Thursday, May 14, 2009

ABC Seksyen 2 Shah Alam

Salam...

Kat KL sekarang macam panas bahang giler kan? Kalau nak tido tuh, rasa panassssss jek. Banyak dosakah? Apakah? HAHAHA~

Last Friday, Syarq nak alek umah dia kat Shah ALam da. So ting! Terpikir nak terjah ABC yang Nieja cakap2 kan tu. HEHEHE~ Apalaga, bersiap berdesup ke Shah Alam.

Kami yang terlibat adalah Aku, Sue n Syarq. Menaiki kereta Unser yang di penuhi barang2 Syarq bersama binatang teddy bear Moo-moo.

O.k. Untuk pengetahuan semua, kami telah round bandar Shah Alam tuh sebanyak beratus ribu kali pusing. Dengan perut yang lapar dari pukul 12 lebey tuh, dalam pukul 2 lebey baru dapat makan. HAHAHA~ Time tengah carik2 tuh, orang sume sibuk nak g solat Jumaat. Then, pusing2 lagi. Nak col Nieja, takda plak no fon dia hihihi Lepas orang da alek solat jumaat, pon tak jumpa lagi kedai. Mane ntah. Memula dulu, kedai tuh depan Wetworld kan.

Lepas da keciwa, konon2 nak g makan kat Chinese Muslim yang dekat Tesco tuh. Tapi tetibe lalu depan ofis Naniey, terus msg2 and col dia. Dia memula macam nak join tapi ada meeting dalam pukul 3. Takot x sempat plak kan. Tetibe dia cakap, kawan dia kata, ABC sedapp tuh da berpindah dekat ngan KFC yang baru bukak. Harusss la terus terjah kan. Hiks

Nasib baik tak kempunan. Akhirnya, dapat jugak la makan.



Ni la nama kedai tuh, D' Bubbless Corner, ABC Special.



ABC Special. Harga RM 2.50. Sangat murah dan berpatutan! Siap ada coklat cair tuh, ada anggur n laici lagi.. Sangat sedappp. Berbaloi pusing beribu kali pon. HAHAHA~



Ha ,yang ni kasik zooom sikit. Ada biskut panjang2 tuh. Nikmat gilerrr makan ABC time tengah2 panasss tuh. Perghhhhhh!



Perut lapar, order2 la masakan panas kat situ kan. Nasi goreng dia biasa2 saja. Then, Sue siap tapau ABC tu lagi nak makan kat rumah Syarq. Tumpang solat kat rumah Syarq kat Seksyen 9. Lepas asar, baru la Syarq anta kitorang ke komuter.

Punya lah penat, sampai tertidur2 dalam komuter tuh. Hiks

Tamat lah kisah ABC. Bila tengok gambar ABC tuh, terliur okey. Nak2 kat sini sekarang cuaca panassssssssss giler. Nasib hari ni hujan kan?
Alhamdulillah!

=)


p/s: Rindu dekat Ainul B and Kak Yana. =(

20 comments:

Liz said...

sedapnye ABC!!!!!!
kt seksyen brape ek kedia tu

hananiEy said...

cani la..

hajak hajak hayam wat pe

da kul 2++ baru call

majok ah ! majok!

;(

I_Hate_Lolipop said...

masih lagi makan!!!

nieja said...

eh mane aci ni
i makan aritu xde
laici n grape pon
iskkkkkkkkk

haziQah said...

wah nak g terjah jugak la..smlm bru tgk2 je dr luar kdi apa yg bst kat ctu heee

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

abc!!!
whooaa. sgt sedap woh abc kat situ.
sanggup turun shah alam semata2 kerana abc tu jugak..

~ilyanie_usyuk~ said...

Liz /n

Kat seksyen 2 sayang oi,
ada fudcot sebelah KFC tuh

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Hananiet /n


Ala yang.
Ai bukan ape.
u kan yg cakap ada meeting la, apa la.
Bwekkk =P

~ilyanie_usyuk~ said...

I Hate Lolipop /n

Whoaaa kecoh la lu minah
hikhikhik

~ilyanie_usyuk~ said...

I Hate Lolipop /n

Whoaaa kecoh la lu minah
hikhikhik

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja /n

HAHAHA~
U pergi salah hari kot
Hiks
ke kedai laen eyh?

~ilyanie_usyuk~ said...

Haziqah /n

Harusss la terjah beb
Hiks

~ilyanie_usyuk~ said...

Oshinz /n

U dok area mane?
hiks
sedap kan ABC tuh.
Teringat2 lagi ni
huhu

~ilyanie_usyuk~ said...

/n

Bosannya.
Nak ABC lagi
=(

nieja said...

a'a.. kdai lain
patot la lain je
haha

lea said...

wah
gile sedap ABC die
murah lak tu

Nem0 o0h Nem0 said...

ABC yg yummyyyy...

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja
/n

Lor u g kedai mane eyh? HUHUHU~

~ilyanie_usyuk~ said...

Lea
/n

Murah dan sedap..
memang complete

~ilyanie_usyuk~ said...

nemo
/n

Eyh macam penah makan plak dia
Hikhikhik