Thursday, February 5, 2009

~ Berjumpa Si Dia~

Salam..

Eceyh! Tajuk cam x bley blah kan. Ala lama gila kot x jumpa haha perjumpaan yg tidak di rancang.

Pagi2 after subuh, aku pergi bfaz nasi lemak kat Dewan Makan. Aku kan, kalau x makan nasi kat DM selama 3 hari pon, tada la heran sgt. Tapi kan, nasi lemak Mak Cik DM kan, aku memang x ley skip. Nape eyh? Mak Cik tuh mandrem aku ke hahaha padahal nafsuku terhadap nasi lemak yg membuak2.Memang tetiap mgu, aku akan bangun untuk makan nasi lemak. Ari Khamis yek kawan2. Dulu Jumaat kan?

Ting Ting Ting Tong Tong Tong (Laallalalaa)

Msg masuk, tetibe cam dia kata, hari ni mendung.(Apa kaitan? aku x paham)Jom jumpa. G mandi, nanti da gerak, ai gtau. haha Guess what? Dia da smpai, aku baru nk siap2. Sape suh gerak x warning awl2. Membebel cam Mak Datin seyh mamat ni.

Ngedate di mana?seperti biasa, di Berjaya Time Square. haha macam xdak tmpat laen jek.
Decide nk tgk movie. Tengok2 la Now Showing ada cerita apa kan.

Aku cam nk tgk cerita Bride Wars kan, since ada minah kecik ni cakap besh gila. Dalam hati, mintak2 la dia suh aku pilih nk cerita mana. haha Tapi dia peminat Nabil, org nogori la kata kan,dia kata jom tengok cerita "Sifu dan Tongga". Bagi tidak menghampakan harapan si Chenta Hati, aku iyekan jek. Dia g beli tiket. Aku dok jek depan board Bride Wars, sambil dalam hati kata, bila la dpat tgk ni. Mesti pas ni cam da makin bz. =(

Erm bagi aku la kan, Sifu dan Tongga ni, macam x lawak langsung okey. Aku rasa dia macam wat lawak memperbodohkan diri sendiri. Si Nabil yg agak lawak bg ku jugak, dalam cerita ni cam x lawak.

Korang bayangkan la,aku masuk hall baru duduk setengah jam kan, rasa macam da 3 jam duduk.Busan gila cite ni. Dalam hati,bila la cerita ni nk abis.1 jam setengah duration cerita dia terasa seperti 34 hari.


Aku bg 2 bintang jek kot eyh. kira baik lar. Dari aku kasi 1 setengah kan. =)

Siyesly, Nabil pon cam x lawak. Aku gelak ckit2 jek. Kira cam gelak x puas lar. sebab aku gelak x pecah perut pon. Perut aku steady jek. hiks Macam x berbaloi jek tgk cerita ni. Tiada kepuasan. Pas tuh, tgk nama pengarah, patot lar...haha Sory yek.Aku memang x minat sgt kalau pengarah dia ni wat cerita.

Tapi cam sgt ramai penampilan khas pelakon tambahan like Azwan Ali(as a Mak Nyah yg ngah carik anak ikan yg hot depan ATM Maybank),Nana DJ Era (as a VJ for Rancangan Pelik Tapi Benar), Jaafar Onn (Pekerja Kedai Mamak), Datuk Jalaluddin Hassan (Pengarah Hak Asasi Manusia), Rozita Che Wan(as a police officer).

Shamsul Ghau-Ghau
(Promoter yg jual TV kat pasaraya), Din Beramboi (Promoter dalam pasaraya, jual baju2), Ruminah Sidek (as a Makcik yg ajar cara naik escalator dan lif dengan betol) dan Iqram Dinzly (Mat Rempit yg bawak Nabil naek motor yg disangkanya basikal)

Part paling besh, time part Rozita Che Wan kuar. Canteekk siot minah ni. Aku kagum betol. da janda pon still Hot namampos. teruja aku tgk dia jek. hahaha

Lagi 1, dalam cerita ni gk,dorang ni ada berlakon kat Time Square gak la. Kat area LG, dekat ngan lif tuh. haha kat citu jek la teruja. sebabnya macam "Eh eh ni kat dalam BTS ni kan?" since kitorang tgk wayang di situ.

After cerita habis, kitorang pon cam terpikir, apa moral of the story cerita ni eyh?cam x tau apa yg cuba di smpaikan. Apa motif wat cerita ni? Tolong bgtau aku. Aku memang x dapat wat summary. Da la ending dia camtuh jek. Bley plak Erra mati camtuh jek. Org jahat kena la mati dgn sgt ganas ckit kan. Baru la puas.

Cara org asli cakap pon macam x betol. Bahasa melambangkan bangsa. Ntah pape jek bahasa dia. Fauziah Gous plg x byk cakap, jimat skrip.hanya terpekik, menjerit2 saja.Ntah. No Komen. Erk tapi macam da terkomen jek kan. Ehe Menyesal seyh tgk cerita ni. Promosi x sehebat ceritanya.Indah khabar dari rupa. So sad la.

