Saturday, March 21, 2009

~Dinner MAK ke-24 ( Part 1 )~


Salam...

Title: Malam Anugerah Kinabalu kali ke-24. (MAK 24)

Date : 19 March 2009 (Thursday).

Theme: Black & Red & Masquerade.

Venue: Sunway Hotel Resort & Spa.

Food: Chinese Food.


Erm ramai sangat menanti saya update, jadi terpaksa la saya update dengan secepat yang mungkin. HEHE~ Macam la famous sangat blog ni. Eyh, saya perasan tau, stats blog saya makin meningkat. Ramai silent reader kot eyh? Hai, awk. Selamat membaca. =) Sory lambat update. Sebab viva thesis makin hampir. Ni tengah taip laju2 da ni. Sebab dalam kepala tengah pikir, thesis thesis thesis.



Oleh sebab terlalu banyak sangat gambar, makanya saya telah membagi gambar-gambar tersebut kepada 3 part yang berbeza, tapi semua muka yang sama saja. Peduli la kan, Kata blog ilyanie, harusssssssss gambar dia yang banyak. ilyanie tuh sape? Entah. Tak tahu. Sebab ilyanie tak menang anugerah apa-apa pon semalam. Eleyh, da tak aktif, bising-bising tak menang anugerah pulak. HAHAHA~

Mempersembahkan, tuan empunya blog. Treng teng teng teng teng. Jeng jeng jeng. Hiyakkkkk!!


Eceyyy... see.. Baju saya biasa sahaja. Tak vouge pon, x hebat mana pon. Sebab saya mula-mula x rasa nak pergi pon dinner ni. Last minute punya keja, sume carik last minit. Baju last minit. Kasut pakai yang da ada. Shawl pakai yang sedia ada. Camera pinjam Madey. Handbag pinjam mak Intan punya. HAHA~ buat apa membazir? kata dinner biasa saja.


Us with the masquerade. Kesian budak tuh tolong buatkan topeng kami. Sebab ada ura-ura mengatakan bahawa kalau xdak mask xley masuk dewan. Poyo tak poyo la kan. Last2 bukan penting pon mask tuh. Sekadar hiasan sahaja.


Gambar-gambar dalam entry ini adalah suasana sebelum masuk ballroom dia. Sempat la bergedik bersama banyak camera yang ter flash sana sini. Like artis u know. Rasa amat glamer jek. Hiks


Kami menaiki bas yang parking depan kolej pada pukul 5.55 p.m sebab kami booking bus untuk pukul 6. Tapi menyampah namampos sebab bus gerak pukul 6.30 p.m Penat-jek-menggelabah-tak-cukup-tangan-bersiap-cepat-sampai-x-sempat-nak-minum-air. Dalam pukul 7 gtu da sampai. kejap jek. Bukan jauh pon. Lagipon jalan x jam sangat.


Sampai-sampai jek terus terpikir nak amek gambar sementara tunggu maghrib masuk. Memang hotel dia cantekkkkkkkkkkkkk wa cakap lu. Bila masuk jek kan, terus terkagum. Semua benda cantek-cantek. Nampak esklusif lar kan. Lepas tuh semua macam tergedik-gedik nak amek gambar kat semua tempat. HAHA~ da kata blogger kena tegar kan? Haruss semua tempat nak posing.


Ni acara cium cermin. Sape paling gedik?


Kat tengah2 lobby tuh ada bunga yang cantek seperti gambar di atas. Semua macam berebut-rebut nak amek gambar kat situ. Wangi la bunga tuh. Rasa nak rembat bawak balik satu.

Lepastuh, tengok jam da masuk maghrib. Pergi la solat kat surau dia kan. Surau kat Level 12.Punya la jaga wuduk dari Asar tadik sebab xnak mekap cair. Hiks Even surau dia sempit, tapi kitorang dapat solat dengan selesa. Sebab mugkin ramai yang da solat awal2 kot. Lepas da solat, pergi toilet touch up cikit. Mak aih,ramai giler. Gambar di atas menunjukkan suasana dalam rest room.


Lepas da solat, lepas da touch up, naik lif balik pergi tingkat 15. Grand ballroom adalah di Level 15. Masuk lif, nmpak cermin, terus on camera. Sebab lif ada cermin besar. Lif dia cantekkk.. =)


Before register, amek2 gambar dulu kat luar ballroom tuh. X ramai sangat orang time ni. Mungkin belum ramai yang sampai kot? Dan mungkin kami juga yang terlebih awal sampai.


Kami berlima. The gadis-gadis. Meja kami patutnya ada 10 orang. Lepas tuh, 3 orang x datang. So, total yang ada di meja adalah 7 orang. Memang makan semua macam kenyang namampos. Siap sape nak tambah, tambah lar. Ada lebey. Teka lar sape yang paling suka tambah-tambah tuh. HAHA~

Before masuk, register bagai, masukkan nombor bertuah anda ke dalam kotak. Then, dapat la goodie bag yang berisi frame gambar dan Cleanser tajaan Follow Me.

Meja kami adalah bernombor 19. Meja x bertuah pon. HAHA~ Satu hadiah pon x dapat tau.
Masuk-masuk jek,semua macam kagummm sebab ballroom dia gila cantek. Tengah-tengah cari meja, pas tuh terpandang waiter2 semua macam Bangla kot. Uihhh geli seyh. Siap bagi salam semua. gelap masa depan. hiks Tapi waiter tu layan kitorang sangat baik punya. Then, duduk la kat kerusi. Amek port yang baik punya. Senang nak tengok stage.



