Monday, February 23, 2009

~PGL The Musical Terbaekkkkk!!~

Salam...

Hari kejadian : Sabtu , 3 p.m
Tarikh kejadian : 21 Februari 2009
Tempat kejadian : Istana Budaya
Misi: Menonton Puteri Gunung Ledang The Musical


Bertolak dari kolej pukul 12 lebih, naek bus sume smpai kat Stesen U pukul 1 p.m. Before nk pergi PGL ni, nak singgah rumah Yat dekat ngan Setapak kot eyh? hehe sebab rumah dia ada kenduri doa selamat. Mula2 macam segan nak pergi sbb aku ngan Qilah pakai jeans bagai kan, nk pergi kenduri. Macam x sopan la plak. Tp di sebabkan xdak wakil dari geng kami yg pergi, so nak xnk, da janji ngan Yat pon, kena la pergi walau hanya singgah sesaat cuma. Ewaahh!

Sampai kat rumah Yat da pukul 2. PGL show pukul 3. gila lar. sempatkan aje.hiks Makanan kat rumah dia sedapppp! Ada nasi, ayam masak merah, daging kurma, sayur kacang, cendol, rojak, dll. Aku makan tanpa kunyah. Masuk mulut, telan, masuk, telan. Erk! sebab da lewat punya pasal. Tumpang solat kejap, salam2 , terus tahan taxi ke Istana Budaya. Sangat x sopan. Jangan tiru eyh.Sory Yat, kami alek dengan tergesa2. hehe Thank you again. Aku admire gila ngan ayam masak merah tuh. Sape masak eyh?



Dalam taxi Cda da tefon2 da, bila nk sampai. Kita kena masuk 15 minit before show tuh start, kalo x nanti dorang akan seatkan kita bila ada break ke ape. x besh la kan. Dalam taxi, hati berdebar2 n asek tgk jam jek. Berdoa dalam hati mintak2 la sempat..wuuhuu Sampai Istana Budaya tepat pukul 2.59 !! Ramai jek lagi still berlegar2 kat lobi tuh. Erm jumpa Cda,n lari2 masuk. g kat pintu tuh, staff tuh tgk tiket n cakap, bukan level ni dik, adik turun, belah kiri ni, naik lif, tgkat 3, KAHKAHKAH~ Berangan nak masuk ikut pintu VIP.


From left: Fara-d, Cda, ilyanie, n Qilah

Dalam lif tuh, ada annoucement kuar, persembahan akan dimulakan dalam masa 3 minit. Sila matikan henfon anda supaya tidak mengganggu audio kelak. Bla bla bla... Cuak giler. 3 minit lagi? rasa nak terkencing jek. Then, smpai tuh, terus g kat staff dia n dorang tunjukkan kat mana seat kitorang. Tinggi gila wey. Macam nak menjunam jatuh ke bawah. tp view dia besh. Nampak sume! tq Fara-d sebab belikan tiket untuk kitorang eyh. HEHE~ Mmmuaahhh. sayang Fara!

Phyzol n Cda gediks. HAHAHA~ Sangat skandal, bukan lesbo eyh! Dorang amek gmbar ni time aku ngan Qilah g toilet. Show start pukul 3.10, then rest pukul 4.30 selama 20 minit. Pukul 4.50 sambung balik smpai pukul 6 p.m.


Our seat, G8-G11. Sebelum show tuh start lepas break 20 minit tuh,sempat la snap2 gambar sume.

Pas tuh, show start la kan. The ending part sume. Besh!! Cerah jek mata aku. Props kat Majapahit laen, pas tuh smpai Melaka , tukar pulak props, cantekkk gila. Sampai Gunung Ledang, tukar props lagi. Ada air terjun bagai. Cantekkkk! =)

Paling sedih part Mbok mati, dia bunuh diri sebab dia hidup hanya untuk mengabdikan diri kepada Gusti Puteri Radeng Dumilah. Lagi satu, part yg Tuanku Sultan sanggup nak bunuh putera mahkotanya sendiri. Tanda cintanya kepada Gusti Puteri. Sedihhh sangat. =(

Korang mesti x brape nk paham apa aku cakap kan? Ha, sila la pergi tgk. Erk ! Tiket ada lagi ke? Wakakkakaka. Kalau tiada, tahun depan kita tgk same2 ea.

