Saturday, February 14, 2009

~ Berjimba2 bersama BFF Part 1~

WARNING! Entry ini sangat banyak gambar. Kalau xnk bace, tgk gmbar aje. Ehehe !!!


Salam...

Tgk tajuk pon da tahu kan, entry ni da lama gila terperam dalam draft. Maafkan saya, bukan niat nk wat tapai ke budu ke apa, tp masa yg tidak mengizinkan la sayang. Hehe Ni aku divide sume pics dalam 3 part. Ni part 1. So,layannnn yek korang. =)

Okey. Kami berlapan pergi ke Seoul Garden, Kerinchi pada Sabtu 7 Februari yg lepas. Berlapan itu adalah terdiri daripada Aku, Cda, Qilah, Syarq, Suelaiey, Intan,Alisa, dan Yat. Thank to Qilah yg da booking awal2. So x yah nk berebut ke apa kan. Gpon time kitorang smpai dalam 8.20 p.m tuh, org pon x ramai lagi.

Tiada dalam gmbar adalah Alisa sbb dia tukang amek gambar. Dia rela marr. tq yang!

Sebenarnya, plan ni g tempat ni da lama. Dari first year kot eyh. Ni Cda da grad n kitorang da tahun akhir.baru la dapat menjejakkan kai kat cni. Bukan apa, semua senior2 yg penah makan kat cni, sume kata sedap. Pastuh, kalau nk g Mid, mesti akan nmpak Restaurant ni kat Plaza Pantai,sebelah kiri. Dalam pale, bila la dapat pergi. So , haruslah cuba kan. So, impian kami tercapai akhirnya pada tahun 2009 ini! Impian katanya. hiks



Booking 2 meja la kan. 1 meja leh muat dalam 4 org.So, total 8 org. Kitorang amek kuah sup,meja sebelah amek kuah tomyam tok steambot tuh lar.


Ini meja kami punya. Yg dalam periuk tuh, tmpat untuk steambot, yg kat sekeliling dia tuh , tmpat utk BBQ. Sgt efficient!

Nmpak x mee yg di rebus itu? Bila da masak kan, cam xdak sapa nk makan sbb cam tatau nk makan camne. HAHA~ sbb mee tuh nmpak cam sedih, x rela nk makan.Pastuh, Alisa kuarkan idea nk wat mee grg mamak kat area BBQ tuh kan, sedap giler okeyy.. Abis teros mee tuh. tringat lagi kesedapannyerrrrr...


Tgk Cda tengah wat ape? Tengah kopek udang. Cda adalah hantu udang okey! Alisa adalah yang bersedia untuk rebus mee. Hehe


owhh blogger ala2 tegar 3 org ni hokey. From left, Suelaiey, ilyanie, and Syarq.

Jari telunjukku menunjukkan "Inilah tmpat steambot n bbq kami!"


Sory. No camera plss. Sedang sibuk meng steambot kan bahan2 dan ber bbq. Time ni lapar gila sbb dari ptg kot da kosongkan perot. huhu


Setelah hampir 2 jam lamanyer kami bangun duduk amek makanan, bersteambot n berbbq bagai, serta berhempas pulas berpenat lelah, akhirnya, inilah hasilnya. Lumayan bukan!

Penuh gila meja ngan pinggan yg tiada sudah isinya. Blluurrpp! Kenyang.Oppss excuse me. Hehe

Memang kena la habiskan semua makanan. Kalau x abis, dia akan charge RM3 untuk setiap 100 gram yg x abis tuh. Nak xnak, sumbat semua dalam perot eyh!


Muka2 kekenyangan yang hanya mampu tersenyum sahaja. From left, Alisa, Cda, Qilah dan Intan. Erk! Alisa da tertido. Terlampau kenyang la tuh.



Semua buat muka BUMBUM! Semua mengikut arahan okey smbil2 cover perot. I Loikeee

Senyum2...Ewahhh Tetibe Syarq pandang atas, nmpak Ejal kot eyh? =) Perasan x, belakang kami tuh da xdak org, org yg meja area belah cni semua da alek.Belah yg kanan gmbar ada lagi. Nampak sgt kitorang tgu smpai kedai tutup baru teringat nk alek.



Aksi gediks manja sorang2. Muka x ley blah.

Khusyuk mendengar ceramah dari Alisa yg tercinta. Cube tgk, perot sape paling moncit? Keji gile HAHAHA~

Intan yg x abis2 nk wat muka terkejut.Pelakon terhebat alaf ini. Wallaweyh!


Intan yg terselit di tengah2. Aksi suap-menyuap from us. Auuwww! From left, Yat, Sue, Intan, Me n Syarq.



Again! Cda sengal. Buat2 muka senget time org nk amek gambo. Cda memang, suke jek buat muka2 pelik. So, kalo nk amek gambar dia, x yah cakap. Ko snap jek sesenyap.


