Wednesday, March 25, 2009

~Happy Birthday An-nisa Abriza~



Salam...

Happy Birthday to

An-Nisa Abriza

Sweet-2nd

Semoga pangjang umur dan murah rezeki.

Semoga sentiasa menjadi harapan keluarga.


Okey, saya mulakan dengan bagaimana sejarah saya mengenali belog kak VP.

Saya mengikuti perkembangan belog kak VP sejak dari tahun 2007 lagi. Dan sehingga kini, masih tegar mengikut perkembangan hidup beliau sekeluarga. Bukan sahaja saya, malah rakan-rakan di sekeliling saya juga selesa mengikuti penulisan beliau di blog.

Berlatar-belakangkan warna merah jambu(pink), penulisan beliau amatlah selesa untuk di baca dan santai sekali. Kalu tidak pasal diri sendiri,kak VP mesti akan cerita pasal En. Laloque, xpon pasal Nisa yang pipi tembam tuh.



Kegembiraan yang di kecapi kadang-kadang di cemburui oleh masyarakat sekeliling lantas mengganggu emosi si ibu hamil ini. Terlalu banyak lalats dan sampah yang suka sgt mengganggu hidup beliau.Namun begitu, itu tidak menghalang beliau dari meneruskan perjuangan dalam penulisan blog. Sebab bagi beliau, balasan untuk mereka itu akan ada di akhirat kelak.

Lagipon, Income nuffnang dia da sama naik dengan kak Red. Tahniah sekali lagi. uhuk uhuk uhuk



Saya juga pernah memenangi contest yang di anjurkan oleyh kak VP sempena menghargai penyokong Nisa untuk contest kat radio Sinar FM menghantar komen dan menjadi pengomen terakhir, even Nisa x menang tapi penghargaan dari kak VP amatlah mengharukan penyokongnya. Ehemssss....

Jasa kak VP bagi hadiah kepada saya tidak akan saya lupakan, akan saya balas suatu hari nanti.

Viruspadu ibarat mentor kepada saya dalam penulisan blog ini. Terima kasih di ucapkan. Terima kasih yang tidak terhingga yang datang dari hati. Tidak di nafikan kadang-kala penulisan saya di bayangi oley tulisan beliau. Ecewahhh!


Mengikuti perkembangan Nisa sejak berumur beberapa bulan, sehingga kini sudah memasuki 2 tahun, sudah cukup mematangkan kami dengan perangai Nisa yang kuat merajuk tuh. Ikut perangai sapa ntah. HAHAHAHA~

Nisa yang pada mulanya, hanya baru-baru saja pandai mensedut air pakai straw, sekarang da pandai minum air pegang gelas sendiri.



Nisa yang dahulunya hanya menulis dan menghasilkan karya di dinding, kini sudah pandai menggunakan meja dan kerusi sambil mengkaler warna kan buku mewarna menggunakan crayon yang di beli di Jusco Seremban.

Nisa yg dahulunya tidak mengerti apa-apa dan hanya hanya tahu minta susu, kini sudah pandai menceriakan, pengubat hati penawar duka En. Laloque dan Viruspadu.

Banyak lagi perangai Nisa yang tidak dapat saya sebutkan satu-persatu.


Gelagatnya yang kelakar setiap hari, membuatkan saya tergelak sengsorang tatkala membaca entry yang terbaru dari kak VP. Siyes hilang tension sekejap sebab tgk memek muka Nisa yang suke wat muka ni. Geram rasa nak cubit jek pipi dia tau.




Dan tidak lama lagi Nisa bakal mendapat adik. Semoga mendapat baby yang chumel macam Nisa jugak, kak VP. HEHE~ Doa dari saya semoga akak dan baby sentiasa dalam keadaan sihat sejahtera.



Amin amin dan Aminnnn... =)


Lalu hadirlah entry ini sebagai tanda ucapan Selamat Hari Jadi untuk An-Nisa tersayang.
O.k. Happy Birthday again Nisa.

