Saturday, January 3, 2009

~ Sem baru, semangat baru~

Salam....

Hai,korang. Arini apa kabar?ada sihatkah?hehe owh, lupa yek... Pada sesiapa yg x tau lagi, aku sudah kembali di kolej tercinta, Kolej Kediaman ke-8. Aku kan sayang kolej, so aku stay kat sini lagi untuk sem ini. So,pada sesiapa yg agak burim n kebosanan, sila la ajak aku kuar yek. Klo nak lanje pon, aku OOnnnnnnnn jek. ai x kesah yang...hihi

em balik arituh, mak aku jek anta g airport. Flight aku pukul 9.00 malam. Oley kerana umah ku sgt la dekat ngan airport, so aku decide nk kuar uma dalam koi 8 gtu. smpai airport dalam 8.05 minit. Da cek in sume, tgu..tgu n tgu... wah lama gila tgu..

Org sangat n teramat la ramai kat airport tuh, sbb org alek haji kan. Yang balik haji nyer, sorang jek kot, tp yg datang menyambut tuh, ada la dalam 6 kereta. so klo 30 jemaah haji yg balik, dat means 180 kereta la kan. Parking pon penuh gila. Siap salam2 penuh syahdu. aku yg tgk ni pon rasa sayu dan syahdu...


then, da nk masuk tuh, salam peluk cium la ngan mak aku kan. da ciyum pipi kanan, pastuh, pipi kiri. tibe2 jadi sebak yg amat. rasa cam nk nanges jek =( x pernah la rasa sedih yg amat cam ni. erm dan kali ni, aku pon bersetuju ngan hananiey yg I hate Airport! hiks Pas tuh, mak aku terus pusing muka dia ngadap sana. guess what? mak aku pn nak nanges...hahahaa



aku pon x tgk da la.kang banjir lak airport tuh kang.trus jek masuk kat boarding pass. elok jek ngah duduk, ley plak dia wat annoucement flight delay. aduih!.. da ah aku ngah nk kejar LRT.tgk jam, sure2 a da x sempat. erm tawakkal jek la naek taxi pon.tgu lagi setengah jam. then, naik flight n landing da kat KLIA.

amek barang, beli tiket bus g KL Sentral. naek bus,ngah duduk2 berkhayal mengenangkan ati ku masih di rumah, sedangkan jasadku sudah pon berada di kota metropolitan ni.. ewah!....hehe
Tibe2, Nin pon naek bus tuh n duduk seat sebelah aku. Nin ni kira rakan fac aku lar. start rapat pon bila geng dorang dok 8th kolej las sem. Aik? ko pon baru smpai ke?haha.. ley x, kitorang naek flight yg sama, tp x jumpa pon. pelik,pelik. Jumpa dalam bus jek.

Borak2 a ngan dia kan, then dia tanya aku alek naek ape, aku cakap la naek taxi jek kot. Then,
Dia paksa tumpang dia alek UM naek keta ngan abg dia. sbb dia takot nk tgu kl KL Sentral tuh sorang2..hehe. aku pon on jek. aku pon takot nk naek taxi sorang2 beb.

Dan akhirnya, untuk pengetahuan korang, aku da pon smpai di UM, untuk meneruskan pengajian pada sem ini dengan jayanya. Hopefully, this is my final sem lar kan. doakan aku yek korang. Aminnnnnnn


tu jek nk cerita. Bye!


p/s: Gambar sekadar hiasan

17 comments:

madey said...

aku rindu rumah jgak..huuhu

;) said...

haih,,

WE HATE AIRPOT!!!

ihih

;)

~ilyanie_usyuk~ said...

kan madey kan?

cam x puas cuti lagi..

=(

~ilyanie_usyuk~ said...

**Hanan**

a'ah..
sgt x suke airport..
mencik..mencik!

=(

s.y.a.r.q said...

alaa...


np x suke airport???


aku suke woo g airport...

klu ley nk keje kt airport..


:) :) :)

~ilyanie_usyuk~ said...

**syarq**

x suke...
airport akan menghasilkan air mata..

syahdu n sedu sedan...

hiks..

lalallalalaa

=)

chika said...

selamat kembali ke sekolah :p

~ilyanie_usyuk~ said...

**chika**


cepat gile reply..hiks..
tq2..

sekolah sgt x besh kan..hoho

caNNyGurl said...

skang dak2 u balik kg n balik u naek flight eh

maju2

anda perlu bersyukur duk umah jauh2

haha

~ilyanie_usyuk~ said...

**canny gurl**

cis ko...

mentang2 uma agak2 dekat..haha

er tq n special appreciation to Air Asia la kot..

menawarkan tambang murah..

"Now everyone can fly"

lallalalallaaa

a[l2]isa shi[l2]ahata said...

hah?! sekolah x best?
best apa!
kui3~

~ilyanie_usyuk~ said...

a'ah..
time sekolah sgt besh..
cam xdak problems ape pon kan..

uishh..

rindu saat ituh...

=(

Ainul Azreen Ahmad said...

Aku paling suke pi airport...
Best la...memang cm ko ckp sdey n syahdu...but still...airport is the BEST place to BE...

Tgk kapal terbang berlepas n mendarat....ala...dh lame aku x naik kapal terbang....rndu la pulak...

Klau dpt keje situ pn best..kan Syarq...rse cm bangga je...
hahaha...

Ainul Azreen Ahmad said...
This comment has been removed by the author.
Dieyla said...

eyh.
datang la kolej 11!
HAHAHA~

~ilyanie_usyuk~ said...

*dieyla*

kolej 11?
a'ah ek..
jauh lar..hahhaa

nanti nk kena jalan kaki la,apa la..hahhahaa

dasar pemalas...

bus kan ada..

~ilyanie_usyuk~ said...

**ainul**

memang la cam besh..
klo sambut org alek , memang la besh..

tp bila kite nk alek, nk ucap salam perpisahan(ewah), cam sedih weyh

x sgup beb!

=(