Sotong! nyum3x..tetibe terasa lapar lagi. Hadeyh! Staff kat ctu refill alek sotong tuh kan, Qilah dengan sepantas kilat g bangun amek sotong tuh. Apalagi, bbq la. Time ni sume org cam da kekenyangan lar. Tp sotong dia sedap beb. Sue siap2 suap aku. Owh Sue kan, dia kan, sgt memanjakan aku time tuh. U wat ai terharu la yang. Ahaks. Geli ek ayat!

Semua berebut nk masuk gmbar, padahal Intan nk amek gambo environment jek kan. Ehehe


Khusyuk gila Qilah makan. X toleh kiri kanan da beb!


Perasan x, semua gambar cam aku nk muncungkan mulut kan? Sebab nk cover pipi yg tembam itu, ohoiii...


Auuwwww... Tgk kat tgn saya, saya pegang ape?Saya sangat pandai pakai chopstcik! Ahahaha Tp mengalah jugak akhirnya dengan bangun dari kerusi, menuju ke kaunter, amek sudu dan garfu jugak. Haiiishh, kena berlatih kat bilik la camni.

Tembak ko! Jelesh aku tgk dorang2 cuap2 ni. Hiks


Seee... Kasih-sayang yg terserlah di antara kami. No kontroversi! Lalalalala



Time ni da abis makan da. Semua bersandar menunjukkan perot masing2.Cda n Alisa g amek air teh ape ntah. Rasa cam teh cincau gtu. Sodappp...dapat melegakan perut yg kekenyangan.


Aku plak nk try air tuh. Siyes sedap! Pose gediks dari Cda. Qilah da geli2 da Ahha...


Time ni aku da dihalau oley mereka yg bertudung putih untuk menjoin mereka yg bertudung hitam. Qilah consider tudung hitam la eyh! So, tukar tempat ngan Intan.


Tgk la aksi gediks mereka yg bertudung putih ni. Mereka kejam! Tetibe emo..hiks

Cubaan pertama! Syarq xdak. Haha~

Cubaan ke-2. Nak memasukkan 5 org dalam 1 gambar.Intan sungguh selesa di belakang. Syarq berusaha sedaya-upaya. Aku terpaksa mengecilkan pipi supaya gambar semua org dapat masuk. Yat tetap dengan senyum yg sama di setiap gambar. N Sue, iklan gigi!


Cubaan ke-3. Yat tetap dengan senyum yg sama. Ahahhaaa


Yeahhh! Cubaan terakhir sbb Cda Alisa sume da bising2 da , x larat kot tgk kitorang cam terkinja2 nk masuk gk dalam gambo. Cubaan terakhir berjaya even Syarq cam tersepit ckit. Ala boley la ek. Tangan sape amek gambar ntah. Cool jek =)



Hobi Cda, membetolkan tudung setiap saat dan minit. Dan aku, pantang nmpak camera, terus pose. Haha dan Qilah, yg sentiasa blurrr.


Geng budak hitam! Bukan muka hitam, tudung jek hitam. Ayat tetap xnk kalah. Walallaa...



Kan da kata, aku pantang nampak camera! Ahaks =)


Ha, time ni kecoh dorang nmpak gelang yg aku beli kat Sabah. Permata dia tuh kaler merah. So,haruslah aku pakai ngan baju kaler merah kan. Alang2 da pakai, kena la riak2 ckit kan. Astagfirullah, kawan sape ni? Nasihatkan dia sikit.


Da nama pon poms kan, sume nk jelesh2. Berebut nk masukkan gambar gelang dorang gak. Layankan ajo... =)

Owh destinasi kami tidak berakhir di sini. Nantikannnnnn...

p/s: Kan da kata banyak gmbar, xnk caya.Er Part 2 ,nanti2 eyh hehe

4 comments:

Dieyla said...

hahaha~
gile la u ni!
rajen gile upload gambar banyak2!
:P
kalau i, tak sanggup dah!
ngeh3~

niway, bile nak ajak i lak p sane.
blanje la skali!!!

~ilyanie_usyuk~ said...

Dieyla

Ala ni upload kat uma kawan kat Kerinchi, dorang pakai streamyx, laju gile la nk upload kan.

Kalau pakai wireless kolej, ai pon x sgup yang. Lembap cam kura2. Sudahnyer, entry tiada bergmbar jek kan.

Ape? Dieyla nk lanje? Ape? Betoi ke?
KAH3~

Wohoo bila2 aja. Bab makan, saya sentiasa free...hehe

nieja said...

wohooooa
ade part2 eh psal
makan ni haha..
adei lawak la u ni

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja

Eheheh..
mesti lakena divide yang.
Kalo x nanti, mesti cam termuntah jek tgk sume gambor...

ahaks