Friday, February 27, 2009

~ Chop n Steak Kg. Baru~

Salam...

Kisah hari Jumaat yg lepas. Hampir basi sudah cerita ini. Oley kerana ramai sgt yg nak mengenali siapakah Judeng yg berjaya menambat hati dengan cara membawa ke tempat makan yg sedap2, maka aku publishkan juga entry ini. =)



Antara yang terlibat, Suelaiey. Memula nak ajak Che'Pa, tp dia homesick giler, teros alek Penang. Then, text Wan Rai ajak makan2, dia keje shift malam pulak. Nak ajak org laen, sume cam alek kg. Aku pon tatau nape mgu lepas ramai gile org alek uma. Semua homesick beramai2 ke? Xpe. xpe. Abaikan. Erk! Aku alek uma bulan 3 nanti. Yuhuuuuuuuuu!

Sampai2 jek, tempat penuh. So, kena cari tempat yg kosong la kan. Siap nk berebut ngan pakcik tuh lagi. Last2, kitorang duduk kat meja yg dalam ship tuh. Gile romantik la dalam tuh. Kitorang duduk2,waiter dtg amek order, pastuh tibe2 cam Judeng tergelak. Hik3... Sebabnya dia kata, "Er, apahal romantik gila tmpat kita duduk ni eyh?" ..HAHA~ Nak wat camne, u yg pilih tmpat ni yang. Kata ngedate ngan skandalss. Kan? kan?


Mula2, Susah jugak nk carik parking, sbb cam da ramai gila org dtg kan.Perot memasing da lapar. Er Pengakuan di sini. Sebenarnya, perut kenyang lagi sbb pukul 7 tuh sempat makan Laksa beli kat Pasar Malam Kerinchi. HEHE~ Sedap weyh. Laksa kuah pekat. nyum nyum nyum


Air Laici (banyak gila buah laici) + Tembikai + Apple jus

Da order semua, snap2 pics. Kata blogger tegar. Tegar x tegar la kan.Gambar blur2 ckit sbb nite mode kan. Tiba2, dekat atas kapal tuh, kat tgh2, ada org sorang mamat ni nyanyi2. Dia sorang jek la, nyanyi smbil main gitar. Sedap gila weyh suara dia. Aku teringin nak tanya, dia ada pergi ujibakat AF7 x? Suara dia lagi sedappp dari penyanyi asal lagu tersebut. Aku da lupa dia nyanyi lagu apa lar. =( Tapi siyes, suara memang sedap.Tip top. Harmoni jek dengar.



Garlic Bread. Rasanya biasa2 aja. x segarlic mana lar.

Then, makanan pon smpai. Muka semua macam da x sabar nk makan. Tunggu x lama pon. Kejap jek.



Fries. Sedap! Time makan x hengat dunia.Gemuk la makan benda alah ni. =(


Ni Judeng yang order.Chicken Chop. Besar gila ayam. Kenyang makan weyh. Harga RM 9.90.


Black Paper Steak Sizzling. Sue yang order. Berasap2 lagi time amek gambar ni. Time org tuh antar kat meja kan,semua org cam tgk kot meja kitorang sbb berasap semacam sizzling dia. HEHE! Sedapppppp! Harga da lupa lar brapa.


Owh ini saya yang order. Chicken Goldon Blue. Sedap weyh. Dalam ayam ni, macam ada cheese. Bila ko potong2 ayam tu pakai pisau kan, cheese dia meleleh2 melted gila. Aku makan dengan penuh nikmat. Memang kenyang gile la! Sedap! Sila la try ea. Harga RM10.90.

Owh lupa plak tujuan utama publish entry ini. Nak berkenalan? Wuwuwuuwwu. Balik dari makan2 tuh, terus aku on YM n tukar status. Dear Judeng! i luv u la sayang..Next time, Murni plak okey. Walalalaa =) . Harap tiada sesiapa yg menyerang saya. HAHA~

Mau lihat skandal itu? Jeng jeng jeng! sila lihat! =)


Owh, ini lah Judeng yg tersayangggggg! Nama sebenar Mohd.Izzuddin Ismail. Study Sains Computer, majoring in networking, classmate saya. Umur 23 tahun. Lahir bulan 10. bape hb x hengat. Thank u yang sbb bawak kitorang makan. HAHA~ Gedik di situ. Sape2 yg x kenal, n tertanya2 malam tuh, sekarang sila lihat gmbar ini.

Dieyla, Hananiey, ni la Judeng. HEHE~ Dia single lagi tp skandal da 4 okey. Saya no 2!

Sangat sporting okey mamat ni. Dia suka bawak kitorang makan2. Dia suke lanje org. Pujian penuh makna. Harap maklum.Sue nk amek gambar ni, dia siap control macho lagi. Cheyyy, ada hati nk pasang skandal lagi la tuh. Yang, kuota u da cukup 4 da key. Wakkakakaaa...

