Thursday, January 8, 2009

~ Lambaian Kg. Halaman~

Salam...

er petang ni sebenarnya plan nak pegi joging ngan Ainul. budak bilik sebelah. Klo x pusing UM pon, pusing court netball kat block B tu pon jadik la kan.hehe.. tapi aku tertido sbb sakit pewot. n tgk cuaca pon cam mendung semacam jek. Asal aku nk g joging jek,mesti cuaca mendung. So, cancel jogging.

Er tadi aku tertido kejap..hehe aku terbangun pon sbb ada 2 org msg aku.

Orang Pertama

tet tet tet..
msg masuk...


Kak Yah : Long, kak yah kena ngaja srwak huhu

Me : Wohoooo beshnyer dapat g sana. Kena area mane? ni kat mane da?

Kak Yah : Sukanyo dia. x tahu lagi kat ner. hari ahad ni baru ley tahu. ada taklimat kt
Sepang 3 hari...

Me : erm pas taklimat, fly tewos g sarawak ke? Ala klo dapat Sabah.lagi besh. tp
Sarawak pon besh apa..hehe Selamat menjadik org Sarawak.. Njoy kehidupan di
sana n bawak budu tau hehe

Kak Yah : erm first time nak naek belon ni..hehe x pernah naek pon.

Me :Ha, time camni la ada chance nk naek belon, bila lagi kan? Nanti mesti dapat elaun
byk. (Aku pk duit jek) Ala mesti da susah nk jumpa dop? sday la, bila jek lagi nanti
cuti. =(


See..msg sape yg lagi panjang? Siapa yg excited nk g Sarawak ni? Akukah? hehe Nampak cam kak yah x redha jek nk g sana. tp Sarawak besh apa, cuma jauh ckit jek la dari Kelantan. Ala, baru bape kilometer kan.. Pada pandangan aku la kan, time kita muda2 camni la kita nk keja n merantau kat tmpat org. Nanti da kawen, susah nk angkot laki lagi, anak2 lagi.

Time single camni, pegi la ngko mane nk pegi kan. Ha, kepada kak yah, Selamat berjuang menjadik ustazah yang berdedikasi dan selamat menjadi org Serawak (ewah!)


Er lupa nk explan, kak yah adalah rummate aku yg paling aku sayang n rapat time first year dlu. Dia la banyak guide aku. Camne nk idup kat kolej yg selalu xdak air ni, Cmne nk berebut beli tiket bus alek Klate, cane nk g Masjid Jamek...haha sgt kenangan. Rindu saat itu! =(


Orang ke dua


Nad : Slm. Woit! tdo ka ptg2 ni? hu3 Bl cuti sem? blk x?

Me : er tertido..hehe sakit pewot la. aku alek cuti sem, tp mampos tiket x beli lagi weyh.
Dorang kata da abis. ko da beli ke? (dengan niat nk kem kat dia)

Nad : Aku da beli dh. Aku balik 25hb malam. Tiket 23 & 24hb memang da habis.hu3 cpt2 la
bli weyh.lmbt kang naek flight lagi ar ko. (Aiseyh! da beli la plak =( )

Me : ha? da abis ? bia betik? hadoi.. Trans yg kat UM ni confirm da abis, kena g menapak kat
Putra la ni..malsnyer laa... ko naek bus pe weyh?

Nad : Ala Putra bukannya jauh sgt dr tmpat ko.hu3 Aku biasa ar naek trans. g la bli cpt2 weh.

Me : Yelah. Nanti aku beli. Ala malas nak naek KTM yg Maha Lembap tuh.Klo bf aku ada
kereta sport ke, baru la besh haha

Er aku kalau di suruh naik flight, memang aku melompat. Bayangkan perjalanan yg memakan masa selama hampir 8 jam boley dipendekkan jadik 2 jam jek? sape xnk? huhu Lagi aku suke, tp blanje bulan itu akan di kurangkan la oley mak aku. Abah aku tada hal punya.huhu That means, x ley la nk berjimba2 kan..hoho tp ni nk dekat Chinese New Year, confirm2 a tiket flight mahal kan.

Aku paling x suka kalau setiap kali cuti, nak kena berebut tiket. buat muka kesian. berator panjang nak mampos.smpai turn aku, tiket abis. Ni da masuk tahun ke-4, sem ke 8 aku menghadapi situasi ni setiap kali nk cuti. Mesti tiket nk abis. Da la skarang tiket da mahal.
RM 41..

Tp nak xnk, terpaksa la menapak ke sana, ke Hentian Putra itu. Hadoi. x sukenyer. da la kena g sorang2. Sgt tidak besh. tapi disebabkan lambaian kg halaman, terpaksa la!
Dlu besh, ada Kak Yah. senang jek hidup aku. Kirim jek kat dia...hahaa aku kan junior yg sgt di kasihi lalalalalaa....


Nad tuh best friend aku time skolah dulu n till now. Dia study kat Uitm Puncak Perdana. Final sem. perlu la aku gtau secara detail..hahaa

Sekian.

p/s: Er Tatkala aku abis menaip ni, hujan pon da turun dengan damainya. Rasa cam nk sambung tido jek, tp da nak senja, x elok. hihi

10 comments:

chika said...

kat Sarawak ada budu ke?
(macam kelakar ke apa soklan ni)

HHAHA

s.y.a.r.q said...

cpt mc long g beli tiket..

kang ko tgl sesowang kang kt kolej xde kwn..

X ke ko bowing??hehehehe


Ker.... klu xdpt tiket sonang2 ko balik yo kampung AA...


:) :) :)

Dieyla said...

owh.
i balik 23hb pagi!
haha~
tapi selamat i ade abah kat sini.
so takde susah2 nak pikir nak beli tiket bagai.
sebab kalau kene beli sendiri, gamaknya mmg takkan beli la.
pastu i takkan naek bus sesorang.
kalau terpaksa je.
ala u beli tiket flight je la.
senang.
haha~

:P

~ilyanie_usyuk~ said...

**chika**

er bukan bawak dari Sarawak budu tuh..

tp bawak budu ke Sarawak.
sedap di makan dengan nasi hehe


tak kelakar soklan tuh tapi ada unsur humor

hik3

~ilyanie_usyuk~ said...

hiks...

klo dapat alekkg AA, rasa nak melompat jek dalam hati..haha

nak mamposkena sembelih ngan mak aku..

aku kan anak mak, kena la alek uma..hoho

nk g beli tiket la ni weyh

=(

~ilyanie_usyuk~ said...

**Dieyla**

er klo u sponsor tiket flight, lagi la ai berbesar hati hahahha

ai akan terima dgn tangan yg terbuka

hoho

klo xdak tiket, ai tumpang u tau..

lalallaaa

=)

nieja said...

hahah..
gile klakar soklan u chika
adeiii..

oh tiket blk klntan da abes eh?
oh, x balik la i
ciss

~ilyanie_usyuk~ said...

owh, u pon x beli lagi ke?

jap2.. klantan area mane ni?
sekampung kah?hiks

Ala u xpe..

Mr. BF ada..hehe

dia ley antakan...

=)

a[l2]isa shi[l2]ahata said...

aik?
akak org klate ke,
kak yah tue org klate?

~ilyanie_usyuk~ said...

**airisa**

yup. kami org klate dik.

kenapa? x percaya?

hik3

=)