanya.
Kamu sentiasa sahabat terbaik dalam hati saya.
Tidak pernah ruang hati saya di isi oleh org laen.
Kerana kamu tiada pengganti.

Alhamdullilah

Terima kasih Tuhan =)

This time, kita raya sama-sama tau. Kita pergi kutip duit raya eyh? HEHEHE~
Tak mau nanges2 da. Long sayang Tie.

p/s: Sayangilah mereka selagi ada. Tidak susah untuk mengucap kata maaf. Ucaplah dari dalam hati~

4 comments:

hananiEy said...

Long sayang tie...

Long x sayang nie ker??

sob sob sob..


eheheeh kidding!!~

;)

s.y.a.r.q said...

Long x sayang rin ke??

T__T

ehehehehe.. nak jugak tuh... :P

~ilyanie_usyuk~ said...

Hananiey
/n

Long always sayang Nie ockey

=)

Forever darlingssss

~ilyanie_usyuk~ said...

Syarq
/n

Long sayang Rin gak weyh.
ko memang, ayat tanak kalah jek hahaha~