Friday, July 25, 2008

~First Time wat report Polis~

First time wat repot polis....
First time g balai polis sbb nk wat repot..sebab slalu g balai sbb nk jumpa mak aku..xpon, nk alek skalik ngan mak aku sbb da puas shopping kat KBmall gitu kan..

First time wallet ilang...
First time ic xdak...
=(

dan disebab kan aku xdak kamera, n enset ku pon x berkamera , makanya daku google saje...=)

sory yekk..sape suh ko nyer services x bagus..abis aku jaja dalam blog aku..harhar

dan ini map dia..sgt dekat ngan UM hokey..





Ceritanyer bermula begini...

Khamis, 24 Julai 2008, Balai POlis Pantai...

abis class koi 2, aku mintak syarq teman anta g Balai POlis Pantai, sbb dekat ngan UM...alisa n intan join skalik, sbb dorang nk shopping ape ntah..da alang2 tuh, mintak dorang teman, seram kan nk g balai polis sengsorang..huhu..kata wallet i ilang kan..n xleh sebut 'tercicir'..kena cakap, wallet kena curik..tektik tuh..

Masuk jek balai tuh, da nmpak muka sombong n kerek makcik tuh..hazab bakal bermula...

Makcik Polis Pgkat Konst/P: ye, nape?? (dgn muka yg amat sombong)
me: saye nk wat repot, wallet saye ilang..

Makcik Polis Pgkat Konst/P: bila hilang? (muke konon2 berkerut)
me: em 2 hari lepas..

Makcik Polis Pgkat Konst/P: camne leh ilang?
me: saye g goso, time nk bayar kat kaunter tuh, tgk2 wallet da xdak..(cerita trpaksa di ubah demi keselamatan)..bla..bla..bla

Makcik Polis Pgkat Konst/P: nape x wat repot mase ari ilang tuh, nape skang? da lmbat??camne polis nk carik??

me: dgn muka yg cam kesian, saye ingat nk carik smalam, mane la tau kot ada ke kan, n smalam class full...

Makcik Polis Pgkat Konst/P: em em..yg blakang ni ramai2 ni, nape?nk wat repot gk?klo x, duduk sane(muka kerek lagi)


ceh...ko baru pangkat konstabel o.k...aku tau, ko masuk polis pakai PMR ke pakai SPM gtu jek o.k..kerek yg amat..ko ingat aku x tau?aku tgk ko nyer no polis la weyh..starting R155.....kata aku anak polis kan..aku tau la..polis yg baru jek kua dari PULAPOL..tp pewot da boncit..pregnant kot..aku bukan nk marah ko nyer pewot..anak ko x salah tp prangai ko yg cam %&$@#%&%&%...senyum pon tidak..

sbb ko, abis aku benci satu balai tuh..nyampah jek jumpa polis..

tp x bermakna aku benci nk jumpa mak bapak aku..weng*..

nama sedap yg amat..sejuk jek bace nama ko..

N****L D**** A**** K*****...

ala nama dia lebih kurang nama penyanyi pompuan yg penah kena gossip ngan acik spin dlu, laz2 kawen ngan org laen tuh..yg nyanyi lagu bola2 api tuh..ha..hamek ko...geram aku..

marahkan nyamuk, kelambu lak terbakar..kan kak VP kan?kan? hihi

geram seyh..sombong nk mampos...

kata polis mottonyer, Mesra, cepat dan betol kan?

tp bg aku, x mesra lgsung, lembap nk mampos, n x bape nk betol!!!

tp motto nyer cam da berubah kan? hape ntah..malas nk google...

then,aku sms Qila, cite la kan ape sume..then , Qila kata, ala, keje gomen, makan gaji,memang camtuh..x mesra lgsung...tp mak bapak kite makan gaji gk weyh...huhu

mak bapak aku okey jek...

ni repot ku...sory x clear..pakai webcam jek..haha..nama pon pakai webcam kan, so gmbar pon kena tgk mirror alek la..hahar..sape terror, sile carik nama dia...




close up ckit...


huhu..taubat xnk ilang wallet da..xnk g balai tuh da..xnk jumpa makcik tuh da...

p/s:aku da mule x suke akan balai polis.. =(

10 comments:

madey said...

aku dh pernah pegi balai polis tue..nak mintak brochure jek..memg 'bengong' sket prangai polis2 kat situ

hananiEy said...

ehe mc lonG..

lek lek..
=)
cube u pk mc long.. sbb dye Pgkat Konst/P je la dye cm2.. n keje cm 2//

cube mc long pk.. kalu dye cm highly educated... msty dye da x keje polis 2 lagy...

msty dye da jd somebody yg sangt berpengaruh kt malaysia ni ehehe..

cm kite kene pk dr positive siDe~

ngeeE~

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

hihi..
sorang bukan saje bengong malah Bongek..
n sume yg bermula ngan huruf B lar..
hihi

tu lah madey...
da nasib kan..
nk wat camne...

~ilyanie_usyuk~ said...

hananiey!


em ada jek polis yg ada degree pon tp xdak la kerek cam dia...

n ada gk polis yg lagi canteekkkk dari dia, pon x kerek gk...


tp kan, ada baiknyer hanan dia garang ngan ai..
klo x, ai xdak cite nk update..haarharhar


sgt selfish kan?

hananiEy said...

hahaha

at least mc long ade cite yg nk d upDatE!~

=)

hehehee

Amiene Rev said...

Dulu saya pergi ke balai polis untuk support kawan saya, seorang wanita India.

Dia pun sama kes macam awak, hilang wallet. Tapi oklah polis tu (dekat Skudai), sebab layanan dia baik.

s.y.a.r.q said...

makcik polis tuh bajet dye bagus lah tuh!!. Lagi lah pulak dye rs dye polis, dye nk wat kte takot ah ngn dye..uhu.x takot pon kn mc long. Tp menyampah jek!!!.

~ilyanie_usyuk~ said...

Amiene Rav

erm nasib masing2 berbeda uhui

~ilyanie_usyuk~ said...

Syarq

A'ah syarq.
menyampah gila
huhu

~ilyanie_usyuk~ said...

Hananiey
Tu la pasal.
ada benda jugak nak hapdet.
HEHE~