Friday, April 24, 2009

~Kisah Si abang~

Salam...

Semalam niat di hati nak diet ke ape, tak tahu lah. Tapi selera betul2 tidak ada. Tak tahu kenapa. Mungkin sebab exam kot. Then, makan jer la roti perisa Blueberry. Sambil makan roti, sambil si adik message abangnya, message2 manja mengadu.

Ehem dan secara magicnyer, semalam abang ada hantar makanan kepada adiknya. Hihi seronok weyh ada abang. Ko ada abang? ada? ada? Takda kan HAHAHA~ Kecoh jek. Macam la dia sorang jek yang ada abang kan?Hihi Aku takdalah mengharap ke apa. Tapi dia nak datang, aku ON aje.

Setelah pass apa yang patot,si abang berpesan kepada adiknya." Study betul2. Jangan main2. Jangan sibuk bercinta.Jawab exam betul2. Jangan malas2. Nanti ko da keje, boley la aku pow ko pulak.(eyh eyh belum aku keje, da ada hati hiks). Eyh ni kan last paper ko? Ala paper yang ko tahun lepas tuh tut tut tut tut! " Ciss sempat lagi kutuk aku tuh HAHA~ Malas nak cakap kenapa. Memeritkan betul.

Tapi tak apa. Sebab abang da menggembirakan hati adiknya, maka si Adik akan belajar bersungguh-sungguh. Walaupun dalam hati malas amat sangat. Dan si adik sempat jugak pow duit gaji abangnya. Hihi ye lah weyh, dari dia abeskan duit kepada aweksnya, maka lebih afdal bagi adik dia wang saku.Seronok betul ada abang ni.

Terima kasih abang. =)


Watak yang tersebut:

Si adik --> ilyanie, aku lah tuh.
Si abang--> Abang kandung aku la weyh. Bukan abang swasta or kerajaan ke ape. Abang sedarah sedaging. Ewahhh

Sebagai kesimpulan, saya sayang abang saya. Hihi

Uish Kenapa eyh? Kalau paper last kan, mesti terasa malas giler. Kenapa? Kenapa? Sebab dalam kepala otak da pikir nak berjimba Hihihi tapi serius weyh, takda mood betul nak study. Kenapa ntah.Mintak-mintak la mood nak study cepat datang.

Owh ye, lagi satu kan, kat kolej aku ni kan, sume tempat macam da tak aman nak study tau. Kat bilik pon rasa mantok jek. Kalau pergi dekat bilik study yang dekat ngan B400 tuh kan, penuh ngan budak API. Okey, fine la kalau kau nak berdiscuss ke hape kan, tapi boley x respect orang laen yang nak study dekat situ jugak? Boley x discuss dengan memperlahan kan suara? Boley tak gunakan kemudahan yang ada bersama? Boley tak kau jangan anggap bilik study tuh mak bapak ko yang punya? Boley x? Lu pikir la sendiri weyh. Macam ko sorang jek yang nak exam. Menyampah betol!

O.k. Tarik nafas.Hembus. Lupakan kisah menyampah.

Erk esok akan ke Kerinchi sekali lagi. Akan masak-memasak. Ceyy padahal bukan aku yang masak. Puan Suhaila yang akan memasak.eyh Puan ke? confuse2. HAHAHA~ Aku akan menyibuk buat cocktail aje. Nanti aku upload cerita tuh eyh?

Sekian. Pergi study semua. Wish me luck too. Neves. Neves ;p

p/s: Best tau ada abang. Ko akan rasa macam protected giler. Siyes!

12 comments:

lea said...

kim salam kat abg yer...
hehehe

gud luck for exam..!!!

caNNyGurl said...

butul butul butul

abg adalah best


weh stadi weh..nanti ko nyesal x stadi btol2..mcm aku..erkk

pastu kalo dak api tu diskas kuat2..


KO AZAN JE WEHHHH!!!!


ngehngehngehngehh

hananiEy said...

ha?? u ade abg?? x tau ponnn


kim salam kt dye plsss

;)


hehhe

ade nada gataiii di situuuu


;)


gud luck darling ;)

~ilyanie_usyuk~ said...

leaAik? cane ley detect kehadiran saya ni? HAHAHA~

O.k2
TQ. Doakan saya ea hihi

~ilyanie_usyuk~ said...

AJ Wakkakakak tergolak den bace komen ko weyh!
O.k2. Nanti aku suruh kawan aku azankan kat tinge budak tuh Hiks

Yeahh! Nak study la ni uhuks
taknak nyesal dah.

~ilyanie_usyuk~ said...

Hananiey /n

Nak kirim salam betul ke ni?
Kang DR u marah plak kang
Wakakakaa

TQ yang. Doakan ai dapat jawab dengan tenang ea HEHEHE~

nieja said...

ckp ngan abg awak
sy lpar, tlg la antar
mknana kt sy gakk..

lina said...

bestnye org tuh ade abg. kite xde =(

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja HAHAHA~
Awak kan da ada Mr. Kuman, suruh la dia hantar cizi wedges dekat awk.
Ahaks

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Lina /n

Ala takpe.
Pakwe da ada kan? hihi

Dieyla said...

eleh.
ai pun ade abang.
tak heran.
ade macam bunyik orang jeles tak?
hahahaha~

tapi gile suwitlah abg kamu.
nak pnjam sari bole?
ngeeee~

weh.
study weh.
bijak betol la AJ ni soh azan.
siyes bijak.
boleh praktikkan kat mana-mana.
HAHAHAHAHA~

gud luck beb!!!
untuk diri sendiri gak.
haha i pun tengah kemalasan melampau ni.:P

~ilyanie_usyuk~ said...

Dieyla Ahaks ada nada jelesh di situ Hihi

Nak pinjam abg saya? Boley? bak sini kekaseh. kita pakai system barter la nak x? hihi

AJ memang sengal kalo bg idea. tapi kali ni boley pkai plak idea dia HAHAHA~ Lawak dowh dia.

O.k TQ tau. Doakan ai ea.
Weyh study2. Update blog plak dia Hiks
Good Luck weyh
=)