Monday, January 12, 2009

~ Dia sudah berpunya ~


Salam...

Kejadian : 27 Disember 2008. Sabtu. 3 p.m.

Time semester break ari tuh, kazen ku bertunang. Gadis ini adalah antara kazen yg aku paling rapat. Terkejut jugak bila tau dia da nk bertunang. Happy ada, sedih pon ada. Lepas ni, da xley tido same2 da hehe dia tua setahun jek dari aku. Umur dia 24 tahun.

Kazen ku ini nama nya Siti NurAzila bt. Abd. Rahman. Wah, siap nama penuh bagai kan..hehe dia keje kat Penang. So, dapat jodoh org Penang la. Kena la speaking Utara.


Dia ni nak bertunang, x gtau aku awal2. Tiba2 aku tau dari Mak Ngah aku, hujung minggu tuh kena alek kampung, tolong masak2 sume. aduhai. Hantaran pon baru ciapkan malam sebelum tuh, n cameraman pon x sempat nk booking. terpaksa pakai camera yg sedia ada je la.


So, at first, after siap mekap2 sume kan, aku senyum2 jek la kat dia. aku tanya, dia x neves ke? dia senyum jek..haha Org tua2 da siap bincang2 kat luar, tiba la masa nk sarung cincin. Saat yg paling di tunggu2..huhu

Aku malas la nk jadik cameraman dia kan, malu dowh. Orang penuh kat ruang tamu tuh, xkan la aku anak dara n still available ni nk tayang muka kat depan kan..haha aku suh kazen aku lagi satu amek gambar. laz2 , ada 2 kamera. Sume org xnk kua depan tlg amek kan gambar. Ciss..laz2, aku gak yg kena kua. Kira cam aku pengapit dia la..haha mengiringi dia kua ke ruang tamu tok di sarungkan cincin. Siot.. aku yg neves lebih...hoho



Bakal ibu mertua nya menyarung cincin.erm Warna biru turquoise (eh, camni ek ejaan dia? hihi) menjadi pilihan si gadis manis. Cantik baju dia. Lembut jek aku tgk.



Bakal ibu mertua menciyum dahi bakal menantu. Time ni, terketar2 tangan aku amek gambar. Nape ntah haha.. Bape kali snap da. Ramai plak photographer kat depan ni.

Sebahagian hantaran dari pihak lelaki bertemakan kaler purple. Syarq! kaler favret ko haha Erm pasal hantaran ni kan, org2 utara ni, kazen aku cakap, hantaran dia memang banyak eh? Selalu kat atas dulang tuh, dia akan letak macam2 jenis makanan.



Pas tuh, hias secantek n sekreatif mungkin. Lagi banyak hantaran , lagi bagus. Time ni, kazen aku bg 15 hantaran berbalas 13. Kalau kawen nanti, lagi banyak hantaran. Mau nk dekat smpai 40 hantaran kot. Mati nk menggubah weyh. Gila la...



Pasangan merpati 2 sejoli. Telah selamat di tunangkan..hehe erm Semoga berbahagia hendaknya.



Owh, harus lah gambar aku ada kan..haha..kami bertiga. Si Adik nya, Si tunang, n Si penulis blog. Saje jek letak. kata da lama aku x update kan. Takot korang rindu kan... =)


Keluarga belah mertuanya yg datang memeriahkan majlis. Sesi bergambar. Penat aku kena snap sana,snap sini. Kazen nyer pasal, aku layan kan jek la...


Erm tamat da majlis pertunangan tu. Semuanya berjalan dengan lancar. Tapi agak penat sebab kena kemas uma sume, pas tuh kena basuh pinggan n kemas2 dapur. Tapi alhamdullilah, Semua nya sudah selamat.

Majlis perkahwinan akan berlangsung pada bulan Mac nanti. x ingat ah bape haribulan hehe
Kena la alek kg lagi. x sabar beb.

Itu saja. nanti aku update lagi eyh.

The end... =)

p/s: er aku da beli tiket alek cuti midsem. Yuhuuu! Aku naek bus trans, 22hb Januari, seat 9C pukul 10 pagi. Kena beli gula2 n asam banyak2 sbb dok seat yg atas tayar =(


Dieyla.. ai alek lagi awal dari u..lallalalalaa

10 comments:

nieja said...

u balek?
ok bye :(

s.y.a.r.q said...

yup!!

purple is one of my feveret kaler...


brown pon aku suke...


:) :) :)

~ilyanie_usyuk~ said...

**nieja**

hahahaa..

u alek bila nieja?

jgn jelesh tau hehe

~ilyanie_usyuk~ said...

**syarq**

er pink u x ske ke yang?
ai tau, u minat kuning gak kan hehe

ejal oh ejal!
hiiks

Dieyla said...

uhuk uhuk!
patotla i tersedak2.
ade orang sebut rupenye.
hehe~

haish.
macam mana u boleh balik awal dari i ni.
hampeh betol.
ponteng clas ye!!
report kat cikgu!
bluek!!!

~ilyanie_usyuk~ said...

**Dieyla**

mana ada ponteng class beb.
class sampai ari Rabu jek.
kames n Jumaat mana ada class hehe

jgn jelesh yek dak tecik..

mmuuaaahhh!

x sabar nk alek uma tau

hananiEy said...

ilyaniE!~ panggilan oleh org yg telah matang ;P


ihihih

err turn u bile lak nieyh??


hikhikhik

;)

~ilyanie_usyuk~ said...

erm ai lambat lagi kot.
gpon xdak calon yg sesuai lar..

ahaks

u tlg carikkan ek yang? hehe

plz?

=)

sHwEeT ByAtcH said...

ala... tetiba hormon kegatalan nk bertunang merembes dgn cepat

s.y.a.r.q said...

kuning xminat la

coklat minat la..

sbnrnye nk buh warne coklat background tuhh..

tp jadik kuning.. blasah la