Wednesday, July 23, 2008

~Di Mana Wallet ku? =(...~

Bila da ilang, baru nk hargainyer...kan? kan?
slalu bila sesuatu benda da ilang, da xdak, baru la kite betol2 nak carik,mencarik, dan mencarik, sehingga kepenatan, sehingga mengalir air mata, sehingga tidak terdaya.....


Saat kehilangan itu bermula di cini...


Hari Khamis, 17 July 2008, class abis awal..dalam koi 1.15 da kuar dari BK1.. sebb Dr. Miss Laiha kurang sihat..so alek bilik tatau nk wat pe...tibe2 terpikir nk g lepak uma lisa lar..hihi...join la dorang g 12th colleague nk g tapau lauk, sebb sue comey da gorengkan nasi kat uma...msa itu, wallet still di tangan..i'm very sure bout dat!!



usha2 lauk, sedap la plak..wallet still di tangan..yakin gile...amek nasik, letak lauk ayam grg, sayur pucuk masak lemak, n sambal belacan ckit..bayar kat makcik tuh..dalam tuh ada RM11..so aku bg makcik tuh, RM10 sekeping...makcik tuh pulangkan RM7..harga sume RM3 aje..aku pegang duit balance tuh..on da way ke kereta syarq, BHU4433, aku masukkan duit tuh..wallet itu still di tangan ku lagi...


Then, masuk kereta, aku alihkan file ku, pencil box tuh, sbb nk duduk kan..then letak nasik n sume2 kat atas ribaku..masa tuh, da x sure wallet still ada ke x..masuk keta ke x..keta BHU4433 pon berjalan...sampai bawah parking Flat PKNS tuh..then, nk kua keta, aku pegang la sume benda,..masa tuh, aku x sure aku pegang ke x..wah...short term memory sguh..sbb da x ingat pape da, ingat nk makan nasik jek dalam pale otak ni..huhu



sesampai uma lisa, sume barang aku letak kat atas meja...x pasan wallet tuh aku letak ke x..then,makan2 sume, solat zohor afta dat..borak2 ngan housemate lisa..gelak2..tertonggeng..tergolek sume da..then, da ptg tuh, baru tingat nk bayar utang eskem kat sofia..aku ciap2 ah, sbb nk get ready nk alek kan...carik2 wallet, x jumpa..wah hati berdebar..di mana wallet ku..aduh!...carik lagi, xdak..dorang pon cakap,tercicir kt dalam keta kot..aku pon ikot sofia n nat g turun bawah, sbb dorang nk g beli makananan.aku mintk dorang teman aku carik....masuk keta, tonggeng2 lagi..pon xdak..haiiisshhh!!..mane ni...


naek uma alek..cari 1 uma..pon xdak..turun alek reramai ke kereta...4 org da mencarik..n thanx kepada skuad mencarik..lisa,sue n syarq...pon xdak!..betol ilang ni..n tatau kat mane tercicir...uwaaa...camne ni..air mata da mengalir..sue cakap, makan la dlu mclong..da xdak duit nk beli makanan nanti..aku ckap, xpelah..xlalu nk mam..trus air mata mengalir lagi...uwaaaaaaaaaaaaaa....nasib baek sue kasik pinjam moto..klo x, haru xtau nk alek naik ape..

aku masuk UM tanpa sebarang pengenalan diri..sepanjang perjalanan alek, air mata jatuh lagi....=(.aku pedulik ape org moto sebelah nk tgk, ape kes beb..pedulik tidak!..nasib duit x byk..g carik kat 12th..xdak gk..tfon si dia..ngadu2..waaaaa..nanes lagi...basah tudung aku..lap air mata...dia kata, xpe..alek collej dlu..bahaya!..aku sengsorang jek kat ctu kan..aku pon alek...nanes lagi..mandi n solat sume..nk tido, xdapt tido..air mata kuar tanpa dapat di tahan lagi..byk kenangan wallet tuh tau =(....satu malam aku tido ditemani air mata...


esok pagi, bgn tido, solat subuh..baru pasan, ,mata bengkak..adeh...aku cam blur..tatau nk wat pe..nk repot polis ke, nk g carik lagi ke, nk wat ape..si dia bg no bank islam ..suh block dlu kad tuh..takot org amek duit..then , col bank islam...gitu, gini, gitu, gini..settle..da block!..padan muka..baki duit still ada lagi..fuh! lega gile...then , mcol mak..mak pon col alek..cakap kat mak smbil air mata n hingus mengalir2..bweekk! ..mak terkejot..then, mak col makcik..makcik aku keje kat pejabat pendaftaran.makcik aku cakap, umur aku da 22 tahun , so kena denda RM300 klo nk wat ic baru..mak aih..mahal gile..then, makcik aku cakap,xpe..alek KB ujung mgu ni..then, nanti makcik tlg ejas2 kasik murah ckit..yahooo!! dapat alek uma..hihi...


dlam wallet ituh, ada ic a.k.a mykad ku, ada ic lama yg darjah 6 punyer, ada kad bank islam, ada kad BCB, ada kad TMnet ape ntah, ada tiket wayang ape ntah, ada gmbar daku dan cinta hatyku..n ada gmbar kawan2 time matriks..sadis sekali..dan ada duit RM8..harhar..sgt la rugi sape2 yg terjumpa or ter amek wallet ku..bukan byk duit pon..hik3...tp dalam tuh sume very the kenangan tau..aku sgt rindu akan wallet ku..

perasaan ilang wallet ini tidak dapat di tafsirkan dgn kata2..hanya org yg penah ilang wallet jek yg tau perasaan ia camne..sgt syahdu..sgt sedih...sgt xtau nk wat pe..sgt rasa hileng segalenyer...

Oh.. Di mana walletku...sehingga hari ini tidak di jumpai..uwaaaaaa... =(


p/s: bila da hilang, baru nk hargainyer.. =(..kan?kan?

2 comments:

hananiEy said...

oiyh.. jangan la cenggitu..

da nk terilang mc long..

da "kun fayakkun" << hananiey2 yg salu berkate begitu.. eheh
chenta aty nk bgy gamba.. msty ok trus kang.. ihiks

=)

~ilyanie_usyuk~ said...

Hananiey

Setelah sekian lama, baru ai perasan komne ni
HAHAHA~

da tersurat jugak wallet tuh terjumpa kembali.
Alhamdullilah

=)