Thursday, May 14, 2009

~ Meatball IKEA~

Salam...

Kejadian dalam entry ini berlaku pada 30 April 2009 yang lalu. Ecewah! Siap bagi tarikh tuh. Sangat lama x update blog sebab sibuk mencari rezeki sesuap nasi bagai. Ehemss.

Da lama kot mengidam nak makan Meatball kat IKEA ni. Amat sangat lama mengidam. Dan akhirnya, Judeng yang baik hati itu mengangkot kami semua ke IKEA. Walaupun jammm gila sebab time orang alek keje, tetap redahhh! IKEA kat Malaysia ni ada satu jek kan. Sangat best la cafe dia. Macam sistematik dan teratur jek. Tenang dan damai. Sukeee!


Tengok gambar kat atas ni pon da tahu kan Meatball dia adalah terbaeekkkkk. Sume orang order meatball ni except Intan and Judeng. Harganya adalah seperti berikut:

5 biji = RM 5
10 biji = RM10
14 biji =RM15

Harus lah tamak kan. Sume pakat nak amek 10 biji. Luckily, abang tuh bagi kitorang 12 ketul. Wallaaa.. nikmat giler makan!

Kat set meatball ni kan, dia ada meatball, ada fries and ada jem strawberry. Macam pelik la bagi aku nak kena makan ngan jem tuh. Tapi gravy meatball tuh, terbaekkk! Sedap! nyumnyumnyum


Ni kek Daim Intan tapaukan untuk kekaseh hati dia.Orang kata sedap eyh? Rituh da aim da nak makan. tapi sebab muka da biru2 da kekenyangan makan meatball super sedapp itu, maka batalkan impian nak makan. Laen kali la kita terjah lagi k =)


Ni roti Intan. Ada cheese bagai. Dak tuh memang hantu roti.


Gambar di atas ni, nama dia Yat. Budak ni kurus cekeding. Tapi bab makan? Ya Allah! Subhanallah! Dia la paling banyak makan. Korang tgk aku kuat makan kan? Dia lagi kuat makan. Meatball tu dia ley habiskan semua sekali. Pizza lak dia ley makan 6 slice. Gile x? Mana ntah dia letak makanan yang masuk dalam perut dia tuh Hikhikhik Habes ko aku jual. HAHAHA~


From left: Judeng (ehemss), Intan and me.


Bergambar kat luar ni adalah harusssssssss. Bukti kami telah ke IKEA HEHEHE~

I for Intan
K for kemek yg chumel
E for Embammmm
A for antu kuat makan

HAHAHAHAHA~ gelak jahat!

p/s: Semua peristiwa adalah sangat kenangan. =(

10 comments:

Liz said...

siyes tak pnah rase meatball die//sedap sgt ke

I_Hate_Lolipop said...

cis masih lagi makanan. kau nak jadi ratu makan ke? aku on diet, mak aku siap push "objektif kakak sekarang adalah kurus faham"...matila!

Dieyla said...

woh.
gile kawan u makan sampai 6 slice pizza?
siyes i tabik.
Si Kekasih 4 slice pun dah surrender.
HAHAHAHAHA~

alamak.
lapaaaaa!!!

fievelski said...

huwaaaa..mclong...
nak jugak meatbolss

nieja said...

sedapnyaaaaaaaaaaa meatball kat ikeaaaaaaaaaaaaaaaa.. rendu nya nak g makan lagi.. aishhh..

~ilyanie_usyuk~ said...

Liz /n

Siyes sedap gila namampos beb
huhuhu

~ilyanie_usyuk~ said...

I Hate Lolipop /n

Ala ko pergi la diet sorang2
HAHAHA~

Doakan aku kurus jugak eyh

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Dieyla /n

Kan?
Kawan ai kurus cekeding tuh memang kuat makan weyh
Ahaks

~ilyanie_usyuk~ said...

Gediksss /n

Pergi la IKEA weyh
Hihihi

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja /n

Nieja, jom pergi jommm
Hiks