Saturday, May 2, 2009

~Tagged By Fara-d~

Salam...

Di tag oley Fara-D! Farah. Rendu ko weyh! Jom reunion HEHE~ =)

1. Senaraikan 10 images makanan/minuman yang anda teringin nak makan saat ini.

2. Carian hendaklah dilakukan dengan Google dan paparkan image paling menggiurkan.
(Gambar kat google tak semua canteek! )

3. Turutan gambar hendaklah mengikut nafsu keinginan anda masing-masing. (Ah, malas ikot turutan. Bweekk! )


Pic credit to Google.com

Kenal ape ni? Budu okey. Lama kot tak makan budu. Nak dekat 4 bulan da. Rumah demam. Homesick! Sape orang Klate yang tak reti makan budu, malu sikit kat diri sendiri. Jangan berlagak moden. Aku yang Kelantan celup pon pandai makan.

Pic credit to Google.com

Budu makan ngan ikan singgang. Marveleeesss! Singgang lauk paling murah di beli, cepat di masak, sedap di makan! Lapar lapar...


Pic credit to Google.com

Teringin nak makan Aiskrim Baskin Robbins. Ada sape-sape nak belanja? Belanja lar pada 31 hb. Ada diskaun kan? hiks


Pic credit to Google.com

Sekarang ni panas kan? Time malam tuh terasa bahang giler. Kalau tengah-tengah panas ni dapat hirup-hirup ABC ni,Perghh sedap giler la weyh. Nak nak ABC Special, siap ada eskem bagai.


Pic credit to Google.com

Cheesy Wedges. Slurrppp! Slurrpp! Cizi wedges dekat KFC PJ yang dekat ngan UM ni,dekat ngan SHELL tuh, memang sedap. memang Cheesy giler. Berlemak plak tuh. Kata nak kurus? Hihi


Tengok cake ni teringat dekat Yat. Dok ngidam-ngidam jek. Cokolat indulgence Secret Recipy sedap weyh. Nikmatnya tak pernah mengecewakan. Meleleyh air liur makan benda alah ni. Hadoiii. Apesal gambar ni menggoda sangat ni.


Pic credit to Google.com

Pergghh! Sushi. Sushi! Sedapnyerrr! Sushi kat Jusco Mid V sedap weyh. Murah pon murah.


Pic credit to Google.com

Donut Big Apple terbaaaeekk ! Even J.Co pon sedap giler n terlembut. Tengok Big Apple. Sriyes teringat Geng Gadis BA! Rendu uolsss beb. Bila lagi nak berjimba ni? HAHAHA~


Pic credit to Dieyla.wordpress.com

Meatball IKEA. Okey. Ni takda la mengidam sangat sebab da makan semalam bersama geng Jimbarianns terchenta n Judeng. HEHE~ TQ Judeng. Kalo ko tak bawakkan, confirm kempunan dowh. Memang la tak mengidam, tapi dalam kepala terbayang-bayang da meatball IKEA ni. Sedap weyh. Nyum3x...


Pic credit to Lensalily.com

Semalam makan meatball tuh kenyang giler namampos. So, tak larat nak amek kek DAIM ni. Orang kata sedap eyh? Laen kali jek la. Tapi meleleyh air liur tgk gambar ni =(



Pic credit to Hanis Zalikha

MOIST DARK CHOCOLATE CAKE. Harganya RM 60. Weyh lama kot aku da ngidam dekat cake ni. Selalu ushar belog Hanis Zalikha, sampai da terikut-ikut da ayat dia. HAHAHA~ Cara dia explain tuh, kek tuh macam sedap giler amattt.So, one day harus try kan.Tapi 1 day tuh tak tahu la bila. HEHEHE~ Terliur weyh. Meleleyh air liur lagi.


Nak tahu lebih lanjut, CLICK HERE!


Okey. Selesai sudah. Fuh, lega! HEHEHE~

Ada banyak lagi entry ni. Tungggu! Mentang-mentang free sampai mati kutu, asek update belog jek kan? hiks

4. Sila tag 6 orang lain untuk tugasan ini. Lepas tuh, tgalkan pesanan dekat chatbox orang itu ea. TQ.
Selamat menyelesaikan tugasan! (Aku tag lebey. Suka hati aku lar HAHA~)

1- Syarq
2-Hananiey
3-Suelaiey
4-Dieyla
5-Lia Feesha
6-Madey
7-Ainul Basyirah
8-Syatul
9-PrincessRedBloodSnow
10-luvlygreencactusstory



p/s: Korang! Wajib buat Okey! Hihi

14 comments:

greenieycactus said...

terharu oh!1st tyme ditag..miahaha jakun gilerkk..tenkiu eks..muaxxxxx ko mmg besh!

~ilyanie_usyuk~ said...

greenieycactus /n

Terharu? Apakah? HAHAHA~ Buat tau weyh. Jangan tak wat plak.

O.k. O.k. MMuuaaaahhhhhhhhhhh!

TQ darlingsss
Ahaks

fara-D said...

aku pun terliur tgk kek hanis tuh. teringin gak ONE day cam ko!

weh.rindu ko gak! reu jom reu. tp aku tamo handle, org len plak. sebok skang neh. huahaha

s.y.a.r.q said...

weyh..ak pon tingin seyh kek hanis zalikha tuh..jum tempah.. :p

~s.u.E.L.a.i.e.Y~ said...

arrrrrrrgggggggghhhhhhh...

awokk!!! sy paling terliur ikang singgang cicoh budu tu..

waa..rs nok blk ganu leni jugok nok makang tuh..
huhu~

hiks
=)

I_Hate_Lolipop said...
This comment has been removed by the author.
I_Hate_Lolipop said...

tugasan x guna..menyemakkan blog aku je.k fine aku buat! jgn panggil ni syatul la kalau x buat task ko tue! (selinsing lengan baju)

Redbloodsnow said...

adeh..tag akak ea cayam
nnti klo free akak jwp yek
insya'allah klo akak free taw

:P mwahhh²

~ilyanie_usyuk~ said...

Fara D /n

Ala weyh
ko jek terror bab handle menghandle ni
hihi

~ilyanie_usyuk~ said...

Syarq /n

Weyh jom share nk x?

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Suelaiey /n

Wak, kita da homesick ni
uwaaaaaaaaaa

=(

~ilyanie_usyuk~ said...

I Hate lolipop /n


HAHAHHAA~
rasa tercabar ke beb
hiks

~ilyanie_usyuk~ said...

Red Blood Snow /n

nanti free, buat tau

~ilyanie_usyuk~ said...

Sape rasa nk buat tag ni, buat la yek
Daa~

=)