Sunday, January 25, 2009

~ Kenangan yg terindah =) ~

Salam...

Cite Sabah x habis lagi.Ada lagi ckit jek..hehe Sabo jek la yek.Aku tatau nk cite ape, so tgk2 gmbar ni, wat aku rasa rindu kat Atok Sabah jek. =( Sob..SOb..Sob..



Time ni, atok ngan pakcik anta g airport.Kota Kinabaku International Airport.Pergi 2 buah kereta. 1 abah aku bawak, 1 lagi pakcik ku bawak. hehe mana muat mar, barang banyak.

(Belacan Papar, Ikan kering keropok, Key Chain, Gelang2 mutiara, dll haha x ingat apa daa)

Abah dan Emak saya. Emak saya sgt kurus kan? Kenapa saya tembam weyh? =(



Ini tuan punya blog, muka x siap.lalalallaa No Komen! No Camera plzzzzz



Adik saya yg poyo. Muka dia cam org Sabah kan? Nape dia jek yg menurun keturunan belah Sabah eyh? Nape aku x putih-mutih cam dia eyh? hahaa Agak poyo di situ. =)



Tatau nk cakap ape. Enjoy! hehe


My siblings. Adik, Kakak dan abang. Aku anak no 2 tau.



Masa ni, da smpai time nk masuk boarding pass da. Atok aku alek dulu, mgkin sebab dia x sgup nk say Gud Bye n stay kat ctu lama2 kot.

Sebab dalam 4 tahun lepas, dalam tahun 2005,time aku first year kat UM,arwah Nenek n Atok n sume2 la anta g airport kan. Then , salam2, control2 jangan nanges, tup2 arwah nenek aku nanges. Aku cam x paham , nape arwah Nenek nanges kan. Aku babai jek la smbil senyum2 kambing. Tp masuk flight,air mataku turut menitik. Tp tidak mengerti mengapa.

Sebenarnya, sejak arwah makcik yg bongsu meninggal, arwah nenek selalu sakit2. Rasanya dia rindu kat arwah makcik aku kot.X sangka itu tahun terakhir dapat bermanja2 ngan arwah nenek.

Rupanya,tangisan di lapangan terbang tersebut penuh makna yg mendalam. Dia dapat rasakan dia da x dapat jumpa kami lagi. Setelah 1 tahun berlalu, pada 2006,arwah nenek meninggal pada 13 Oktober 2006. X sempat nk salam nenek. x sempat nk tgk nenek senyummm. x sempat nk minta maaf dengan nenek... Nek! rindu nenek!

Semoga rohnya sentiasa di cucuri rahmat dan di tempatkan dikalangan org2 yg beriman.

Al-Fatihah.

p/s: Saat aku menaip utk menyiapkan entry ini, air mata mengalir secara tiba2 tanpa dapat di tahan lagi... =(

6 comments:

s.y.a.r.q said...

uikkkk'


mc long... abg ko bukan ke kuwus????

:D

weyh...ko pon de muke sabah lah....

mate sepet sumer mcm cine...


hehehehe

;p

madey said...

jgan sedey...

nieja said...

isk.
memula bace epi2 lagik
last n3 u da sedey plak
huh.. sabar2..

~ilyanie_usyuk~ said...

Syarq

Speet eyh?
abang aku makin gemuk dowh

~ilyanie_usyuk~ said...

Madey
x sedih da
=(

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja

Ai bersabar dengan penuh kesabaran
=)