Bukan aku sorang cakap camtuh, tapi cam aku terjah website laen kan, sume pon cam kata,dissappointed la. Lawak x funny lar, kalau nk beli dvd cetak rompak pon xnk and what-so-ever.

Aku x suggest pon korang tgk cerita ni. Tapi aku suggest, Jom g tgk cerita Geng: Upin dan Ipin nk x ? Waahhahahahahaha sedar lah thesis x ciap lagi weyh.

Tapi kan, kerinduan ku terubat! haha Syarq, sila jangan jelesh! Kluang Station jom? xpon Strawberry Field Jom. Xpon Chilli ape eyh, Suelaiey?

Okey, tamat.Nak tido. Ada urusan yg perlu di selesaikan esok.

p/s: sangat teruja dan sangat x sabar nk berjimba bersama rakan2 di Seoul Garden this Saturday! Yuhuuuuuuuuu

16 comments:

~s.u.E.L.a.i.e.Y~ said...

kalu ilyanie da ajak bab2 makan ni, suelaiey x kn nk tolak plak kn=p..lg ramai lg meriah..hihi.. jom uncle chili dulu sbb plg dkt..pas2 strawberi plak...pas2 kluang station..hehehe
syarq!!!!JOM!!!!!!!!

p/s:xcited jgk nk mkn sm2 sb2 ni..tp.....kena ade sesi pujuk memujuk dulu di kenny..huhu..kat amcorp ade band show..

s.y.a.r.q said...

elehhhhhhhhh


sajek jek kan mc long ko..

:(

hananiEy said...

ape? amende? what? g mane?

mkn kt ner? perjumpaan ape? chilli?

kenny? kluang station?


kalu la umah ku dekattt....

dgn nada sedeyy ;p


;P


weheeheh ;)

~ilyanie_usyuk~ said...

Suelaiey

Yeahh! sesape yg tolak ajakan ilyanie utk g makan, makan dia akan kena tulah sbb ilyanie murka.

Wohooo bajet besh jek ilyanie ni tau.

hahaha

Selamat menjalankan acara pujuk memujuk yek,yang!

~ilyanie_usyuk~ said...

Syarq

Jangan seday2 tau wak.
BF awak kan sayang awk gak...haha

Lalallalala..

besh o dating

HEHE

~ilyanie_usyuk~ said...

Hananiey

hiks...

hanan jgn sedih2 yek.

tada ape yg special pon.

cuma makan2 ckit bersama rakan2 yg tercinta jek...haha

Eceyh! ayat cover ni ahhaha

Ainul Azreen Ahmad said...

McLong....

Sape buah ati ko ek???....

Aku x penah tau pn...rupe dia pn aku x tau...

Psl cite "Sifu n Tongga" tu..aku memang x minat langsung nk tgk...

huhu...

~ilyanie_usyuk~ said...

Ainul

er sila lihat di entry ini hehe..

http://ilyanie86.blogspot.com/2009/01/tag-by-misz-cda.html

aku kan low profile. x suke menunjuk2..

wakakakkaka

poyo jek lebey

wawa pucca said...

WES

kan ak da wat entry pasal cite tu??

ko kire baikk bagi bintang
aku taknak bagi ponnn




sile sile jgn tgk.

Ismafardi Ismail said...

hmm..hmm...nice review...so aku xnk la donload cter nih nnt..lgpun cter razak mohaideen..yucks..wakakka

~ilyanie_usyuk~ said...

Wawa

Wawa oi..aku bace entry tuh, tp aku terlupa weyh sebab dikaburi dengan Nabil Raja Lawak ituh huhu

nyesal kan tgk cite ni. Hampeh betoi

membazir!

=(

~ilyanie_usyuk~ said...

Ismafardi

hahaha...
dengar nama Pengarah dia pon cam da tau camne jalan cite dia kan.
Rotate2 pon, smpai tang tuh jugak.

Hadeyh!

buhsan kan.

Jgn donlod weyh,jangan!

x perlu.

buang masa. buang tenaga!

hehehe

[yAN!e][pUTraJAya] said...

jom tgk UPIN N IPIN 12 FEB nih...

he he he...tgk dia nyer the makin pun mcm menarik jer...

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

~ilyanie_usyuk~ said...

Yanie Putrajaya

Eh eh nama kita sama lar hehe

A'ah. jom tgk nak x? awk la lanje.

boleyh gtu?

Wakakakkakaka

=)

Ainul Azreen Ahmad said...

Comelnye dia McLong....

Sesuai aku tgk korang together...dlm gmbr tu...

Ko jge dia elok2 tau mclong...


;)

~ilyanie_usyuk~ said...

Ainul

Erk Enul. sape yg chumel?

AKu ke hahahasaya memang chumel

Insyaalah enul. kalo ada jodoh, ada lar
kalo xdak, nk wat camne

=)