Thursday, February 26, 2009

~ Sambungan PGL The Musical~

Suasana di Istana Budaya


Salam.
Cerita PGL x abes lagi. HEHE~ sambung ckit jek lagi k.


Dalam kereta, bincang2 nk turukan Pizol kat mane, Laz2 dia macam x jadik nk pergi tgk movie kan. Siottt.. Perut memasing da lapar. So makannnnnn!

Macam tatau nk makan kat mane. Pas tuh Cda ajak makan kat The Ship, kg. Baru. Aku da gelak2 da. HAHAHA~ Gelak guling2. sebab malam sebelumnya aku da makan kat The Ship tuh ngan Sue n Judeng. Tp sebab Qilah x penah pergi lagi, layan kan jek la. Mintak2 pakcik tuh x kenal aku. Kalau x, mesti dia kata, "Eh, smalam awk da dtg, arini datang lagi ke?" HAHA...Ntah pape. Agaknya pakcik tuh lagi suke aku datang ari2 makan kat kedai dia.

Kawasan parking kat Istana Budaya. Mendamaikan kan. =)

Da smpai tuh, macam x ramai org lagi. So mestilah cepat ciap menu kitorang order nanti. Ada la dalam 3, 4 ketul meja jek yg ada org. So, boley pilih kat mane2 jek yg anda nk duduk. Pilih punya pilih, duduk dekat area balakang. Dekat ngan air terjun.

Pastuh, order2 la sume smbil bergossip lagi. Non-stop! Macam lama x jumpa jek.

Then, x lama pastuh, makanan pon smpai. Ni Cda punya makanan. Cda makan Spaghetti. Dia kata biasa2 jek rasanya. Xdak la sedap mana. Pelik kan, cheese tuh macam x melted. Dia bubuh seketul2 macam tuh. Err, No Komen.



Lamb Chop! Pizol makan. Lama gila nk tgu dia abeskan benda alah ni. Bercakap x berenti2. Ada jek cerita dia hiks

Black Paper Chicken Sizzling. Ini saya punya ea. Sedap jugak. Kenyang giler makan. Time aku amek gambar ni, time tgh berasap2 lagi dia anta kat aku. Tertelan ailio tgk. HEHE~ tapi mashed potato dia macam pelik la jugak.


Ini Qilah punya. Lamb Chop. Sama macam Phyzol.



Air Tembikai Laici dan Carrot susu. Sedap! Harga air buah = RM2.50. Agak murah la kan.


Ni air honeydew +susu

Suasana tempat kami duduk, dekat ngan toilet. Sebab arituh da aim nk duduk cni. Suasana dia cam cantek. Ada air terjun bagai. Tp hazab la kan, dekat ngan laluan toilet. Xnk dok stu da lar.


Pizol yg bakal menjadik jejans sejati dalam masa 2 tahun lagi. 2 bulan adalah proses percubaan. =)


Pizol x suke gmbar ni. Dia kata, menyampah tgk Cda buat muncung. HAHA~ Kan da kata,Cda ratu muncung! hohoho Cda rampas takhta tuh dari ku.


See. Gambar kenangan. Pizol amekkan. Paling lawak, da nk balik tuh, g bayar sume, tibe2 Fara-D ngan kawan2 MRSM dia pon makan kat ctu jugak. Wah! Sehati sejiwa gtu. Ehehe time ni la,Pizol menggelabah cari beg dia. HAHA~ Nak amek gmbar punya pasal, smpai tertinggal beg kesayangan. Nasib baek ingat. Kalo tertinggal kat IB ke, kitorang tgalkan jek Phyzol. Tanak bawak dia.

Okey, tamat.
Da mantok. Nak tido lar.
Daa~

p/s: Teringin nak makan western food. William jommm. Tp tatau jalan. HAHA~



6 comments:

madey said...

cda nye spaghetti mcm sket jek? kenyang ke?

die memg ratu muncung, xde sape dpat kalahkan..depan raje nazrin pon jdik...(ingat time konvo)

eh william katne?

~ilyanie_usyuk~ said...

Madey


A'ah macam ckit jek kan Spaghetti dia. macam x kenyang jek.
Perot cda kecik weyh huhu

Yup! Ratu muncung = Cda! Depan Raja Nazrin lagi tuh hik3

Erm william kat Kelana Jaya. AlWanie terror bab2 william ni hehe Sila tanya dia ea.

=)

che' pa said...

eyh..korg amek port blakang2?jg2 tau..rye ckp ctu byk haiwan berspesis mickey..siap penah maen kejar2 lg..tp rye la ckp..aku xpenah alami..nmpk adela..ehehe..

nk ikot william..tp xtau jln jgk..

~ilyanie_usyuk~ said...

Che'Pa

A'ah.Port blakang, dekat ngan air terjun tuh. HEHE~

spesies mickey?
menatang ape tuh weyh?

Jomm William!

=)

nieja said...

jom jom william
i nak sngat g sane
tp x tau jalannn :(

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja

JOm Jom

tp ai pon tatau jalan jugak.
camne ni ea?
hehe

tape. Peta ada kan.

=)