Saturday, October 10, 2009

Rumah Terbuka Meru

Salam...

Lama kan tak update? Saya bz la yang. Bz. Macam best pulak cakap bz. Tapi betullah saya bz sekarang. Minggu ni, bz siapkan report LI. Latihan Industri da tamat. Sukeeeeeeeeee~ Lepas tuh, tiba2 kena pergi kerja.


Alhamdullilah. Saya da dapat kerja. Company itu adalah dekat Menara Citibank, Ampang Park. Pergi kerja naik LRT, turun Stesen LRT Ampang Park. Memulakan hari pertama bekerja pada hari Selasa yang lalu. Menghadapi real work environment. Tapi ofis tuh best. Sebab pantry dia best. HAHAHA~ Pasal makan, aku memang no 1. Cuma meet with new people. So , I have to adapt with the environment.

Perkara tak best, cuma kena lunch sorang2 lar. Tapi takpe. Da biasa. Hidup harus diteruskan. Kalau tak nanti, hutang pengajian dengan UM, sape nak bayar? Kesian emak. Kesian abah.

Lagi 1 benda tak best, da kerja neh, tak bley mintak duit ngan mak ngan abah da. Memang lar dorang tak kesah. Tapi malu seh. Maluuuuuuuuuuu~ HAHAHA~ Takpe. Belajar2 lah simpan duit. Belajar how to manage your money.


Ockey, tengahhari ni akan ke Meru Klang with Lov. Ehehehe Pepagi minah ni da hantar msg. Nak hidang meggi bagai lar. Cakap tgh singsing lengan, jamuan Meggi Curry pukul 12. HAHAHA~ Minah ni memang tau. Sukeee jek over Hiks =) Takpe. Takpe. Tak sabar nak terjah bilik dia yang maha besttt itu. Lepas tuh, nak carik seluruh pelusuk bilik, kat mana dia nyuruk usyuk itu. Rasa nya dalam lemari lar kot kan. Wahahahahha~

Ockey. Skang kat ofis Cheras. Nak sign offer letter. Jap lagi, nak mintak permission nak balik. Wehuuuuuuuuuuuuuu~

Jangan rindukan saya. Anda update la cerita2 anda ea. Insyaallah, ada free time, saya qada' bace entry anda ea. Don't worry. Nanti da berjaya beli broadband, everyday saya akan update. tapi bila tuh, tak tahu lagi lar hehehe~

Ockey, tgulah sehingga entry seterusnya.

Sekian. Tamat.


7 comments:

lily lotus said...

cepat2 beli broadband! hehe

cintaqaseh said...

selamat menempuh alam pekerjaan..=)

Nem0 o0h Nem0 said...

nape dah lama tak update blog? bz ker?? =]

hananiEy said...

mc long mc long,

jap i nk test je ni name ape yg kua if i bgy komen kt u

heh ;)

nieja said...

babe..
kate nak updte?

Anonymous said...

I read this forum since 2 weeks and now i have decided to register to share with you my ideas. [url=http://inglourious-seo.com]:)[/url]

niny said...

selamat berkerjaya! :)