Tuesday, January 20, 2009

~Menu dalam Flight ~

Salam...

Owh entry selepas ini dan ini dan ini, adalah cerita sewaktu holiday Disember yg lalu ea. Bukan niat ku nk update lmbat tp tenet yg lembap bak kura2(bak kata Nieja hehehe), membuatkan aku malas nk upload gmbar.

Smalam lepak uma Syak, aku upload sume gmbar yg terkepam dalam pendrive ku..

So sila la hayati yek...hehe =)



Kami bergedik bersama. Sekali lagi, dia adik kandung saya. Jangan x percaya... hehe

Sambung cerita entry yg ini yek... =)

Ini perjalanan dari KLIA ke Airport Kota Kinabalu la. Lebih kurang dalam 2 jam setengah.
Masuk flight, senyum2 n usha kat stewarders yg encem ckit, carik tmpat duduk, n duduk la...haha Pas tuh, ada plak la crew cabin dia dalam 6 org kot rasanya, naek flight tuh jugak,konon tumpang ke KK jugak. tp bising yg amat.

Kalau bersembang, kalah makcik2 Joyah, Minah, Gayah sume tuh o.k. Da la pakai uniform lengkap bagai kan, tp bising namampos. nyampah aku. Pas tuh, dok seat blakang aku okey. tuh yg x bley blah tuh. =(

Oh, lupakan mereka. Mari kita bergembira.




Naik Air Bus okey, sgt besh sbb besar kot. So, bley maen lari2 keliling padang gtu. Aku suka sbb x ramai org. Seat ni colourfull kan? cantekkkk...



After that, dia hidang makanan. Smpai turn aku, aku request nk nasik, bley plak dia cakap da abis dik. Tgal Mee jek. WHAT?? Mee jek. hadeyh. Aku diam jek la, smbil angguk2. Ko bayangkan, perot lapar gila, terbayang2 nasik, tp smpai turn kita, nasi habis.Ngokngek betol la. Ni adik aku nyer. Mak aku nyer x sempat nk snap..hehe

Mee = Pasta yg ada cheese ckit + ayam ckit. Muak!



Dia dtg kat aku, hulur kat meja aku, tros blah. Dia takot aku marah kot. Then, aku bukak, tgk2 nasik? Aik? kata nasi da habis, balun jek la. hahahaha lapar dowh... Oh, aku makan nasi lauk ikan apa ntah + Cadburry Nutty Crunch + Kek Buah + Roti bun n butter + Mineral water + Guava Jus.


After selesai, tutup box tuh camni smbil goyang2 kaki makan cokolat..ehehe

Aku dan adikku mengumpat pasal ada la sorang kakak Stewarders ni, cara dia serve customer cam x mesra gtu, agak kurang ajr kan. Da abis ngumpat, amek la gmbar2 kan. nk tgu landing, lama lagik.

Then, boley plak kakak yg di Umpat tadik tuh,tiba2 nk tlg amekkan gmbar kitorang bertiga.
Aku terkujat la, baik la plak kakak ni..haha Time ni, abah aku alek 3 hari after that, sbb dia xley cuti. Ops Sikapla, apa la. huhu


Senyum..Senyum.. Kakak tuh cakap.. =)



Smpai la airport KK, pakcik ku datang amek. Okey, tamat di situ. Next entry plak k.

p/s: Oh, esok nk alek uma da. X sabar gila okey... lalallala

10 comments:

apei budak kampung said...

lu jgn tak pergi karambunai, cun gak tempat tu.

s.y.a.r.q said...

ermmmm...

mc long..lain kali ko gi sabah aku nak itot...


nk duk dlm beg ko...


xpyh byr tuk tiket..


:p :D

nieja said...

aishh..
x baik la u ni.
umpat akak tu
tgk die baik ape tlg
snap pic u tu ehe

Fazlina said...

nk blk kg gak

;(

madey said...

best giler naik MAS..huhu

~ilyanie_usyuk~ said...

apei budak kg

Aiseyh. Karambunai tuh area mane eryh? hehe

~ilyanie_usyuk~ said...

Syarq

ahhaha..

mana muat dowh ko nk dok dalam beg. nanti dia scan, cane weyh?
ahaks

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja

A'ah. baekkan akak tuh.
bukan umpat cuma diskas jek hiks

~ilyanie_usyuk~ said...

Fazlina

JOm alek sekali, jom!

hehe

~ilyanie_usyuk~ said...

Madey

Erm dlu2 besh lar, skarang cam da x besh jek...

hoho