Tuesday, February 3, 2009

~ Yeaahhh... I'm back!~

Salam...

Saya sudah kembali. Yeaahhh! I'm back! Tadi pagi tido dengan nyenyaknya. Petang baru nk update blog. rindu kat blog tau. =)

Owh mari saya ceritakan perjalanan saya malam tadik sehingga ke pagi tadi ea... hehe

Naek bus Transnasional pukul 9 malam. Mak anta, abah x anta, abah keja. hehe Then, tgk trip id, 203T. What? T? Aiseyh! bus tambahan la ni. Dalam pikiran, bus tuh mesti sgt buruukkkk n seat ada 4. Aku x suke seat 4 sbb cam sempit. Aku kan besar weyh hiks

Sekalik, masuk2 tgk bus 2 tgkat, kaler merah, City Liner. sioottt! ni bus tambang ni. sengal la.
Seat dia keras gila, x ley nk adjust nk baring ke apa kan. Statik jek aku duduk dalam bus tu. Paling x besh, sbelah aku lelaki. hadoi. Aku tido x lena pon dalam bus. Sakit tengkuk, sakit belakang.Sakit seluruh anggota badan.

Then, smpai Hentian Putra pukul 5 pagi. Laju gila pakcik tuh bawak. takot aku. Tgu smpai koi 6 pagi, baru gerak ke KTM. naek KTM pukul 6.10 pagi menuju ke KL Sentral. Perjalanan menaiki train pada waktu pagi sgt mendamaikan. xperlu berebut ngan org n perlu nk berebut tmpat duduk. hehe

Smpai KL Sentral, naik LRT menuju ke Stesen Universiti.Smpai kat Stesen U, turun tangga smbil menggendong beg balik kampung dan menggalas laptop di bahu, nmpak org jual nasi lemak. perot berbunyi, tanda suruh beli.

Nasi lemak smbal sotong. Sedap gila wacakap lu.. Naik taxi, alek UM. Smpai kolej, makan nasi lemak. Eyh, solat subuh dlu. pas tuh,baru makan. Smbil2 kemas bilik. Pukul8 lebih, mata da mantok. Tido dengan usyuk! lalalalallaa

Total = KTM (RM1.00) + LRT (1.60) + Taxi(4.00) + Nasi Lemak (3.00) = RM 9.60.

Motip buat pengiraan? haha jimat la. Aku kan sorang jek. naek train la lagi jimat.Kalo berdua ke, bertiga ke, berempat ke, berbaloi la jugak nak naek taxi dari Putra tuh.

Sepatutnya,ada org tuh janji nk datang amek kan. tp aku menolak dengan hati yg terbuka. Sebabnya, aku x sgup tgu dia datang amek pukul 8 pagi. Agak lewat sbb pkul 8 tuh aku da ley tido kat bilik da haha sgt pentingkan masa tido yg berkualiti. Lagipon, xnk susahkan dia.Aku kan ley berdikari. =)

o.k tuh jek. Skarang, aku nk reply komen korang, n terjah ke blog korang plak...hahaha

Er kepada Ismafardi, selamat membaca blog saya. Rindu ko weyh! haha

Penat aku jadik silent reader ko, last2 terkantoi. Selamat berblog!



p/s: Anonymous. Siapa kamu? haha sila terbitkan diri yek. i know who u r. cuma x confirm jek. hiks

6 comments:

Dieyla said...

erk.
eyh.
i pun naik bus t203 haritu.
taktau pulak yang t tu tambahan.
hampeh peh peh betol.
i pun sakit tengkuk badan semua.
tak best langsung.
huhu~
tapi i bukan naik cityliner.
bus trans gak.
tapi macam ade loceng2 gak.
bukan bus ekspress la.
memang sempit nak mampos!
sakit badan woooo!!
rse macam nyesal je naik bus!
taknak naek bus dah!!!!!!!
(gedik)
hehe.
eyh.
i kan sampai 430. memang bawak laju nak mampos.
ei.
i takyah tunggu2 pon.
naik je teksi teros.
kene 15 hengget je.
berbaloi.
:P

~ilyanie_usyuk~ said...

Dieyla

Hahahaa...ai rasa, kita naek bus yg sama. cuma ari jek yg laen. u alek sehari awl dari ai kan? hahaha

Taubat xnk da naek bus tuh. BUs tuh ciap ada loceng bagai. tingin nk tekan sebenarnyer..hiks

Memang ai naek tuh bus trans, tp ada gak tulis City Liner. kaler merah kan?hehe

Ai kan rajin berjimat, RM15 sgt berbaloi..haha Eyh pakcik tuh bawak u g mane eyh?

Dieyla said...

haha~
memang betol la kot bus yang sama.
aiseyh.
lambat sehari jek.
kalau tak, tak pasal2 jumpe dalam bus.
muka bangun tido semua.
HAHAHA~

dia bawak ai pegi upm dulu.
pastu baru anta kat um.
haha.
sengal kan.
tension je kene dengar die bebel cite macam-macam cite.
dah la ngantok!!
sakit badan pulak tuh!

~ilyanie_usyuk~ said...

ahaks... x sangka.
x da rezeki nk jumpa. tp at least kita naek bus yg sama.

eyh seat u number bape? mane la tau sama jugak..hak3

erk cam pelik jek pakcik tuh nk bawak pegi UPM. jauh siottt.. u memang ar, ai sekeh kang hehe


er badan ai pon still sakit smpai ke arini. dalam class, xdak semangat lgsung!

=(

senapang said...

best la naik bas..

uuu rindu ngan naik bas..

dulu time blaja kat penang, balik naik bas..hak3..memori2

~ilyanie_usyuk~ said...

Owh dulu belajar di mana?

meh la cite2 ngan kita hehe


Erm kalo bus yg Seat 3 tuh, besh la.
ni bus tambahan. sgt x besh la

=(