Tuesday, January 20, 2009

~ Result Pilihan Raya Kampus~

Salam...


" Kumpulan Pro-Mahasiswa UM mencatatkan sejarah penting di negara ini apabila memenangi pilihanraya kampus Universiti Malaya (UM) semalam apabila calon-calonnya memenangi 21 dripda 41 kerusi yang dipertandingkan. "


Terkejut jugak dengan result tuh, tp aku da dapat agak da. Sebabnya, tgk kepada senario kempen kali ini. Student pon cam da reti berpikir kot.

Aku x kisah sape2 yg menang pon asalkan ko wat apa yg ko janji kan la kan.
Aku da penat pangkah ko, jgn plak ko x wat keje hehe

Sesekali berubah angin pon, apa salahnya.Iye dak? kita cuba try test la plak camne Pro-M meneraju UM ni dengan jayanya.

Kalau korang tgk pon, korang mesti ley agak jugak sape yg menang. Tapi sedih la kan, pilihan raya kali ni macam terlampau banyak isu yg melampau2. Paling sedih, isu B*B* tu lar. Surau tuh kan tmpat org Islam beribadah, jgn la ko nk menghina kesucian Islam okey.

Semoga tiada lagi insiden seperti ini pada masa akan datang. (Chewaah!)

Tp kan,ada la calon tuh kan, selama ni, kalau berselisih dgn aku, xdak maknanya nk senyum, tp time kempen senyum namati. Kalau boley, smpai nk nmpak 32 batang gigi. Watever la. Tp dia x menang.. Lalalallaaa....

p/s: No Komen, cuma mengharapkan perubahan yg di janjikan. Sila langsaikan semua manifesto yg di canangkan okey? =)

Peaceeeeeeeeeeee!

8 comments:

s.y.a.r.q said...

heks...


sengal tol yg pasal kes tuh... ]

uiks... dtg ler cni yang oi...

:p ;p ;p

wawa pucca said...

yg HANYA SENYUM bila kempen tu aku setuju.
sape ni YG dipertua MPMUM sblm ni.

menyampah gileeeeeeeeeeee

~ilyanie_usyuk~ said...

hak3..

ai kan da dtg ni yang...hoho

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Wawa


ha'ah..

aku pon menyampah siot..huhu

result da kua kan? hehe

caNNyGurl said...

weh aku bertanding atau x aku x senyum dowh!!

sbb aku sepjg mase muke ketat! wahahhaha

sape ydp skang?
fac kite sape pgg?

fana said...

miss the old days...haihhhh

~ilyanie_usyuk~ said...

AJ

ntah.nanti aku siasat tok ko eyh...hehe
dun wory. Fac kita mana ley org laen pgang..haha bertahan kuat tuh

~ilyanie_usyuk~ said...

kak Funna

ehehehe mish eyh?come here la

=)