Duduk dengan sangat behave. Menanti semua tetamu yang datang terutamanya VVIP dengan penuh kesabaran di dada dan kelaparan di perut. Even petang tuh Dewan Makan da kasi makan nasi goreng tapi tetiba perut still lapar. Apakah?

Lastly, kredit to Madey sebab telah membagi pinjam kamera nya yang super duper cun. Madey! Semua orang puji camera ko cute namampos. uhuk uhuk Dorang tanya bape ringgit? Ringgit? ratus la weyh! erk, ke riban eyh? Beli kat mana? Comey gilerrrrrr. HAHA~

p/s: Nantikan next entry... Tanak nanti pon tape. Wek wek =)

16 comments:

Liz said...

bestnye g dinner..
i dok upsi..1 dinner pon takde..upsi bengong!!

~ilyanie_usyuk~ said...

Liz

Dinner memang beshhh HEHE~
UM memang terkenal dengan dinner.

Erk? UPSI xdak dinner?
apakah? kasihan betol.
jangan kutuk uni sendiri.
HEHE~

hananiEy said...

mc long sngt mereliPs !~


;)

wehu. merah mak ngah you!

s.y.a.r.q said...

mc long.. walaupon baju ko baju kurung sajerk.. tapi nampak glam gaks..

maybe sbb colour dye kan.. black+red..

hehehehe..wah rindu nak dinner2 nie...

last skali dinner last year lah kan...
hehehehe..
:D

~ilyanie_usyuk~ said...

Hananiey

Wahahahhaa
merelips ke?
Auwwwwww

memang ai makngah pon yang.
Wuwuuwuwu

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Syarq

Ha? Glams ke? Aku rasa biasa sajork.
mgkin la sebab kaler dia. Thanx yang.
HEHE~

A'ah. Rindu nak dinner ngan BFF yang. Rindu yang amat. Nanti lepak sama lagi la eyh?

Daa~

Dieyla said...

wah3~
merah makngah!
i like!
bukan mc long dah.
dah jadi mc ngah.
ahahahahaha~

smart gak kan theme itam merah.
memang nampak glemer habes.
;P

owh owh owh.
cepat update part2 lain.
ni dah lawan i ni nak buat sampai 3 part.
agagagagaga~

madey said...

ehem2...limited edition..biaselar..skarang xkeluar lg kot(ade nada hidung tinggi di situ)..haha...

dh byak berjase kamera tue, dh rmai org pinjam..even 4 megapixel jek...

nnti ko ambiklar gmbar kamera comel itu..haha promote

eh ko nmpak kurus? adekah warne baju itu menipu pemandanganku? hurmmm

Liz said...

kutuk jugak..
..budak2 fizik yg tanak dinner bangang..haa hamik ko..geram ni!!!!

~ilyanie_usyuk~ said...

Dieyla

Yo! Da jadik mc ngah da ni
HAHA~
mc ngah yang tersangat la cool cari sume benda last minit.

Erm not bad la theme tuh.
Mgkin combination red and black menghasilkan colour yg glemsss!!

Opppsss! Terlebey suda.
terlebey part dari u. HAHA~
Sory yang,nak wat camne, banyak sangat gmbar + semua orang bawak camera.
So, banyak gila lar gambar.

Nantikan hapdet pukul 2 nanti.
Ai da scheduled kan entry
HEHE~

~ilyanie_usyuk~ said...

Madey

Ehem ehem limited edition ke? Glamer u kamera u. Jangan hidung tinggi,nanti aku tanak pulangkan kamera ko baru tahu.
Hiks

Yup. da ramai orang pinjam kan?
Last year pon Qilah pinjam untuk MAK kan?

Nanti aku amek eyh gambar kamera chumel ituh.
Nak kena wat entry bagai ke?
Erk! macam x perlu la kot eyh?
HAHA~

Oi oi warna baju tidak menipu pemandanganmu sayang.
Sesungguhnya, ia ternyata benar.
Wakkakakakkaka~
Aku kan kurussss
Amin amin dan Aminnnn...

~ilyanie_usyuk~ said...

Liz

Woh kenapa sampai bangang ni?
U major fizik ke?
Erm rasanya ai ada kawan budak fizik jugak kat UPSI tuh.
HEHE~
tatau la u kenal ke x.

Nampak macam u bengang giler jek.
Baik ai cepat2 larikkkkk

Daa~

Liz said...

yelaaa...bleh boikot ramai2 tanak dinner..gile ke hape..bongek gile..aish..i marah btol kalo cite pasal dinner...nnti i luahkan perasaan ni bile abes praktikal.

~ilyanie_usyuk~ said...

Liz

Ha? Boikot?
Aishhh apa daa. Time muda remaja kat uni la kita nak g dinner bagai kan?
Ntah pape la dorang tuh.

Haruss u buat satu entry crite pasal ni tau beb.

Tape. Nanti u kawen, boley la ai makan banyak2.
Eh tetibe

HAHAHAHAA~

Liz said...

eh..mmg tibe2..ape kene mengena dinner dgn kawen...
jauh da simpang u masok tu..
baik u reverse balik..ahahaha

~ilyanie_usyuk~ said...

Liz

HAHA~
persamaan antara dinner ngan kawen adalah makan, makan, makan~
Hiks

Erm gear reverse belah kanan, ke bawah kan?
mampos termasuk gear 5 kang ni.
uhuk uhuk uhuk