Tuesday, February 10, 2009

~ Perasaan nya~

Salam...

Entry ni da lama ada dalam draft, cuma tatau bila nk publish. tetibe rasa nk publish rini. Suka hati aku la kan. Maafkan saya andai anda terasa dengan kata2 di bawah ini. Sekadar luahan perasaan.

Erm tatau nk start dari mana. Kalo terasa xnk baca maki hamun saya, blah dari cni yek. Daa

Ada la hamba Allah ni, datang bilik saya, tiba2 nk korek rahsia saya. Rahsia apa? Soka ati saya la kan. Yg ko nyebok2 dtg bilik saya, nk tgk itu ini, nk godek laptop saya, pekejadahnyerr? Pastuh paksa2 saya cerita itu ini. Nyampah sial.

Ingat! Saya bukan lah seorang yg senang untuk di korek rahsia. Sbab saya adalah penyimpan rahsia yg agak hebat. haha

Jika anda tahu rahsia2 saya,bermakna anda telah di beri kepercayaan oleyh saya untuk mengetahui rahsia peribadi saya. Tapi kepercayaan yg di berikan itu, telah di khianati.

Anda main2 dengan saya. Anda belum kenal siapa saya. Saya pandai mencipta bom tau..hahaha x perlu di terangkan di sini. x perlu.Owh, maafkan saya. Anda bukan lah seorang kawan yg baik.

I tell u okey, teman2 rapat saya tidak pernah memaksa2 saya. Di ulangi memaksa saya untuk mengetahui apa2 pon perkara peribadi yg xnk saya ceritakan sesuka hati.Saya bukan org yg suke mencanang cerita kat semua org. MULUT TEMPAYAN! Kak Yana n Ainul pon x pernah paksa2 saya nk tgk gmbar ke apa, okey! Apatah lagi anda kawan yg saya baru kenali. No Wonder tidak ramai org suka kan anda.


and no wonder juga kenapa org yg pernah anda sakitkan hatinya tidak mahu memaafkan anda. DUlu saya at ur side, but now, i'm at her's side. Saya sudah memahami perasaan itu. disakiti dan di khianati.

Mungkin bagi anda perkara ini kecil dan remeh-temeh,tp bg saya it is a big things. KEPERCAYAAN!

Pengajarannya, x semua org yg cantek di muka itu elok budi pekertinya.Kepercayaan senang di perolehi tp meraih kepercayaan setelah hatinya di sakiti sgt susah.

Mgkin kita boley berbaik tp tidak seperti dulu. Saya da maafkan anda sbb setiap malam sebelum tido,saya akan maafkan org yg menyakiti hati saya. Kalau esok saya sakit hati lagi,malam karang saya maafkan lagi..haha tu pon kalau umur panjang kan.

Sebenarnya aku malas nk sakit hati ke apa, tp cara dia tuh, buat aku rasa geram sgttt.. Aku x suka. AKu x marah. x marah. Cuma perasaan geram tuh x ilang lagi.

Sila pergi depan cermin, n tgk muka sape depan cermin tuh, n tanya kat muka tuh, nape kamu ni x ramai kawan. Berambos!!


p/s: Terasa malas nk g Dinner kolej,sebab nanti kena hadap muka dia. Malas gila. x suke. xsuke. gpon, kawan2 ramai yg dok luar. Mesti suasana dinner nnti cam x besh da. sgt laen. sgt x besh! ye, saya sayang rakan2 saya.

p/s lg: Lepak Kerinchi pon bagus gk kan.. Ahha...eskem asam boi satu!

15 comments:

hananiEy said...

whoa!!~

kn mc long kn?i pun x ske org pkse2 nieyh

rimas, if i nk gtau.. i g tau.

xske d pkse dan terpkase lgy memakse

;P


chill mc long!~

~ilyanie_usyuk~ said...

Hananiey

Waahahhaha Hanan!

yeahhh, chill! =)

terus ai tersenyum bace komen u.

x suke kan org yg paksa2 ni.

nyampah jek tau.

nieja said...

i pon nak eskrem asam boi gakkkkkk!
haha

Anonymous said...

mclong...
hihi...
phm prasaan kamu tuh...sabar ye...ade je blsn Allah t utk org camtu...
akak b enul always be by ur side...
hik3...
jiwang seh...ayat!!!
huhu...
pa pe pon...morning!!!...hehe

~sue_spencer~ (identiti dirahsiakan...cam xtau...hihi)

madey said...

nak aiskrim!!!!!!!!11

che' pa said...

cool mclong..jgn mrh2..uhuhu..lepak kerinchi mmg besh..jom penohkn umh dorg..ahaha

~s.u.E.L.a.i.e.Y~ said...
This comment has been removed by the author.
~s.u.E.L.a.i.e.Y~ said...

xpe mclong,mkn eskrem byk2 bley kool kan prsn anda especially org ni yg buat..
lpk2 sini lg tmbh kool..huhuhu~
hehehe~..
lps nih eskrem 1 pcs=20sen satu.. tp kalu ngan mclong special price, 50sen 1pcs...
huhu~..
=P

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja

Er eskem asam boi satu 20sen eyh...hehe

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Sue Spencer sayang


Auuwwww ai tau you sape. jgn nak maen sorok2 eyh HAHAHA~

yup.mgkin saya ni x tegas kot, sbb tuh dia maen2 ngan saya. ingat saya ni xdak perasaan ke?

bengom sguh lar.

Arrgghh! lupakan dia

nyampah sial!

~ilyanie_usyuk~ said...

Madey

Mintak kat Sue.

satu 20sen eyh. boley request nk eskem ape tau.

~ilyanie_usyuk~ said...

Che PA

A'ah. Lepak uma dorang besh sbb dapat makan2 hehe

~ilyanie_usyuk~ said...

Suelaiey

Ciiisss..siot la lu minah hahaha

Nape ngan ai nk cas lebih plak?
cas la Nat. Dia lagi makan banyak. Aku makan ckit2 jek tau. hehe

=)

ciare (^_^)v said...

jgn tensi tensi ye Dik =)

~ilyanie_usyuk~ said...

Ciare

Owh x tensi, cuma tenso jek ehehehee