Tuesday, March 24, 2009

~Entry ke-100~

Salam....

Sedar tak sedar, pejam celik pejam celik dah pun masuk entry ke-1oo. Kalau blog ini manusia, mesti da boley masuk Malaysia Book of Records kan? Ahaks berangan lebih.
Okey, fokus! fokus!

Mungkin ramai di kalangan anda sudah lama menjejak kaki ke entry ke-1oo,tapi di sebabkan kerajinan saya yang amat rajin meng-update blog, maka hari ini baru lah tercapai hasrat menjejak kaki ke angka 100.

Tak sangka angan2 yang pada mulanya sekadar angan dan suka, menjadi satu hobi tetap saya sehingga ke hari ini. Kalau satu hari x update blog, rasa lain macam jek. Anda penah rasa? Pernah kan? HEHE~ Padahal pernah jek saya x update selama seminggu.

Fuh! Angka 100 yang membawa seribu erti buat semua. Angka 100 yang penuh makna kot? HEHE~ Banyak makna. Banyak kenangan, dan juga banyak pengajaran.


Yeahhhhh! Tak sangka. sekejapan cuma. Dulu2, rasa blog ni biasa saja, tapi bila da hari2 mengadap, even tengah bz buat thesis pon, tapi blog tetap tak dapat dilupakan. Hal ini kerana, di sinilah tempat luahan hati tercatat, di sini lah tempat perasaan gembira tersurat, dan di sini lah juga tempat bermesra-mesraan terikat.

Sesungguhnya, dunia blogging sangat indah dan sangat istimewa. Saya mengenali ramai rakan2 yang sangat superb di alam maya ini. Hanya kerana Blogger. Walaupun Blogger sejak akhir2 ini agak mengong sedikit,akan tetapi berbanyak2 dan berjuta-jutaan terima kasih kepada Blogger kerana membuat saya rasa happy setiap hari. Sudi menjadi tempat meluah rasa kasih, rasa sayang, rasa rindu, rasa meluat dan rasa nak marah. Hiks

Di dunia blogging ini juga, saya mengenali dan membaca tulisan Dieyla, Nieja, Liz, Chika, Viruspadu, Ceeramoon, Hanis Zalikha, PeejBurhan and Redmummy.

Dan dunia blogging ini juga merapatkan hubungan saya dengan mereka2. Antaranya, Sue, Syarq, Hananiey, Madey, Ismafardi, Fara-d,Lea, Ainul, AJ,Funna da Great, Mas Hidir, dan mereka yang tak dapat saya sebutkan satu-persatu.

Terima kasih rakan. Terima kasih kawan. Terima kasih teman. Anda sentiasa berada di sisi saat saya jatuh, saat saya sedih berduka dan saat saya gembira.Tanpa anda siapalah saya. Chewahhhh!

Asal santan dari santan,
Asal minyak dari minyak,
Kalau ada tersilap perkataan,
Mintak maaf banyak2


Akhir kata, teruskan membaca tulisan saya jika mahu. Keluarlah dari sini jika terasa tidak perlu.

Semoga berjumpa lagi di url yang sama, belog yang sama, penulis yang sama, dan terima kasih sama-sama. Dan yang pasti, cerita-cerita adalah yang berbeza.

p/s: Thank you guys. Sayang anda semua =)

14 comments:

hananiEy said...

btul2 ;)

i rase blog ni cm dairy kn mc long ;)

i pun sayang gile ngn blog ai,

ihihih

;)

madey said...

huhu terharu...

~ilyanie_usyuk~ said...

hananiey

I pon sayang belog u jugak.
Ahaks

di samping sangat menyayangi ilyanie86.blogspot.com

huhu

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Madey

Ahaks...
poyo la kod ni tau.

Murni jom...
huhuhu

Dieyla said...

fiiwittttt!!!
tahniah tahniah!
clap clap!
yeah!
blogging mmg besh!
Ngeh3~

sile menulis tanpa henti lagi..
:P

~ilyanie_usyuk~ said...

Dieyla

Terima kaseyhhhh(Gaya Alleycats)
Owh blogging sangat indah.

Clap banyak2 kali sampai bengkak tapak tangan.
HAHAHA~
padan muka.

Erk menulis tanpa henti?
Macam boley buat rekod Malaysia jek kan?
Ahaks

=)

s.y.a.r.q said...

weyhhhhhhhhh...

yang... mcm dapat anugerah kat ABP... ko nyer ucapan.. :p

wakaakaakakakakaka... :p

~ilyanie_usyuk~ said...

Syarq

Wuuwuwuwuwu
layak ke saya dapat anugerah?

er terima kasih kepada mak, abah, adik, abang yang telah banyak menyokong saya selama ini.
Anugerah ini buat mereka.

Siapalah anda tanpa saya?

AHHAHHAHAHAA~

Ala-ala ucapan dekat ABP x? HEHE~

nieja said...

uhu..
nam ei pon ade
tharu plak :)
teruskn mmblogging!
ehe

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja

Harusssssss la nama u ada kan?
Perlu okey terharu. HAHA~

Tq yang.
Ai akan teruskan memblogging demi u.
Eeewaahhhh!
Ahaks ahaks

masviona said...

mmg3x....saya pun sama hmpr 5 thn dulu blog hanya hobi dpt update sekali sehari tuh pun dah ckp baik dah tuh tp skrang nih hehehe....sendrik mau ingat....:)

~ilyanie_usyuk~ said...

Masviona

HAHAHA~
tulah pasal.
Kalau boley, hari2 nak hapdet kan?
Ahaks

=)

Redbloodsnow said...

uiii baru seratus n3 jek dik. akak nyer n3...perhhh kalo di combinekan dgn blog lame akak..dh nk cecah 2000 n3 taw..miahahahaha

:P

~ilyanie_usyuk~ said...

Redbloodsnow

HAHAHA~
tuh la pasal.
Kak Zie rajin buat entry.
sebab tuh banyak.
Tiap saat, tiap jam plak tuh update.
Muehehheheee

=)