Friday, October 24, 2008

Warkah Buat Rakan Sebilik..!!

Salam...

ke hadapan rakan sebilik yang amat ku kasihi dan ku sayangi.

Warkah ini di tujukan khas buat rakan sebilik ku. Harap anda membaca entry saya kali ini. Ini adalah luahan hati dan perasaan saya ketika saya sedang mengong dan tidak dapat berfikir dengan baik. kadang2, sabar seseorang itu ada tahapnya. Saya seorang manusia. saya punya hati dan perasaan. saya juga punya pemikiran. saya juga punya akal.saya juga punya kekasih. ewahhh.. =)

Maka, bahasa kasar pun bermula...

weyh
aku sakit kepala lar.
ari2 camni, kena migrain maunyer aku
sakit jantung pon ada

klo x caye,meh datang bilik aku
sile la rasa kesakitan n keterkejutan hati jantung anda tatkala rummate saya menutup pintu..

"gedegang!".."gedegang!!"

bak kata nisa, "jut","jut"

Di sini, saya ingin memberi sepatah dua kata, ucapan pembuka bicara, di dalam entry yang tidak semena-mena. Saya nk bagi nasihat la yek.

(1) Sila tutup pintu dgn perlahan dan penuh berhemah.

(2) kalo setakat nak ambil wuduk atau nk pergi buang air kecik atau nk g amek air kat water cooler, x perlu lah anda nk menghempas pintu tuh dgn sekuat yg mgkin. tutup la dengan perasaan penuh kasih sayang.

(3) ketika menutup pintu, silalah fikir rakan sebilik anda yang sedang tidur dgn nyenyaknya dan sedang di buai mimpi ekoran melelapkan mata agak lewat kerana menyiapkan tugasan yang di berikan oleh pensyarah pada malam tersebut.

(4) Lu pikir la sendirik beb!


kalau hari-hari yg dulu, mgkin aku masih boleh bersabar. jgn jadikan aku seperti monster, mengamuk x tentu pasal di bilik ini. o.k?

klo ko x bace pon, lantak ko lak.
ada aku pedulik?

yg penting, aku da dapat luahkan perasaan aku di sini...

haaaaaaaaaiiiiiiiissssshhhhhhh!!!!!!

aku cam nk sakit jiwa ni...


tlg la weyh!

aku sekeh gk ko kang!

7 comments:

D.i.e.y.L.a said...

hoho~
tension woo ade rumet suke hempas2 pintu ni.
sekeh je pale.
baru padan muke.
haha~

ape barang main tulis2 kat blog je.
;P

madey said...

ko ketuk terus ngan senduk makcik dm tue..hahah

Henry Jack Kawasaki King said...

Klu I terus cakap jer dengan "org" yang tutup pintu...

Klu tak lekat something kat pintu tu...

"Sayang tuan, tutup la pintu ini dengan cermat"

:)

~ilyanie_usyuk~ said...

**Dieyla**

hahahaha..
klo ikot kan, nk jek sekeh tendang sume..
tp memikirkan dia adalah hamba Allah jua, hati ini tidak smpai untuk berbuat demikian...

ahaks

------------------------------------

**Madey**

tuh lah...
aku da mintak ngan makcik tuh
makcik tuh xnk kasik pinjam senduk dia oo..
xkan la aku nk kena beli senduk semata?

-------------------------------------

**Fusun**


ai bukan apa, klo ai sound dia direct kang, takot dia kecik ati..
susah la klo org da makan ati ngan kita ni...

=(

cane yek?
ke nk kena tukar pintu?
suh pasang pintu baru?

ahha

~ilyanie_usyuk~ said...

< ilyanie > < b >

menteil said...

gi bilik dia, hempas pintu dia..
kalau ada kekuatan, terajang sekali..

~ilyanie_usyuk~ said...

**Menteil**

uit bilik dia tuh, bilik aku jugak la..
ko ni menteil,agak2 la woi..haha

memang ada kekuatan nk terajang, tp anak org weyh..
x smpai hati