Wednesday, June 3, 2009

~ Cerita praktikal~

Salam...

Hari ke-3 menjalani Latihan Industri.

Di mana: Cheras
Berapa lama: 4 months
Dengan siapa: dengan Sue kutu dan Judeng
Makan apa: Makan kedai mamak hari2! =(
Perasaan: Penat giler namampos. letih. tired! Exhausted!

Erk x ley gtau nama company. Nanti kang company ni google kang, kuar belog aku, mampos kena sound ngan bos kang Hiks harusss la diam2 kan update belog dekat ofis =)) Jom gelak guling2.

Memulakan hari pertama bekerja pada ulang tahun kelahiran yang ke-23. Umur hanya sekadar umur sahaja. Hati jiwa raga semuanya maintain muda. Ahaks Pengalaman di tempat kerja yang takkan di lupakan sampai bila-bila.

Siyesly, setelah 3 hari bekerja, sangat x sabar tunggu hari minggu. Kerana? Nak tido lama2 di awal pagi. Setiap pagi, pergi keja dengan muka sembab. Wanie dan Dayu, ke dua-duanya merangkap rummate ku di rumah Pantai Hillpark ni, terpaksa la mengadap muka ku yang sembap super chumel ni ahaks Nak buat camne, terpaksa lah.

Me and Sue, duduk ofis sahaja. Juden pergi site. Juden kata, pergi site memang seronokkk tapi penat lar kan. Kata praktikal, kena la ikot kan. Cari pengalaman. Duduk ofis sometimes banyak kerja, sometimes takda sangat. Depends lar.

Pagi.

Bangun seawal 6.30 pagi. Mandi, solat dan bersiap-siap ala-ala tak siap mane.Kemudian, tumpang kereta Wanie pergi stesen U. Then, naik bus pergi Midvalley. Dekat Mid, naek komuter menuju ke Bandar Tasik Selatan. Dekat Stesen Bandar Tasik Selatan, Juden datang amek dan kami bersama-sama menuju ke company di Cheras yang berhadapan dengan Leissure Mall ini. Turun kereta, breakfast dekat gerai mamak depan company, company bayar RM2. Kalau lebey, tambah duit sendiri. HAHAHA~

Da makan, punch card, masuk ofis. Buat la kerja apa yang patut. Rahsia syarikat haruss di jaga. Takley cerita dalam belog. Ah, ilyanie poyo-poyo.

Tengah hari.

Lunch hour? Oley kerana dekat sini area company Cina, nak carik makanan halal agak susah lar. Hanya ada 2 buah kedai yang terdekat. Kedai ape? Kedai mamak! Damn! hari-hari kena makan kari. Semua lauk ada daun kari. Erk! mampos kena bertahan selama 4 bulan makan kari-kari. Cukup 4 bulan, habis kolesterol darah tinggi naik semua. Mati la camni. Tapi what-to-do? Owhhh T_______________T


Petang.

Juden hantar pergi KTM. Naik train, sampai Mid Valley. Then, naik bus menuju ke stesen U. Begitulah rutin sepanjang hampir 3 hari ini. Penat memang penat. Duduk Hillpark, kerja dekat Cheras. Hamek ko. HAHAHAHA~ Gelakkan diri sendiri. Menangis dalam hati.

Malam.

Penat. Letih. Tired. X larat. Tido awalllll.

Pagi esoknya.

Rutin di atas bermula kembali. Insyaallah, rutin ini akan di lalui selama 4 bulan sepanjang menjalani praktikal di sini.

Doakan kami mampu bertahan dan tidak tertekan. Setakat ini, macam semuanya still o.k lar kan. Enjoy jek. HEHEHE~

Faiz, cepat la datang praktikal dekat sini. Boley meramaikan suasana bangsa Melayu di sini. Asek ngadap mata speet jek sume Hiks

Sebab tuh la belog jarang berupdate. Bukan malas, tapi busy dan buat-buat busy HAHAHA~ If takda case and tak busy, aku update belog k korang? Ada ke yang nak bace? HAHA~

p/s: Belajar lah selagi mampu. Kerja penat weyh.

14 comments:

Dieyla said...

owh patot la lame tak updateblog.
duk berpraktikal rupenye.
keje leklok eyh.
i nak cuti leklok neh.
muahahaha~

caNNyGurl said...

eh judin bukan duk vista ke? nape tak tumpang je.

anyway, selamat berpraktikal serta PADAN MUKA BGN AWAL RASALA APE YANG AKU RASA DH 4 BULAN NAK MASUK 5 BULAN AKU KEJE BGN PG PKOL 6.30 HARI_HARI


wakakakakaka

I_Hate_Lolipop said...

woii ..nanti kita jalan2 makan ek? aku teringin nak makan meatballs..ball..ball..opsss!

hananiEy said...

selamat mem "praktik " kan ape yg telah d pelajari

weihihih

;p

poyo ok ayat i ;p
ihih

Liz said...

sungguh tak bes bile kene keje kan?

s.y.a.r.q said...

xper lah mc longgg... penat pon penat..janji abis praktical.. :D

haziQah said...

ilyanie..cite la cmne or apa yg dibuat ketika praktikal..ke tak leh cite gk? huhu

~ilyanie_usyuk~ said...

Dieyla
/n

Ciss u.
cuti la leklok.
lepas ni, da takda cuti da
Muahahahaa

~ilyanie_usyuk~ said...

AJ
/n

HAHAHA~ Ayat tak ley blah macam dengki ngan aku eyh?
hiks
ngade dia ooo

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Syatu
/n

Aku anytime jek ko nk ajak makan meatball.
lapar la plak
hadyeh
HUHUHU~

~ilyanie_usyuk~ said...

Hananiey
/n

Ayat u sangat poyo Hananiey.
HAHAHA~

~ilyanie_usyuk~ said...

Liz
/n

yeahhh!
Sangat tak best.
Penat woo

~ilyanie_usyuk~ said...

Syarq
/n

Tuh lar Syarq.
redha jek lar
Uhuks

~ilyanie_usyuk~ said...

Haziqah
/n

nanti ai rajen, ai cerita k?
HEHEHE~