Sebenarnya, nak cerita pasal Nisa, tapi apasal ntah tiba2 termasuk cerita kak VP.HAHAHA~
acikk penin...



p/s: kak VP, saya cilok gambar Nisa dari kak VP tau. Harap jangan marah. HEHE~

p/s lagi: Congrates kak VP! x sabar menanti baby gurl tuh =)

21 comments:

nieja said...

hpy bday to cute girl :)
comey la.. geram nak cubit2..
ehe

nieja said...

i slalo tgk link kak VP ni
tapi x pnah tlintas nak bace
skali i dah bace cam best..
nmpaknya kena bace la prvious2
n3 die ehe..

sHwEeT ByAtcH said...

Cian Kak Vp kn kutuks ngan lalats gtu...

pape pon Kak VP is beshhhh!!!

Epi Buseday Nisa cayunk.

laloque said...

TQ... may Allah bless you with His Rahmat

My Blog said...

i slalo tgk link dak VP ni..nmpaknya kena bace la prvious2
n3 die ehe..

eYaNacOMeY said...

hehe..eppi bezday nisa.. lawo page akk.. samelaa kitee.. blog kak VP wat inspirasi nk berblog..kak VP mentor!!hikhik

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja

Kan? Kan?
Geram betol kat dia tau.
Rasa nak cubit jek pipi cica ni.
HAHAHA~

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja

Selamat menggodek la entry kak VP ni, Nieja oi.
Sure pengsan kalo u nak khatamkan semua.
Ai pon amek masa beberapa mgu dulu nak khatamkan semua.
HAHA~

Tapi kan, entry kak VP beshhhh.
Santai jek, n memenangkan jiwa.
Ewahhhh

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Shweet Byatch

Macam2 dugaan kan jadik blogger ni?
Biasalah tuh.
Orang kat dunia ni macam2 peel nya.
uhuk uhuk uhuk

~ilyanie_usyuk~ said...

En Laloque

U're always welcome En. Laloque dan Puan Viruspadu. HEHE~

Melekat da nama ni. Hiks

May God Bless ur family too.
Aminnn

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

MyBlog

ha , sila la terjah.
Kembang2 da kak VP.
Makin berseri2 tau.
Ahaks

~ilyanie_usyuk~ said...

EyanaCOmey

Kan? Kan?
Kak VP like our Mentor gtu.
Hiks

Tq dik.
Salam perkenalan.

=)

~ilyanie_usyuk~ said...
This comment has been removed by the author.
cik niesa said...

sweet name like herself. soooo cute! Happy birthday =) Nama saya Khairunnisa. Kwn2 panggil nisa :D

~ilyanie_usyuk~ said...

Cik Niesa

Eh kejap.kejap.
Sape yang sweet ni?
Nisa ke saya?
HAHAHHAHA~

Tiba2 nak perasantan la pulak.
huhu

Oh, Hai, Nisa.
Salam perkenalan.

=)

cik niesa said...

=)
sy org baru dlm dunia blogging ni
still learning
:)

caNNyGurl said...

nnti busday aku sile wat entry gak keh..

hahaha

tarikh?? 19apr

ngeeee

~ilyanie_usyuk~ said...

Cik Niesa

Owh okey.
Selamat berblogging kerana dunia blogging adalah indah!

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Canny Gurl

19April eyh?
Okey, masuk dalam calendar ku sudah. Ahaks

Nanti aku buat special entry tuk ko k.
huhu

Just wait n see.

=)

Redbloodsnow said...

Akak dh jumpe ngan kak vp, en laloque n nisa neh live2...tuh time dorg mai kuching taun lepas kot klo x silap kak zie..

in real life, nisa sgt² comey lg dr dlm gambo taw. melalak budak tuh aku kerjakan sbb terlampau geram maaa nk cium n hug die..miahahahaha

psstt...dunia blogging neh kan yanie, mmg mcm tuh taw. smakin famos n naik ssorg blogger tuh, smakin byk ler lalats dok harung :(


neway, hapie blated buffday nisa :)

~ilyanie_usyuk~ said...

Redbloodsnow

Owh beshnyer dia da jumpa kak Vp ni.uhuk uhuk ada terbaca gak entry kak Zie time bulan 12 tuh kan?

chumel gilee ke Nisa? aduh. geram kan tgk pipi dia. memang rasa nak ciyum n hug dia. Hiks

Banyak betol dugaan dunia blogging ni kan? Macam kak Zie, selalu jugak kena kan.
xpe.kuatkan semangat tau.

Yeahhhhhh
Nisa tetap di hati. Ewahhh!

=)