Okey. Time da abes makan sume, lepak2 la kejap kan, sambil nak menghabiskan saki-baki fries. Tibe2, mamat yg nyanyi tadik dtg kat meja couple selang 2 buah meja dari kitorang. Dia nyanyi smbil main gitar la kan. Befday bf dia, dia request abg tuh nyanyikan 3 buah lagu. "Happy Befday to u" , "Selamat Ulang Tahun, Sayang", dan "Kenangan Terindah".

Owh sangat sweet. Judeng teruja gila nk tgk aweks budak tuh. Not bad lar. Cuma yg sedih sbb dorang x share kek pon ngan kitorang.Teringin jugak kan. HEHE~ Aku kan, memang terharu gila kalo ada org request2 surprise ke hapa. Nasib baik bukan aku, kalo x, mesti aku da menangis keterharuan. Malu jek nanti. hiks



Time nak bayar. COmot da muka ku. hihi. Kena bayar kat dalam ship ni. Tertunduk2 aku masuk sbb nk amek gambar punya pasal. Total RM48++. Agak murah kan?


Cantek jek view kat blakang tuh. Boley nmpak KLCC, nmpak KL Tower. Nice kan? Kalau org tanya, pergi makan kat mane, kena la jawab, makan kat belakang KLCC jek. Wah, gtu! Kelasss...

p/s: Dalam mgu tuh, da 3 kali makan western food. Natijahnya, berat aku naik 2 kg!! What?? =(


22 comments:

Ismafardi Ismail said...

pegi jogging sekarang!!!

selagi x turun 2 kilo..jgn alek umahh!!...alik pon tdo kt dapur malam nih!! huh

wawa pucca said...

juden tu budak skolah aku dlu
hahha

aku pun pnh makan tempat ni

tapi ak lebih kepada tgk org makan


hahaha

che' pa said...

aku amok..AMOK!!
jgn lupa..aku yg bongsu..ahaha

"Dear Judeng! i luv u la sayang..Next time, Murni plak okey. Walalalaa =) . Harap tiada sesiapa yg menyerang saya."

ni aku dtg serang..erm..tp klo g murni ajak aku skali aku xserang ok..ahaha

madey said...

wooo byak giler skandal judeng...

cehh..bukan nak ajak aku..huhu

~ilyanie_usyuk~ said...

Ismafardi

Aik? Nape u marah2 ai yang?
Nak g ngadu kat Judeng lar camni.
HAKHAKHAK~

Iye,nanti saya joging la. saya tau, saya dah makin mokmok.

=(

~ilyanie_usyuk~ said...

Wawa

Wah, Juden budak skolah ko ke?
Tape. classmate tape.
Jangan bekas skandal ke ape okey.
Ai jelesh.
Tetibe! Ahaks

rk! tgk org makan?
Nape ko x makan sekali beb.huhu

~ilyanie_usyuk~ said...

Che' Pa

Ye, tau n ingat kamu yg bongsu HEHE~

Erk, harus la ajak ko kan nk g Murni sbb aku tatau jalan. HAHA~
Nanti kita g eyh.

Jommmmmmmmm

=)

hananiEy said...

JUDENG!~ at lassstt tau juge ..

rupenye kamulah scandal mc long

hhehe

... ihiih

;)

~ilyanie_usyuk~ said...

Madey

Ntah la Judeng tuh.
Ramai plak skandal dia hik3

ala takot ko bz, sbb tuh x hajak
HAHAHA~

~ilyanie_usyuk~ said...

hananiey

Er er ye ke dia skandal saya?
ye ke eyh?
HAHA~

iye ini lah Judeng!

Salam perkenalan...

=)

nieja said...

wah sedapppppp
lame x g makan sane
aisshhh..

nak g murni jgn x ajak plak
wkakkakaka

nieja said...

huhu~
bosan la.
makan jom! haha

s.y.a.r.q said...

wahahahaha...

nak itottt!!!

judeng said...

wahh byk sungguh komen kat cni yer..
haha..

btw, hai wawa!!

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja

JOmmm g Murni!
HEHE~

kan da ajak ni hoho

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja

A'ah.
Ai pon bosan gak ni.
Dalam kepale asek terpikir makan jek

Wahahaaaa

Lee said...

pergh..

mcm masyuk je chicken chop tuhhh..

~ilyanie_usyuk~ said...

Syarq


JOm Syarq, JOm...
hik3

~ilyanie_usyuk~ said...

Judeng

ko glemer la kat blog aku weyh hiks

Amboi, sempat lagi ber hai-hai ngan wawa.
ai jelesh ni tau..hik3

~ilyanie_usyuk~ said...

Lee

Ahha...memang masyuk gile beb.

Sila terjah ea

=)

~s.u.E.L.a.i.e.Y~ said...

Huhu..amat mndpt smbtn entri nih..makin glamer judeng t'cayang.. oops lebey sdh..hehe~ jgn judeng tmbh skandal sdh.. nk mkn2 lg jgn lupe skandal yg sorg ni lg tau! hehe~

Nurul Rushdi said...

hua3...sgt menarik entry nih!

opss..sowi la,lame xjenguk..amat membizikan dr dgn keje2 xberpekdah.kui3

mo naek kapal gaks..ahaha..

ktner ye? kami xpnh pegi la..

jauh je rs..huhu