Thursday, February 19, 2009

~ Makan2 D'Strawberry Field~

Salam...

Pertama sekali, nk mintak maaf la kalau ada sesiapa yg tgh lapar ke kan? HAHA~ Makan2 ni terjadik pada hari Selasa yg lalu. Dalam tgh hari tuh, Sue msg aku, tanya aku da makan ke belom, aku jawab la, aku x lunch lagi. HEHE~ Bajet nk diet ke apa la kan. Sekali Sue ajak g makan, aku dgr jek nk g Strawberry Field, teros rasa teruja nk pergi. Da lama da Sue cakap Tomyam dia sedap gila. Terkecur ailio aku dgr weyh.HUHU~



Kitorang memang camni. Kalo ada jek tmpat makan baru, pasti akan diterjah satu hari nanti. Dalam kepala, ligat jek pikir nak makan kat tmpat mane yg besh. Siap list bagai. Kalau da pergi, harus la tick kan. hiks x pernahnya nk pikir purse da semakin kempis ke apa. Eyh, tp mak cakap, habes duit utk makan tak apa. Kira okey la kan.



Intan abes class pukul 3 lebih camtuh, n Azim pon nk join. So, pergi la 2 kereta.Intan yg hot stuff tuh, naek keta ngan Azim.HAHA~ Kitorang berempat ni, naek kete Syarq. Pusing 2 kali jugak la nk carik parking tuh.


Syarq n Intan

Sesampai jek, perot memasing da kelaparan. HUHU~ Dan2 tuh, bley plak kedai tuh nak aleh peti ais bagai la kan. Dia kata, order air jek dulu, pas tuh jap g baru order makanan. Kena tgu sejam. Uishh da la cam kelaparan giler tp sbb nk makan punya pasal, tgu jugak lar. Sume minum x hengat, nk ber shake2 jek. Minum air jek da kenyang kan?


Bukti staff dia tgh alih peti dari area belakang ke kedai sebelah tu ha. Nak wat ape ntah.


Konon2 tgk menu, banyak gile menu. Sampai x tahu nk makan yg mane satu. Tp dalam kepale memang da set nk makan tomyam! Yuhuuuu


Kitorang order air chocolate milk shake 3 + watermelon ice blended + strawberry milk shake + lime juice blended. Kira ada bape pasang peace dalam gmbar ni. Peaaceeee!


From left: Azim dan saya

Woii sape cacatkan gambar ni? Baru jek nk posing2 manja ngan Azim. kan Azim kan? Intan jelesh. Siap ber peacee bagai. X ley tgk org laen bahagia lgsung Wahahahhaa

Tengah2 minum air tuh, tibe2 awan Dania mendung semacam. Dan2 tuh terus kilat n ribut2. Memang macam ape lar. Board menu kedai tuh jatoh, daun2 n habuk masuk mata. Kuat betol angin. Sume pasaan cam takot tp cool jek HAHA~

Hujan pon turun dengan lebatnya. Berakhir sudah angin Tsunami tadi. Tibe2, dalam keadaan hujan lebat tuh, Azim tepuk dahi. Adooiiiiii!!

Azim pon teringat yg dia ada jemur kain. Aku terbayang, seorang jejaka berkemban pakai towel, memberus baju di pantry. Chumel kan? tp dia basuh pakai washing machine ajo. Waaaaa basah la kain dia. Da la banyak gile kot. Kain untuk 2 weeks. Rezeki ko Azim, kena basuh 2 kali..hik3


Time ujan ribut petir angin kuat bagai, sume cam pegang gelas memasing. Takot gelas pon terbang HOHO~ Kenangan itu takan di lupa. So sweet...

Lepas tuh, org tuh amek order n tgu la dalam 20 minit jek gtu. kejap ajo dia da siapkan. Very the pantas tau. I loikeee =)


Ni Yat punya.Fish and Chips. Not bad lar.

Azim makan ButterCream Spaghetti, dia kata sedap. Layannn jek la. Sue makan Nasi ngan Ayam sweet sour. Boley tahan jugak la.

Tapi gmbar tuh ada kat henset Sue la plak.Sebabnya enset Syarq memory da full.Hadeyh!

Aku paling admire betol dengan tomyam dia tau. HUHU~


Wahahahha ini yg di tunggu2. Bihun Tomyam! Sedap gile beb. Ada udang, mushroom, sotong banyak gila. Pendek kata, memang sedap namampos! Da la banyak, kuah tomyam dia plak pekat, terhirup2 aku smpai tergeget cili api. Memang berbaloi. Harga sangat berpatutan.

Owh lagi satu, kedai ni Grade A okey,. Aku da check da. Bersih! =)

Sape peminat tomyam n mi kari, aku memang suggest try la pergi sini weyh.

Tamat la sesi makan di situ. Kami pon pulang ke rumah masing2.

p/s: Malam esok ada ngedate ngan Judeng. Bersama wife no 3 nyer, Sue. Wife no1 dia keje, wife bongsu dia alek Penang. Gila ah Judeng, Hot Stuff! =)



9 comments:

s.y.a.r.q said...

hqahahahahaha

dulu ms matrik aku lalu dpn blok laki..

dgr org memberus baju smbil nyanyi2..

hahahahahaha...

cumel kan..

:p

~s.u.E.L.a.i.e.Y~ said...
This comment has been removed by the author.
~s.u.E.L.a.i.e.Y~ said...

huhu~
yeah..date utk gadis2 pantai timur jer yer..
yg laen jgn jeles..
hehehe~ :p

tp mclong!
kes td da abes ke???
hiks..

~ilyanie_usyuk~ said...

Syarq

Ahahahhaha

mereka sgt syumelll. kalo g skodeng pon,okey gak kan?

Wallalalaaa

~ilyanie_usyuk~ said...

Suelaiey

YUp. org laen jangan jelesh yek kan Sue kan? aishh madu ku ni HAHA~

Beb. Kes smalam x abes lagi yek, nanti kita sambung malam ni tau

Ahaks

nieja said...

eh jap.
cam dah lame bace n3 ni
ke bace kat blog syarq?
hahaha kompius

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja

hak3x..
yup, u bace kat blog syarq Nieja.

ai kan selalu lambat hapdet

hehe

wan said...

mC l0ng..asek mkn jer..
mkn sdp2..x ajk beta pon..=P

~ilyanie_usyuk~ said...

Wan Raihana

HAHA~
kan patik da ajak tuanku, tp kan tuanku kerja malam?

So laen kali ajo la yek.

Lun u sayang

hiks

=)