Pas tuh kan, ada 1 scene tuh, Putera Mahkota. Budak lelaki kecil yg amat chumel.Petah berkata2. Scene budak kecik tuh dalam 2 scene jek, tp semua org macam suke gila kat budak tuh.Chumel giler.


Kami mengambil kesempatan mengambil gambar di board ini. HAHA~ semua masuk. Kenangan weyh. Nak jumpa salam2 ciyum Tiara semua, kena beli merchandise, bayar RM10.
From left: Fara-d, Qilah, Cda, Me, n Phyzol.


Nak jugak gambar ini. Sangat beratur yek nk amek gambar ni. Sebab masa ni tgh tunggu pelakon2 teater tuh keluar, so sume membuang masa di lobi mambaca artikel pape yg patot n amek2 gambar. Muka da berkilat, malas nk edit2. hiks


Time amek gambar ni, ramai gila weyh tgk. Malu! Senyum pon cam kelakar...hiks
Konon Qilah nak amek sign AC Mizal, tibe2 Phyzol nak alek sebab kakak dia da belikan tiket nak tgk movie Upin n Ipin. Boley x? wuuwuuwuu Kitorang nak amek gambar pelakon tuh wey, tp apakan daya, demi Phyzol, kami ikot kan aja. Balik tumpang kereta Cda.

Tiba2 dalam kereta, Phyzol macam gedik x gedik, macam x jadik plak nak tgk movie. Dia cam burnkan aje tiket movie tuh. Siiot la ko Phyzol eyh. Hancur punah harapan ku nk jumpa Tiara. =( Ko dapat gaji nanti, haruss blanje weyh!


Ni pintu gerbang nak keluar. Istana Budaya sangat cantek. Nanti nk pergi lagi lah. Saya sudah jatuh cinta kepada teater! Walaweyh.. Besh gila. Aku bagi 15 bintang. X rugi habiskan duit tgk PGL The Musical Sebab jalan cerita dia besh,props dia menarik,cantek giloo

p/s: Entry ini di tulis berlatarbelakangkan lagu Suatu Hari Nanti from PGL the Musical!

p/s lagi: Aku dan Cda tengah angau lagu2 dalam PGL The Musical ni. Tapi lagu tuh hanya boleh play kat imeem jek, nak download x boley. Sape tau lagu PGLtM ley download kat mane lagi eyh? Nak weyh. Nak...


Selamatkan lah Majapahitku
kisah dua jiwa di kemuncak yg teragung

cinta dan setia
pengorbanan kayangan menggunung


Duhai Maha
Siramilah jiwaku yg dlam kekosongan
Penantian bahagia
Di tanganmu aku telah berdoa
Tiap helah nafas hayatku

11 comments:

s.y.a.r.q said...

wah!!

syoknye..
ak x pnh g tgk teater..

huhuh

~s.u.E.L.a.i.e.Y~ said...

huhuhu~

mcm best..
nk jgk layan teater skali skala..

~ilyanie_usyuk~ said...

Syarq

Aku pon first time weyh.
Syok gilerrr.

memang besh!!

Thumbs up bebanyak kali

=)

~ilyanie_usyuk~ said...
This comment has been removed by the author.
nieja said...

wah
mesti best

~ilyanie_usyuk~ said...

Suelaiey

Jom Jom...

Nanti kita tgk lagi eyh ape cite yg besh...
HEHE~

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja

Wooowowo
bukan mesti best!
da confirm2 besh

huhu

Rasa nk tgk lagi!

=)

hananiEy said...

mc long!!~

best nyeee

den x ponah pun tgk teater,

;)

Ainul Azreen Ahmad said...

Bukan korang je...

Aku pn x penah tgk teater...

x tau la...minat xde agi kot...

Lgpn benda2 ni still baru kn...

Mahal ke Mclong nk tgk teater ni??..

Bukan ape,ade gak la teringin nk pi tgk teater kat Istana BUdaya..

asyik cite psl teater je kn...
nk gak rse cmne suma..

huhu..

;)

~ilyanie_usyuk~ said...

Hananiey

Ahha.Apa laga?
Jom kite berteater!
YUhuuuu

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Ainul

Besh Enul. Nak kata mahal tuh, mahal la jugak. sbb kita kan student,belom berduit lagi.

Aku nyer tiket RM33. Hehe

Kalo ko tgk PGL ni, confirm ko akan jatoh chenta sama teater hoho

Bila senang nanti,and ada cite besh, kite g tgk ea.

=)