Monday, June 8, 2009

Ceq Sue and her baby


Salam...
Owh ya. Since petang ni tak banyak sangat kerja, maka kerja tambahan adalah update belog. Hanya Tuhan saja tahu betapa aku rendu gilerrr dekat belog ni. Sekarang baru ada masa nak update Hiks =)


O.k. Sepanjang balik rumah kat KB ritu, banyak sangat tempat aku pergi. Takda lar pergi mana pon. tapi arrange reunion yang tetibe itu. HAHAHA~ Tapi sempat pergi rumah Ceq Sue yang baru sahaja melahirkan anaknya yang pada waktu itu baru jek 8 hari weyh. Pergi majlis cukur jambul anak dia. Ceq Sue tuh siapa? Gambar di atas la orangnya =)


Memula aku cam takot2 nak pegang baby tuh weyh. Aku mana biasa pegang baby. Da la baby tuh lembik lagi kan. Buatnya terpatah leher ke ape kan, Haisshhh.. Tapi bila lagi nak merasa pegang baby kan? Owh sila abaikan muka aku yang tak berapa nak siap tuh. Kena bangun pagi weyh. Lepas tuh, pakai shawl merempit ke rumah Mc Ja.

Call Dealer jap.

Hold On kejap. Tangan aku gigil2 ni. Sebab aku salah order part, lepas tuh kena inform dealer. Sesetengah dealer ni, baik dan dia boleh terima alasan kita. Sesetengah dealer lagi, belum aku sempat nak bagi alasan, da bising-bising. Macam tuh lar adat resam di dunia kan. O.k. Da tak gigil da. Sebelum call dealer tuh tadik, bace Ya latif. ya latif. Fuh, alhamdullilah.

Sambung cerita.

Ehemss ada gaya seorang ibu tak? Walau nampak agak kekok sikit, tapi maintain beb. Maintain. Ceq Sue cerita la pengalaman dia beranakkan baby ni. Sangat senang. Kira sekali teran jek, da keluar. Anak yang baik betul tau baby ni. Aku tak ingat nama penuh. Yang aku ingat, nama last baby ni Amjad. Amjad sangat chumel giler amat.


Rasa nak geget jek pipi budak ni tau. Kulit baby kan, sangat lembuttttttttt. Tapi Amjad ni suke tidur. Auntie Yanie datang 2 kali da, asek tidur jek tau. Last2, aku korek2 mata baby ni, dia bangun jugak. Takde la korek bebetol weyh. Cuba goyangkan dia, dodoi sikit. Hiks


Last pose from the mother and Auntie Na. Auntie Na koya. HAHAHA~

Na and Ja, aku rendu kamu. rendu nak hang out same2. Cepat2 lar alek KL weyh. =( Kata nak join aku and wanie swimming kat Hilpark ni? Hiks

Sekian.

p/s: Dugaan kerja ada bermacam-macam.

12 comments:

madey said...

gmbar ke-4....sape plak model sexy kt belakang ko tue...haha

Liz said...

pening plak sape mak die..huhu

I_Hate_Lolipop said...

comei2...suka baby boy, ada sapa nak jual baby call me pls...(aku bukan mcm michael jackson ek)

Chikteh said...

demmmm!...masih terkilan bila aku th ciksue dh kawin tp x ajak..huh! lalalala~~

hehhehhee...ko ade bakat ke long? bleh la... ;p

watie said...

salam singgah.. tumpang baca :)

~ilyanie_usyuk~ said...

Madey
/n

HAHAHA~ itu atok kepada baby itu dowh

~ilyanie_usyuk~ said...

Liz
/n

mak dia yang pakai baju kaler kelabu tuh
HIHIHI~

~ilyanie_usyuk~ said...

Syatul
/n

HAHAHA~
Beranak sendirik la dowh.
takkan nk amek anak org plak.

~ilyanie_usyuk~ said...

Isma
/n

Ehemsss
aku ad bakat lar weyh
Hiks

Yup.dia da kawen. da ada anak da pon
HUHUHU~

~ilyanie_usyuk~ said...

Watie
/n

Salam singgah.Sila la bace
HEHE~

=)

nieja said...

dah boley kawen
cpat2 la u.. dah pndai
pgang baby tu.. i tgk
mcm sesuai je tu
akkekeke

~ilyanie_usyuk~ said...

Nieja
/n

Tu la pasal nieja.
Ai pon x sabar nak kahwen ni.
Muahahhahaa
gile gedix kan?