Thursday, February 12, 2009

~ Review Menu D'Seoul Garden~

Salam...



Eh eh ada nasi putih dengan kuah kari ayam jugak ek?



Oleyh kerana nk amek mood nk study dengan rajinnya, maka terpaksa la aku update blog hehe Alasan x nk kalah tuh. huhu ni review jek. Before pergi Seoul Garden rituh,aku usha2 la website dia kan, (Ye, saya minah usha haha). Erm nk tgk makanan apa yg besh sbb kena la wat strategi nak makan yg mane dulu.






Erk aku ni memang la kan. Kalo bab makan memang laju jek wat research. Tp kalo bab study, slow Milo gak la...hehe lmbat jek nk wat research tuh. Er abaikan. Owh gmbar2 di bawhk adalah antara makanan yg di sediakan di Seoul Garden, Plaza Pantai, Kerinchi.



Western Salad sume ada. Dia punya thousand Island sgt sedapppp n Coleslaw pon sedappp nyum3x ...Pendek kata, makan la Salad2 ni dulu sementara nk tgu makanan2 yg di steam n di BBQ tuh masak!


Rojak ni kitorang x makan sgt sbb cam da kenyang. Cuma amek jambu n mangga saja.

Total harga adalah dalam Rm42++ sorang. Kira kalau makan sekali seumur hidup jadikla. Haha Kalau pergi time lunch, lagi murah la. Tapi steambot ni kan, besh kalo makan malam2. Masyuk gtu...

Antara menu yg di sediakan =) sangat banyakkkk



Ni sume jenis sos ada. Nak yg pedas,xnk pedas ke, smbal belacan, air asam, sumeee ada...



Yang ni x sempat makan sebab cam da abis. Dia letak ckit ni jek, pas tuh takan nk suruh sume org cam berebut kan. Da la da abis, pas tuh x refill alek. Arghh ,abaikan.Bukan ini yg kami terjah. Benda laen...hehe


Wohoooo ini la yg kami cari2 kan. Pics kat atas ni, macam2 jenis ikan yg telah di peram dengan lazatnyer. Ada ikan Patin, ikan Keli, ikan apa lgi eyh? Da lupa... Owh ikan bilis xda k.


Ni pon ikan yg telah di peram lagi.


Daging lembu, ayam dan kambing.Kambing dia aku ley makan ckit jek sbb aku x reti makan kambing HAHA.. Qilah la, hantu kambing, kejap2 bangun amek lamb ni. Haiisshh..sedap kot eyh.

Kami layan Black Paper chicken jek. n daging apa ntah.


Ha, yg ni untuk di steam.tp kalo ko nk bbq kan pon boley kot eyh. Kira cam sume ko amek, ko decide n mask sendirik la nk Steambot kan ke, or nk BBQ kan makanan2 tuh. Owh Dia ada dua kuah, either ko nk Tomyam or kuah Sup. Kitorang amek Sup n meja satu lagi amek tomyam. Sedap!

Sotong, Ketam, Bebola daging, bebola ketam.


Ada mee kuning, bihun, salad lagi n telur.


Salad, salad dan salad. Tibe2 ada kangkung.

Udang,Sotong,Kupang, Ketam,Kepah, Kerang, Lala.



Owh yg ni paling besh. Aiskrimmmmmmmmm sebagai pencuci mulut. Tayah basuh ngan air, basuh ngan eskem jek. Kat dalam gmbar ni ada 6 perisa kan, tp kat sana ada 4 perisa jek. yg hijau tuh sedap, rasa mint + cokolat chip. Kuning adalah mango. dan lain2 biasa jek.


Ada ABC dan Cendol . Buat sendirik yek. Nak letak jagung n cincau banyak mana pon, letak la yek. Alisa buat ABC special sendirik. Sedap kot eyh? HAHA~


Buah-buahan tempatan + puding. Malas nk rasa sbb perot da memboyot kekenyangannnn!


Tapi terkilan sbb x dapat rasa Kim Chi, benda tuh la yg aku paling nk rasa. Tapi tatau letak kat mane. Either da abis or memang dia x serve kot eyh.

Mintak2 lepas ni,Cda dapat bonus banyakkkkkkkk n blanje kami2 plak eyh hehe

Sayanggggggg Cda!


Kami-kami, next entry!

12 comments:

hananiEy said...

whoa!!!~

gile sedap mc long!!~

mc long, i nk gtau ni...

if nk bergossip tayah sampy ke old town

bilik c203 pun boleeeyy

;P


weihhiihihi


tq mc long!!!~

muax!!~ i owe u one!!!! ihihhi

madey said...

byak giler makanan..kalo aku sure sume merase...mati2 aku ingat seoul garden tue kt the gardens

~ilyanie_usyuk~ said...

Hananiey

owh u owe me nothing la yang.
Sharing is caring rite? Ehhehee


er tp kalo lepak n gossip di Oldtown lagi besh, pastuh gelak x hengat dunia,mcam rumah sendirik,cuma toilet dia jek la yg x besh hehe

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Madey

Hadeyh..kalo nk g Mid kan ley nmpak Seoul Garden tuh di sebelah kiri anda.

Da lama ngidam nk makan kot, tuh yg kena pergi jugak even duit melayang2..hahaha

=)

s.y.a.r.q said...

huhuhu

madey..xrugi duit melayang...

yg penting sedappppppppppppp!!!

:D

madey said...

aku x pernah pegi toilet old town , toilet best ko g toilet atas old town...boleh consider ok

nieja said...

fulamak
teros i lapar
arghhhhhh!!

gile sedap.
nak try la..
x pnah g pon situ.

~ilyanie_usyuk~ said...

Syarq

A'a kan SYarq.

sodap nk namati la eyh hehe

memang x rugiii pon. kenangan terindah!

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Madey

Er toilet atas Old town kat mane Madey?

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja

owh okey. Sila try yek.

Memang sgt sedan n puas hati beb.
Macam2 buley makan hehe

=)

madey said...

ko keluar ikut pintu depan, ade tangga menuju ke atas, nnti ko nmpak toilet

~ilyanie_usyuk~ said...

Madey

owh toilet kat atas ke?
staff kat ctu tunjuk toilet yg kat bawah, kat parking, serammmm seyh!

kalo kena culik ke apa, org pon x dengar kita jerit.

Rupanya ada toilet laen

tq beb!